{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Agafar uns bons hàbits alimentaris de petits facilita que els mantinguem quan ens fem grans. Una de les primeres recomanacions que es donen pel que fa a l’alimentació saludable és repartir la ingesta diària en 4 o 5 àpats, de manera que el berenar és un àpat imprescindible si volem cuidar i aportar nutrients i energia al cos de manera constant. Això, a més a més, és molt important en el cas dels més petits. No paren quiets ni un minut! Així que l’ideal és que mengin alguna cosa cada 3-4 hores, i el berenar ha de ser un hàbit dins de la seva alimentació, tal com t’explicava a l’article el berenar i l’hàbit de l’alimentació. Doncs bé, avui et donaré idees perquè els teus fills berenin i reposin energia de manera saludable i divertida.

Comencem parlant de quins aliments s’han d’incloure en un berenar saludable. És molt senzill, simplement has de triar, com a mínim, dos dels tres grups d’aliments que et detallo a continuació:

 • Aliments rics en hidrats de carboni, com ara pa, cereals d’esmorzar sense sucre afegit, galetes (idealment de tipus maria, perquè són les que contenen menys sucre i greix), torrades, pastís casolà, coques d’arròs o de blat de moro. Tria’ls preferiblement integrals per anar inculcant bons hàbits al petit.
 • Una peça de fruita o un suc natural. El millor és anar variant la fruita, intentant, això sí, que sigui de temporada. Així seran més saboroses! A partir dels 3 anys, edat en què ja masteguen bé, pots oferir-los un grapadet de fruita seca, idealment crua o torrada, perquè mantenen més els nutrients.
 • Productes lactis, com ara el iogurt, la llet, el formatge, la quallada o qualsevol altre. Els nens menors de dos anys han de consumir els lactis sencers, perquè contenen més nutrients i calories, necessaris perquè creixin i es desenvolupin correctament.

Si vols, pots incloure directament aquests 3 grups d’aliments. Això sí, recorda que com a mínim n’has de combinar dos per obtenir un berenar complet i saludable. Aquí et deixo unes quantes receptes perquè vagis practicant i inculcant-los aquest hàbit tan saludable:

 • Broqueta de maduixa, plàtan i dues torrades amb formatget
 • Macedònia de fruites i un iogurt natural
 • Sandvitx de pernil i formatge de pa integral i una peça de fruita de temporada
 • Torrada integral amb formatge i codonyat i un got de llet
 • Iogurt amb trossos de préssec i ametlles torrades picades
 • Sandvitx d’escalivada i formatge fresc i un suc natural
 • Batut de llet, mango i flocs de civada
 • Un got de llet amb cacau i musli sense sucre afegit
 • Torrada de formatge batut amb melmelada casolana de maduixa
 • Iogurt amb cereals i mel

Si t’han agradat aquestes idees de berenar, pots trobar-ne més als articles Preparem junts berenars casolans i Els millors berenars de l’estiu.

I no oblidis que la millor manera d’ensenyar hàbits saludables als petits és amb l’exemple, així que... tots a berenar!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre