{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Si reflexioneu i us pregunteu de què heu fet l'entrepà dels nens per al pati d'avui, us en recordeu? Segurament, les respostes són evidents: "no sé si avui era d'embotit o de xocolata" o "com sempre, el que més li agrada, de…".

Si hi penseu, entendreu per què els nens a vegades no s'acaben l'entrepà, no se'l mengen o posen qualsevol excusa per no menjar-se'l. Perquè és un entrepà monòton i avorrit!

La majoria sabem que esmorzar és imprescindible per prevenir el sobrepès i fonamental per començar el dia amb energia. Però… és equilibrat l'esmorzar que fem? Entenem com a alimentació equilibrada la que inclou el consum diari de fruites i verdures, cereals, productes lactis, proteïnes (sobretot de peix i d'aus) i greixos saludables com la fruita seca, l'oli d'oliva o el peix blau.

Per això, quan prepareu el vostre esmorzar i el dels nens, heu d'intentar que siguin molt equilibrats. Així que, hauria de contenir lactis, cereals d'esmorzar i pa i una peça de fruita.

Un problema molt comú dels esbarjos del col·legi és l'esmorzar dels nens, perquè no acostuma a contenir vegetals o fruites, és repetitiu i poc atractiu per a la mainada.

Per això, a continuació us proposem diferents idees d'entrepans boníssims i saludables en què aconsellem variar el tipus de pa: de motlle, integral, de llavors, pa de llet, de diferents cereals (de civada, sègol, blat…). Som-hi:

  • Cruixent de cereals dolç: una combinació exquisida de formatge fresc i codony, en què afegireu canonges per a l'aportació de vitamines, minerals i color.
  • Sandvitx llaminer: melmelada de nabius boníssima amb formatge camembert i ruca. Deliciosa barreja dolça i salada amb un alt contingut en calci!
  • Excel·lent combinació de pa integral amb formatge de cabra, espinacs baby i un toc de mel. Piscolabis ric en vitamines i minerals.
  • Panet de civada amb una impressionant barreja de surimi i succedani de cranc, formatget desnatat i enciam tallat en juliana per als qui necessiten més energia.
  • Xapata vegetal: diferents verdures escalivades (pebrot vermell i verd, albergínia, carbassó…) amb un toc de formatge brie. Aquest suculent entrepà és ideal si els costa engolir, gràcies al suc de les verdures. També una excel·lent font de calci i altres vitamines i minerals.
  • Pita exòtica: original pa de pita amb trossos d'alvocat i un raig de llimona, tomàquet i gall dindi. Increïblement antioxidant.
  • Vegetal d'omega-3: salmó fumat o sardines amb cabdells trossejats i pastanaga ratllada. Per potenciar el consum de peix i vegetals.
  • Rústic arrebossat: pa rústic amb rodanxes de tomàquet fresc amb ceba caramel·litzada, tonyina i mig ou dur trossejat. Exquisit entrepà per recuperar forces!

Tots aquests nutritius piscolabis són ideals perquè els nens estiguin esperant l'hora de l'entrepà i tinguin tota l'energia que necessiten. I ja sabeu que un entrepà és una alternativa molt més saludable i econòmica que altres coses!

Com es prepara?