{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Ets d’aquelles persones a qui encanta la xocolata, però evites menjar-ne? Si bé és cert que quan prenem xocolata ens omplim de plaer, perquè el seu agradable sabor és un regal per a molts de nosaltres, a l’article d’avui t’expliquem diverses raons per gaudir del deliciós sabor de la xocolata (a més de les evidents).

El cacau, ingredient principal de la xocolata

El cacau és l’ingredient principal de la xocolata, a banda de ser un aliment consumit des de fa molts i molts anys. Els seus orígens es remunten a l’Amèrica precolombina i va arribar a Espanya amb la colonització d’aquelles terres, juntament amb altres aliments, com les patates. A partir del cacau, la indústria elabora una infinitat de xocolates diferents, de sabor més o menys amarg, més o menys dolç, segons els ingredients que l’acompanyin.

Curiositats del cacau

El cacau conté substàncies antioxidants: polifenols, flavonoides, tanins, etc. En aquest sentit, com més pura sigui la xocolata, més quantitat de cacau conté i, per tant, aporta una major quantitat de propietats i beneficis relacionats amb el consum de cacau.

La xocolata a la indústria

Sabies que el cacau es consumeix des de fa milers d’anys? Es diu que els maies i altres tribus el feien servir com a ofrena als déus, en campionats i com a moneda de canvi. Avui dia, a partir d’aquest aliment s’elaboren moltes varietats diferents de xocolata, algunes amb més cacau i d’altres amb menys. Tenim la xocolata blanca, la xocolata amb llet o la negra, i s’utilitzen per elaborar i donar sabor a moltes receptes, sobretot de rebosteria. T’agradaria conèixer alguna recepta amb xocolata per preparar a casa? Quan prenem xocolata, o la utilitzem per preparar qualsevol tipus de plat.

Recepta: Fruita amb xocolata

Què necessitem? Maduixots i xocolata negra amb un 75 % de cacau o més.

Com es prepara? Renta els maduixots i reserva’ls. En una olla amb aigua bullint, abaixa el foc a la meitat i introdueix-hi un recipient amb la xocolata. Intenta que no toqui l’olla i que es mantingui flotant. Ves remenant suaument fins que estigui fosa. Agafa els maduixots, submergeix-los a la xocolata i deixa’ls reposar en un plat. Refreda’ls i apa... ja els tens!

Els maduixots no són la teva fruita preferida? Cap problema! La xocolata combina perfectament amb altres fruites: taronges, gerds, préssecs, etc. Tria la fruita que més t’agrada per preparar aquesta recepta i a gaudir-ne! Està deliciosa!

Què t’han semblat aquestes curiositats del cacau i la xocolata? Interessants, oi? Doncs deixa els remordiments de banda quan consumeixis aquest aliment i recorda que aquest moment de plaer, a més de ser únic i especial, no és l’única raó per gaudir de la xocolata.

Sola, per postres, amb un te o amb fruita, la xocolata és un aliment del qual tots els seus amants haurien de gaudir. I tu, ets amant de la xocolata?

Com es prepara?