{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Receptes de salmó

Avui et proposem 10 receptes delicioses de salmó; deu suggeriments en què l’ingredient base és aquest peix blau tan nutritiu. Ja veuràs com de variades i diferents poden arribar a ser les receptes amb salmó. Receptes fredes, calentes, amb salmó fresc, marinat o fumat... Au, va, agafa el davantal i... a cuinar!

Paté de salmó marinat

Els ingredients que necessites són:

  • 200 g de salmó marinat
  • 1 ceba tendra fresca
  • 1 branqueta d’anet fresc
  • 1 cullerada de maionesa
  • 1 cullerada de formatge cremós
  • Crema de llet o llet concentrada

Si vols alleugerir el plat (la quantitat varia depenent de la textura que prefereixis donar-hi), pots utilitzar sal i pebre. Per començar a elaborar el plat, pica la meitat del salmó, la ceba tendra i l’anet, tot molt fi, i col·loca tots els ingredients en un bol. Seguidament, al got de la batedora, posa el formatge i la maionesa amb l’altra meitat del salmó i bat-los fins que en quedi una barreja cremosa. Afegeix-hi una mica de crema de llet fins que quedi una textura untuosa i al teu gust. Barreja els ingredients, incorpora-hi la barreja de salmó, anet i ceba tendra, torna a barrejar bé tots els ingredients i posa’ls dins del bol on se servirà el plat. Per acabar, només has de d’afegir-hi cibulet pel damunt, tapar-ho i conservar-ho a la nevera fins al moment de servir-ho. Aquest plat es pot acompanyar amb torrades de pa, bastonets o fins i tot crudités de verdures diverses. Un entrant o un aperitiu boníssim, ja ho veuràs!

Aperitiu de salmó amb salsa de papaia

Aquesta recepta pot ser l’estrella de la teva taula si tens convidats. Senzilla però alhora original i deliciosa. Quina bona manera de fer venir la gana! T’ensenyem a fer-la aquí: aperitiu de salmó amb salsa de papaia 

Mousse de salmó amb iogurt

És una recepta fresquetai lleugera, ideal com a entrant o com a part d’un aperitiu. Això sí, la mousse de salmó amb iogurt necessita 6 hores de repòs a la nevera, així que tingues-ho en compte abans de posar fil a l’agulla.

Rotllets de truita de salmó

Aquesta recepta tan divertida et traurà de més d’un compromís a l’hora de pensar en un aperitiu senzill i saborós. Per fer un rotlle, del qual n’obtindràs 12 minirotllets, necessitaràs:

  • 3 ous
  • ½ culleradeta d’all picat
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 cullerada de formatge ratllat
  • 1 cullerada de llet
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva
  • 80 g de mató
  • 80g de salmó marinat o fresc cuinat al vapor i picat

Per elaborar la recepta, comença batent els ous amb la llet, l’all, el formatge ratllat, el julivert, la sal i el pebre. Afegeix dues cullerades d’oli d’oliva verge a una paella d’uns 24 cm de diàmetre i aboca-hi la barreja anterior per fer una truita rodona. Quan hagi quallat, deixa-la refredar i barreja en un bol el mató amb el salmó picat. Col·loca la truita freda sobre un film transparent i cobreix-la amb el farciment. Després, enrotlla la truita amb l’ajuda del film transparent i deixa-la reposar a la nevera durant una hora perquè el farciment adquireixi consistència. Finalment, només et queda retirar el film i tallar el rotlle a rodanxes. Pots muntar el plat a sobre d’un llit de brots frescos. No ens diguis que aquesta recepta no fa bona pinta… Mmmm!

Amanida de salmó fumat i poma

L’amanida de salmó fumat i pomaés un clàssic que tots hauríem de cuinar i tastar alguna vegada. Si hi afegeixes una mica d’arròs o de pasta, es pot convertir en un plat únic complet i saludable. T’hi animes?

Salmó a la papillota amb verdures al microones

Els ingredients per persona per fer aquesta recepta són:

  • Un llom de salmó
  • Un bol de xampinyons
  • 5 espàrrecs de marge
  • ¼ de ceba
  • Anet al gust
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mitja llimona

Talla la ceba a làmines fines i introdueix-la 3 minuts al microones. Paral·lelament, neteja i talla els xampinyons a làmines i fes-los durant 4 minuts. Reserva’ls en un bol. Neteja els espàrrecs, treu-ne la part dura de les tiges i fes-los també durant 8 minuts. Finalment, introdueix el llom de salmó salpebrat en un altre recipient per a microones, empolsa’l amb anet, col·loca-hi al damunt les làmines de ceba prèviament cuinades i una rodanxa de llimona i cuina-ho tot junt durant uns 4 o 5 minuts.

Quan estigui llest, munta el plat amb el salmó i les verdures d’acompanyament amanides amb una mica d’oli d’oliva verge extra. A més, pots afegir-hi una patata al forn o una mica d’arròs integral o, encara millor, arròs salvatge de guarnició. Tingues en compte que els temps de cocció poden variar depenent de cada microones i de la mida dels ingredients. El nostre consell és que provis amb menys temps del que us indiquem i vagis afegint-hi minuts si veus que els ingredients estan crus. Recorda d’anotar els temps de cocció que has fet servir amb el teu microones i així la propera vegada que hi cuinis el plat serà encara més fàcil!

Salmó amb salsa de iogurt i coriandre

El salmó amb salsa de iogurt i coriandre és una recepta que ens encanta; el coriandre, la llima i el gingebre aporten al plat un gust fresc i superaromàtic. És una recepta ideal per als paladars més aventurers, perquè aquestes espècies aporten un gust diferent però que casa perfectament amb el sabor intens d’aquest peix blau.

Pasta amb salmó

Que bona que és la pasta amb salmó i que bé que accepten menjar d’aquesta manera el peix les persones que no són grans amants d’aquest aliment tan important de la dieta diària. Aquesta recepta agrada a tota la família però, sobretot, als més petits. Bon profit!

Motlle de salmó amb verdures

No tens temps de cuinar? Amb aquesta recepta de motlle de salmó amb verdures no tens excusa, perquè és molt senzilla i, a més, aguanta diversos dies a la nevera. Per llepar-se’n els dits!

Salmó a la planxa amb tabule

Preparar un salmó a la planxa amb tabule és una recepta molt completa i saludable. La podem acompanyar amb una amanida i ja tindràs el teu menú ideal tant per dinar com per sopar. Tu tries!

Déu n’hi do el que dóna de si el salmó! Esperem que t’agradin les receptes que et proposem i que, si no menjaves salmó, t’animis a fer-ho, perquè és un aliment molt nutritiu, una font de proteïnes completes i de greixos tipus omega-3, a més de vitamines i minerals crucials per mantenir-nos sans. Ja ho hem dit, a cuinar salmó i a gaudir-ne en la millor companyia!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.