{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

A més d’altres receptes nadalenques econòmiques que pots incloure en el menú d’aquestes festes de Nadal, els aperitius i canapès nadalencs són una opció d’èxit assegurat, perquè podem idear una infinitat de receptes.

En aquest article, et presentaré 10 canapès originals per a aquest Nadal

10 canapès fàcils per al Nadal

Pa amb una deliciosa crema de formatge fresc casolana i herbes

(El canapè de la foto) T’animo a preparar una deliciosa crema de formatge casolana i fer-la servir per untar una exquisida llesca de pa integral amb llavors.

Per preparar una bona crema de formatge casolana per untar necessites iogurt natural sense sucre, una miqueta de sal i, opcionalment i si et ve de gust, espècies o herbes aromàtiques. Veuràs que no és gens difícil de preparar: has de començar posant el iogurt dins d’un colador amb un drap de cotó entre el iogurt i el colador (i un recipient a sota del colador). Pots posar-hi sal i alguna herba o espècia. Perquè es vagi colant el sèrum del iogurt, cal que el deixis reposar aproximadament 24 hores a la nevera. Passat aquest temps, prem-lo una mica amb el drap per treure’n les darreres gotes i ja es pot consumir!

Com et deia, el pots fer servir per untar un pa integral amb llavors i decorar el canapè amb una verdureta o herbes aromàtiques per donar-hi un toc verd.

Cassoleta suflé:

És un canapè molt senzill de fer. Mira! Per fer 16 cassoletes, necessites les 16 cassoletes, ¼ d’una ceba gran, 150 g de formatge ratllat i 2 cullerades de maionesa: només aquests ingredients!

Per preparar les cassoletes, comença triturant la ceba amb dos dits d’aigua amb una batedora elèctrica fins que quedi com un puré. Col·loca-la en un colador de malla fina i aixafa-la amb una cullera per treure’n tota l’aigua. En un bol, barreja bé la ceba que has preparat amb el formatge ratllat i la maionesa i, amb aquesta pasta, omple les cassoletes. Una vegada farcides, gratina-les al forn aproximadament 6 o 7 minuts.

Bombons de salmó amb tàrtar de mango

Per fer mitja dotzena de bombons, has de tenir ¼ de mango, 1 culleradeta de mostassa, ½ culleradeta de mel, 150 g de salmó fumat, crema de vinagre balsàmic de Mòdena, oli d’oliva i pebre negre.

Per preparar el tàrtar de mango, talla el mango a daus molt petits i, en un bol, barreja’l amb la mostassa, la mel, l’oli i el pebre. Reserva’l.

Un cop fet això, folra una tassa de cafè amb paper film i posa-hi una capa de salmó fumat, que cobreixi la base i les parets de la tassa. Omple el forat que fa el salmó amb el tàrtar de mango i, a continuació, tanca el bombó amb la resta del salmó. Amb l’ajuda de les mans, forma una boleta (com si fos un bombó), tancant amb el paper film pel damunt, i reserva’l a la nevera aproximadament 30 minuts. Passat aquest temps, treu el bombó del paper film i serveix-lo ben fresquet amb una miqueta de vinagre.

Una altra idea: l’alvocat amb salmó fumat també queda molt bé.

Torradetes amb pera, formatge de cabra i romaní

Aquest canapè és una combinació espectacular! Necessites 1 pera, formatge de cabra i romaní fresc al gust. Per preparar aquestes torradetes, comença pelant i tallant la pera a trossets petits. Fes-la en una paella amb una miqueta d’oli i, passats uns quants minuts, afegeix-hi el formatge de cabra a trossets. Deixa que es cogui una miqueta, volta i volta, i retira-ho. Fes servir la barreja per untar unes torradetes i condimenta-les amb una mica de romaní fresc talladet.

Mini vol-au-vent amb foie gras micuit, caramel líquid, formatge ratllat i sal gruixuda

T’animes a tastar aquesta delícia? Has d’omplir els mini vol-au-vent (com unes petites cassoletes) amb el foie, el formatge ratllat i una miqueta de sal gruixuda i caramel líquid per decorar i donar gust pel damunt. Així de fàcil! Només caldrà que ho coguis tot uns quants minuts al forn, fins que es vegi cruixent.

Torrades amb formatge camembert i melmelada de tomàquet

La combinació de la melmelada de tomàquet i el formatge és realment espectacular i és molt senzilla de preparar. Necessites unes torrades de pa integral amb llavors i, pel damunt, hi pots posar un formatge tipus camembert per untar i una miqueta de melmelada de tomàquet. Boníssim!

Delícies de foie crocant

I és que el foie, com pots veure, és un bon ingredient per preparar canapès festius per a aquest Nadal. En aquest cas, farem també uns petits “bombons” amb el foie, com en el cas del salmó amb tàrtar de mango.

Per fer mitja dotzena de bombons necessites aproximadament 80 g de foie i 50 g d’ametlla crocant. Comença tallant el foie a trossets petits i, amb aquests trossets, omple un motlle per a bombons o xocolatines petites. Compte! Cal prémer bé el foie, fins que el motlle quedi ple i ben premsat. Posa el motlle amb el foie al congelador durant almenys 30 minuts, perquè agafin la forma. Passat aquest temps, desemmotlla’ls i deixa’ls uns quants minuts a temperatura ambient. Per acabar, arrebossa’ls amb l’ametlla i ja en pots gaudir!

Torradetes amb mantega, salmó i ous de caviar

Coneixes els ous de caviar? Et proposo un canapè molt festiu que en porta. Ja veuràs:unta unes torradetes de pa amb una miqueta de mantega. Posa-hi salmó fumat al damunt i, per decorar, uns quants ous de caviar, que li donaran color i sabor a aquest aperitiu tan deliciós!

Paté amb melmelada de ceba

Una altra combinació estupenda! Les llesques de pa amb paté són delicioses si, a més, hi poses pel damunt una miqueta de ceba caramel·litzada o una melmelada de ceba (avui dia es fan melmelades de tota mena!). La ceba dolça contrasta molt bé amb el paté i en suavitza una mica el gust. No t’ho perdis!

Pa amb sobrassada i ous de guatlla escumats

Sí, també pots fer uns ous escumats amb ous de guatlla. T’explico com fer-ho!

En una olla, posa a bullir aigua amb un rajolí de vinagre. Paral·lelament, en una tassa, trenca l’ou de guatlla. Quan l’aigua bulli, posa l’ou de guatlla amb molt de compte i, amb l’ajuda d’una escumadora, recull-lo i deixa que es faci a foc fort només 40-50 segons. Retira l’ou i reserva’l.

En una torradeta o una llesca de pa, unta una miqueta de sobrassada i, al damunt, posa-hi l’ou de guatlla escumat. Ah! Ho pots decorar amb sal gruixuda o amb alguna espècia, com ara all i julivert, per donar-hi un últim toc de sabor.

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.