{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Què són? Els muffins són pastissets petits originaris de la zona d’Anglaterra, molt semblants a les magdalenes, que ja s’han estès a nombroses pastisseries i cafeteries del nostre país, i són d’allò més creatius quant a composició!

Però, comencem pel principi! Coneixeu la diferència entre magdalena, muffin i cupcake? Segur que, sobretot últimament, heu sentit totes aquestes paraules de pastisseria, però… quina diferència hi ha entre les tres elaboracions? Us ho explico!  

  • Tenen en comú: les semblances són que magdalenes, muffins i cupcakes s’elaboren, bàsicament, amb farina, ous, mantega (o oli), sucre i llevat. A més, tots tres es presenten en paper arrissat i són perfectes per a aniversaris, festes, esmorzars o berenars. I què canvia llavors?
  • Diferències: les principals diferències són que les magdalenes s’elaboren amb oli, mentre que els muffins i els cupcakes utilitzen mantega. Les magdalenes solen ser més esponjoses que els muffins, ja que tenen bombolles d’aire en la massa perquè es baten més. Els muffins, en canvi, incorporen menys bombolles d’aire perquè es baten menys, són més plans que les magdalenes i poden ser tant dolços com salats, al contrari que magdalenes i cupcakes, que són sempre dolços. I una última diferència: els cupcakes se solen adornar de la manera més creativa i original que se’ns ocorri, mentre que magdalenes i muffins no s’acostumen a adornar (o si més no, no tant). 

Ara que ja tenim clars aquests conceptes, som-hi! Veurem algunes receptes de muffins per fer a casa, trieu la que us agradi més!

  • MUFFINS DE IOGURT GRIEGO AMB PRÉSSEC

Aquí us deixo una primera recepta de muffins amb iogurt Griego. Un autèntic plaer per al paladar! Si us agrada més una altra fruita que no sigui el préssec, us animo a provar de fer la recepta amb la fruita que preferiu: nabius, cireres, pinya, pera, poma, maduixa, coco, plàtan, mango… Amb totes alhora o una combinació d’unes quantes pot quedar molt bo! 

  • MUFFINS DE XOCOLATA

Ideals per als amants de la xocolata! Com a ingredients necessitareu: 200 g de farina, 2 ous, 75 g de mantega, 125 g de sucre, 2 culleradetes de llevat en pols, 100 g de xocolata pura (haureu de ratllar-la) o bé 3 cullerades de cacau pur en pols sense sucre, 1 iogurt natural Danone sense sucre i una mica de sal.

Poseu en una cassola, a foc lent, la mantega i el sucre, fins que es desfacin. Retireu-ho del foc. Després afegiu-hi la farina tamisada amb el llevat, el cacau i la sal. Afegiu-hi també la xocolata pura ratllada i els ous batuts amb el iogurt natural. Ho barregeu tot suaument. Ja gairebé està! Només falta omplir els motlles de muffins, untats amb mantega prèviament, amb la barreja obtinguda. Amb el forn preescalfat, fornegeu els muffins a 180 °C durant 18-20 minuts o fins que els vegeu ben cuits (recordeu que sempre podeu punxar-los amb un escuradents per comprovar-ne la cocció). Amb el goig que fan, compte! Cal deixar-los refredar una mica abans de servir-los i gaudir-ne. Repetireu segur!

  • MUFFINS DE CARBASSA

Els muffins anteriors de fruita i de xocolata estan boníssims, però, si voleu ser una mica més originals, us proposo aquests de carbassa!

Per elaborar-los necessiteu: 500 g de farina, 3 ous, 75 g de mantega, 250 g de sucre, ½ sobre de llevat en pols, canyella en pols, suc natural de taronja, 250 g de carbassa i extracte de vainilla.

Comenceu barrejant en un recipient la farina tamisada amb el llevat, el sucre i la canyella en pols. Un cop integrats aquests ingredients, per una altra banda bateu els ous i hi afegiu la mantega i el suc de taronja. A poc a poc, a aquesta barreja hi aneu incorporant carbassa ratllada, juntament amb l’extracte de vainilla. Després, uniu les dues barreges que heu preparat per separat. Ho barregeu i ja podeu omplir els motlles amb la massa. Què us sembla? Els fornegeu a 180 °C durant una mica menys de mitja hora, i fets! Podeu decorar els muffins amb una miqueta de carbassa ratllada per sobre, els donarà un color i un gust extraordinaris.

  • MUFFINS DE IOGURT I XOCOLATA LLEUGERS

Aquesta és la versió lleugera dels muffins de iogurt que hem vist, però amb xocolata en lloc de fruita! Aquesta vegada necessiteu: 1 iogurt Vitalinea PRO natural, 1 cullerada sopera d’edulcorant líquid (apte per cuinar), 2 ous, 1 sobre de llevat en pols (15 g), 1 cullerada sopera de cacau en pols de gust fort i 2 cullerades soperes de llet en pols desnatada.

Ho bateu tot bé i ho deixeu coure com en els casos anteriors. Notareu que el gust és molt lleuger, però a veure què us sembla!

Us animo a provar de fer-los! I, sisplau, decoreu-los: amb cacau en pols, iogurt, formatge, melmelada, nous, encenalls de xocolata… Deixeu volar la imaginació i, a part de bons, els muffins quedaran preciosos!

Per acabar, uns consells per a totes aquestes receptes:

En primer lloc, recordeu que podeu cuinar els muffins al forn, a 180 °C com hem vist, o bé coure’ls durant uns tres minuts, aproximadament, al microones. Ideal si voleu anar més de pressa! També hi ha màquines per a muffins, una altra opció molt bona perquè serveixen precisament per a això. Trieu el sistema que us sembli més còmode!

Segon, si utilitzeu motlles, penseu que a l’hora d’omplir-los heu de fer-ho fins a la meitat o dos terços, no més que això, perquè la massa creixerà quan els coureu. Teniu-ho en compte! Un consell: suqueu una mica els motlles amb mantega, perquè després es puguin desemmotllar fàcilment.

Ah! i recordeu, com hem vist abans, que per als muffins no cal batre excessivament la massa quan es barregen els ingredients (al contrari de les magdalenes).

Per cert, si utilitzeu motlles per als muffins, se us ha acudit que aquests mateixos motlles poden servir per fer també petites truites? Doncs sí! Podeu fer truita de formatge ratllat, de tomàquet, de pernil a daus, de verduretes (sempre que les hàgiu cuit prèviament), etc. Igual que abans, és important omplir el motlle amb ou batut només fins a la meitat, afegir-hi unes culleradetes d’algun d’aquests ingredients, i deixar-los coure tots uns minuts al microones fins que l’ou es faci. Quantes opcions, oi?

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.