{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Les cremes de verdura no només ens poden solucionar dinars i sopars, sinó que a més són plats rics en fibra i vitamines que ens ajuden a cuidar l’organisme.  Preparar-les és molt fàcil i podem fer tantíssimes combinacions de verdures que mai no ens cansarem del gust de les cremes. Sempre podem innovar! Aquest cop et proposem diferents cremes de carbassó per millorar la digestió. T’animes a fer-les?

Propietats del carbassó

El carbassó és una hortalissa que pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa que inclou els cogombres, la carbassa, la síndria i el meló. Se’n va començar a popularitzar el consum a partir del Renaixement i actualment és un ingredient indispensable en molts dels nostres plats.

El carbassó està format per gairebé un 95 % d’aigua; per tant, l’aportació calòrica és molt baixa. Entre les seves propietats destaca el contingut en minerals, ja que té bastant potassi i també vitamines, especialment àcid fòlic. En la pell del carbassó es troba la major part de la fibra, per això és preferible no pelar-lo a l’hora de consumir-lo. Si el rentem molt bé podem afegir-lo a les cremes i fer-les més nutritives.

Quan vagis a comprar carbassons per fer les teves receptes, procura que tinguin un tacte ferm, que siguin mitjans, compactes i que no tinguin taques a la pell. Tingues en compte que els carbassons més grans solen tenir moltes llavors i poca carn.

Receptes de crema de carbassó

Ara que ja coneixes les propietats del carbassó, et proposem algunes cremes en què pots incloure’n. Totes són delicioses i fàcils de preparar, per això et convidem a tastar-les. Apunta!

Crema de carbassó i porro

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carbassons mitjans
  • 2 porros grans
  • 2 patates mitjanes
  • 2 formatgets cremosos o 1 cullerada de formatge en crema
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem bé la pell dels carbassons i els tallem a rodanxes. Rentem també els porros i els piquem, aprofitant la part blanca i rebutjant-ne la verda. Pelem les patates i les tallem a rodanxes.

Posem un raig d’oli d’oliva en una cassola i l’escalfem. Hi afegim els carbassons, els porros i les patates. Ho remenem tot un parell de minuts, sense que arribi a fer-se del tot i hi afegim després l’aigua, de manera que cobreixi totes les verdures.

Salpebrem i remenem. Ho deixem bullir durant uns 20 minuts. Quan les verdures estiguin toves, hi afegim els formatgets i els integrem a la barreja. Apaguem el foc, passem les verdures per la batedora fins que adquireixin una textura cremosa i servim la crema. Podem acompanyar la crema amb crostonets o dauets de pernil salat.

Crema de carbassó i pastanaga

Ingredients per a quatre persones:

  • 3 carbassons mitjans
  • 3 pastanagues
  • 2 patates mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 2 talls de formatge o 3 formatgets
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem bé els carbassons i els trossegem. Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes, fem el mateix amb les patates.

Laminem l’all i el sofregim en una cassola. Quan estigui torrat, el retirem i el reservem, perquè no es cremi, de manera que l’oli agafi el gust de l’all. En el mateix oli calent hi afegim el carbassó, la pastanaga i la patata i ho remenem durant un parell de minuts.

Hi afegim aigua fins a cobrir les verdures, salpebrem i ho deixem bullir durant uns 20 minuts. Quan les verdures estiguin gairebé llestes hi afegim el formatge. Passem les verdures per la batedora, i hi incorporem també els alls que havíem reservat abans. Quan obtinguem una textura cremosa, la tastem i la rectifiquem si cal. I ja tenim la crema llesta per servir-la!

Crema de carbassó senzilla

Has vist que fàcil que és preparar una crema de carbassó? Només hem de deixar bullir els ingredients i passar-los després per la batedora. Tot i així, si no tens gaire temps per cuinar, aquí tens una recepta de crema de carbassó senzilla que et traurà de qualsevol dificultat. Està preparada amb un toc de ceba irresistible, tasta-la!

Crema de carbassó

Aquestes cremes poden ser bastant lleugeres, ja que, com hem vist, l’aportació calòrica del carbassó és molt baixa. Com que moltes cremes de verdures es poden fer amb iogurt, hi hem afegit un Activia per preparar la nostra. D’aquesta manera, no només hem obtingut una crema de carbassó, sinó que també és digestiva!

Crema fina de carbassó i iogurt

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carbassons
  • 1 Activia natural
  • 1 ceba
  • 700 ml de brou de verdures
  • 1 culleradeta de julivert
  • 1 culleradeta de sèsam
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

*Opcional: crostons torrats

Preparació:

Piquem la ceba i la sofregim en una cassola amb oli calent. Mentrestant rentem bé els carbassons i els laminem. Els afegim a la ceba, els salpebrem i deixem que s’enrosseixin durant uns 10 minuts. Quan hagi passat el temps, hi afegim el julivert i el sèsam i deixem que es facin durant un parell de minuts més.

Hi afegim el brou i ho deixem coure uns 15 minuts. Ho retirem del foc. Quan es refredi una mica, incorporem el iogurt a la barreja i ho triturem tot a la batedora. Si queda molt espessa podem afegir-hi més aigua o més brou.

Deixem refredar la crema a la nevera durant un parell d’hores i la servim freda, acompanyada de crostons.

*Consum diari seguint una dieta variada i un estil de vida saludable. Activia conté clorurs naturals que provenen de les sals minerals i que faciliten la digestió mitjançant la producció d’àcid clorhídric a l’estómac.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.