{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Una de les pautes que cal seguir per tenir una alimentació saludable és repartir correctament les ingestes d’aliments al llarg del dia. L’ideal és fer uns 4 o 5 àpats diaris perquè, d’aquesta manera, el cos vagi rebent l’energia i els nutrients que necessita de manera gradual i constant al llarg de tota la jornada.

Hi ha qui pensa que berenar és només cosa de nens i, potser per això, per falta de temps o perquè ens pensem que engreixa, el berenar és una de les ingestes que menys fem. Però no hauria de ser així. Berenar és un hàbit molt saludable!

El berenar ens permet prendre un refrigeri perfecte que ens aporta l’energia necessària per acabar la jornada i aguantar fins a la nit. D’aquesta manera podem fer un sopar adequat i lleuger, sense excessos i, per tant, afavorir la digestió i el descans nocturns.

 

I què podem prendre per berenar? El millor és optar per una combinació d’aliments senzilla i simple. Combinant un parell de grups, com ara els lactis, els cereals i la fruita n’hi haurà prou, però… Imaginació amunt! També podem triar, per exemple, fruita seca.

Aquí teniu 10 idees de berenars lleugers:

Pa integral amb gall dindi: boníssim! Podem afegir-hi una mica de tomàquet, mozzarella, orenga, alfàbrega fresca… i fer que sigui encara més deliciós.

Iogurt, per exemple un Vitalinea: 1 iogurt Vitalinea, natural o del nostre gust preferit, ja sigui tot sol, amb un grapat de cereals integrals sense sucre afegit, amb unes nous, amb llavors de lli o amb el que preferim. És una idea genial per als nostres berenars, perquè és un iogurt desnatat! Aquí descobrireu per què Vitalinea ens ajuda a cuidar la nostra alimentació i com podeu incloure Vitalinea al menú.

Macedònia: una macedònia ens permet milers de possibles combinacions! Podem preparar la macedònia amb molts ingredients diferents, segons el tipus de fruita que més ens agradi: per exemple, una barreja de fruites vermelles amb maduixes, móres, gerds i nabius. A més, podem combinar la macedònia amb iogurt, amb fruita seca, amb cereals integrals, etc. Aquí teniu una idea: macedònia amb Savia de Danone.

Sandvitx: qui diu que un sandvitx vegetal lleuger no pot ser una idea genial, també per berenar? El podem preparar amb pa integral, enciam, tomàquet, ceba i formatge de cabra… Deliciós! I, si tenim temps i ganes, què em dieu de posar-hi un dels ingredients caramel·litzat? Per exemple, caramel·litzar la ceba amb una miqueta d’oli.

Torrades integrals: amb una llauna de tonyina en oli d’oliva i algunes olives per sobre, estan delicioses! De tant en tant també podem posar a les torrades una culleradeta petita de melmelada o de mel.

Un got de llet amb cereals: aquesta combinació la podem incloure en l’esmorzar, juntament amb una peça de fruita, o, per què no, també per berenar. L’ideal és triar la llet semidesnatada o desnatada i els cereals integrals i sense sucres afegits.
Batut de fruita: el batut és una altra alternativa per prendre la combinació de fruita amb lacti. Podem fer el batut amb iogurt, preferiblement desnatat, o amb llet, i posar-hi, això sí, només una peça de fruita, la que més ens agradi!
Bastonets integrals fornejats amb formatge fresc lleuger: boníssim! Si els bastonets integrals fornejats amb oli d’oliva, per si sols, ja són una bona opció per al berenar, ens agradaran encara més si els acompanyem d’una crema de formatge desnatada o d’una mica de formatge fresc. No ens hi podrem resistir!

Coquetes d’arròs, blat de moro o un altre cereal: heu tastat les coquetes? Les podeu acompanyar d’un tall de pernil dolç o de pernil salat, per exemple.
 
Fruita i un grapat de fruita seca: si agafem una peça de fruita per al berenar, la podem acompanyar d’un iogurt, com en aquesta recepta de iogurt amb taronja (una combinació perfecta!), però també d’un grapadet de fruita seca. I és que cada dia podem incloure un grapat de fruita seca en la nostra alimentació, prioritzant les nous, les ametlles i les avellanes.

 

 

 

Aquestes idees fan venir salivera, oi? No us oblideu de gaudir, cada dia, d’un berenar deliciós i lleuger!

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.