{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Normalment, els nens acostumen a fer a casa els deures que tenen del col·legi. Tot i que han d'intentar fer-los ells sols per adonar-se en què s'equivoquen i després poder preguntar els dubtes a classe, de tant en tant ens demanen que els ajudem a fer algun exercici o a resoldre algun dubte. Llavors és quan els pares entrem en acció. Nosaltres intentem fer-ho sempre tan bé com podem, però… ho fem prou bé? Aquí tens alguns errors que cometem a l'hora d'ajudar els nens amb els deures i què podem fer per corregir-los.

Errors que cometem els pares amb els deures dels nens

Error núm. 1: Fer nosaltres els deures

De fet, ho fem més sovint que no pas ens pensem. Quan perdem la paciència o tenim pressa, acabem resolent nosaltres els exercicis perquè d'aquesta manera acabin ràpidament els deures. Hem de ser conscients que això, encara que ara ens suposi estalviar temps, no és gens bo per als nens: així ni n'aprendran, ni aconseguirem inculcar-los el valor de la disciplina. No té res de dolent guiar-los en el procés, però hem de procurar que al final facin els deures ells sols.

Error núm. 2: Renyar-los perquè no saben fer-los

Encara que a tu et sembli una cosa fàcil i evident, has de pensar que el teu fill està aprenent i descobrint coses noves. Com diu el refrany, ningú no neix ensenyat! Per això és important carregar-nos de paciència i no perdre els nervis. Si el nen no aconsegueix resoldre els exercicis, serà millor que s'ho anoti i l'endemà pregunti els dubtes que té al professor. No el renyis mai per no saber fer alguna cosa, ja que només aconseguiràs desanimar-lo.

Error núm. 3: Deixar que facin els deures a qualsevol lloc

La concentració és fonamental a l'hora d'estudiar i fer les tasques de classe, per això és important evitar les distraccions quan els nens es posin a fer deures. En lloc de deixar que els facin al sofà, a la taula del menjador amb la tele posada o a la cuina mentre preparem el sopar, l'ideal seria que els fessin en un lloc tranquil, ben ventilat i sense distraccions, si pot ser a la seva habitació o a la saleta. Un escriptori i una cadira còmoda són fonamentals.

Error núm. 4: Utilitzar el mòbil mentre estem per ells

Imagina't la situació: estem asseguts amb el nostre fill ajudant-lo a fer els deures i mentre ell escriu al quadern, nosaltres aprofitem per mirar el mòbil i enviar un missatge. Aquest és un dels errors més comuns que cometem. Quin exemple li estem donant? Hem d'aprendre a desprendre'ns de les noves tecnologies durant aquest moment, estar atents als nens i escoltar-los.

 Error núm. 5: No animar-los prou

Com dèiem, és important no renyar-los si no saben fer-los, però també és primordial oferir-los el nostre suport i confiança. Unes paraules d'ànim poden ser l'impuls que els nostres fills necessiten, no t'estiguis de dir-les!

Error núm. 6: Frenar la seva autonomia

Quan els nens no sàpiguen què contestar a alguna pregunta dels exercicis, l'opció més lògica és que busquin la resposta als llibres de text, d'aquesta manera reforçaran el seu aprenentatge. Moltes vegades optaran per preguntar-te a tu la solució directament, però abans de contestar-los, recorda que és bo deixar-los que siguin autònoms, que intentin trobar per si mateixos la resposta que busquen.

Error núm. 7: No deixar que facin una pausa

Ells també es cansen després d'una tarda sencera fent deures, per això va molt bé fer una pausa per berenar, estirar-se i desconnectar una mica abans de tornar amb els deures. Opteu per un berenar saludable! Un entrepà, una mica de fruita, un batut natural o algun lacti. Danonino és un aliment dissenyat especialment per a nens, que els aporta nutrients com ara calci i vitamina D.

Què penses d'aquests errors que cometem de vegades els pares? T'identifiques amb alguna situació? Ara que ja n'ets més conscient, no costa res tenir-los en compte!

Com es prepara?