{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Per gaudir d'una hamburguesa deliciosa no cal que estigui feta de carn. Hi ha una infinitat d'aliments d'origen vegetal que, combinant-los adequadament, ens permeten crear sabors deliciosos. Verdures, llegums, llavors, hortalisses… Les hamburgueses que et mostrem a continuació estan basades en tots aquests ingredients. Són veganes, sanes i delicioses! Què esperes per apuntar-ne la recepta?

3 hamburgueses veganes delicioses

Hamburgueses de tofu, quinoa i bròquil

Es tracta d'una hamburguesa lleugera capaç d'aportar-nos vitamines, minerals i fibra, i ideal per acompanyar-la amb una amanida d'estiu.

 Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 3 brots mitjans de bròquil
  • 40 grams de quinoa
  • 170 grams de tofu
  • Pa ratllat
  • 2 grans d'all
  • ½ ceba
  • 1 pessic de julivert
  • Sal i pebre

Per preparar la quinoa, primer l'hem de coure durant uns 15 minuts a foc suau i amb aigua abundant. Mentrestant, rentem, tallem i posem el bròquil a bullir durant uns cinc minuts, fins que quedi tovet. Quan la quinoa i el bròquil estiguin llestos, els retirem del foc i els reservem.

Piquem la ceba i el tofu i els posem en un recipient per aixafar-los, amb l'ajuda d'una forquilla, fins que s'integrin. A continuació, hi afegim la quinoa, el bròquil i els grans d'all picats i tornem a esclafar tots els ingredients fins que es formi una massa. Salpebrem al gust, hi afegim també el julivert i ho tornem a barrejar.

Posem la farina de galeta en un plat i, amb, les mans netes, anem donant forma a les hamburgueses i les passem després per la farina. Finalment, les fregim en una paella amb una cullerada d'oli, i llest per servir!

Hamburgueses de mongetes, pastanaga i pebrot

El principal ingredient d'aquesta recepta són les mongetes blanques, un tipus de llegum que ens aporta ferro. Es tracta d'un plat vegetal i consistent ideal per reposar energies.

Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 250 grams de mongetes blanques cuites
  • 2 pastanagues grans
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3 grans d'all
  • Pa ratllat amb all i julivert
  • 1 mica d'alfàbrega
  • Sal i pebre

Per fer aquesta recepta podem fer servir mongetes de pot, però si preferim triar-les naturals, recorda't de deixar-les en remull la nit anterior perquè es coguin més bé. Quan estiguin tovetes, les retirem del foc, les posem en un recipient i les aixafem amb l'ajuda d'un forquilla.

Piquem la pastanaga, l'all i els pebrots a trossos molt petits. Els saltem durant uns 10 o 15 minuts en una paella amb un rajolí d'oli. Quan estiguin a punt, els afegim al recipient amb les mongetes i ho barregem bé.

Afegim a la barreja la sal, el pebre i l'alfàbrega al gust i comencem a donar forma a les hamburgueses. A continuació, les passem pel pa ratllat per tots dos cantons i les fem a la planxa amb una cullerada d'oli.

Hamburgueses d'espinacs

Sabies que els espinacs són rics en vitamines i àcid fòlic? Són els principals protagonistes d'aquestes hamburgueses!

Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 3 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • Pa ratllat
  • Orenga
  • Alfàbrega
  • Sal i pebre

Bullir les patates en una olla amb aigua calenta abundant durant uns 20 o 30 minuts. Quan estiguin llestes, les escorrem i les deixem refredar.

Piquem la ceba i l'all a trossets petits i els posem en una paella a foc mitjà. Hi afegim els espinacs i sofregim tots els ingredients.

Pelem les patates, les posem en un recipient i les aixafem amb una forquilla fins que quedi un puré.  A continuació, hi afegim el sofregit dels espinacs, l'orenga, l'alfàbrega, la sal i el pebre al gust.

Afegim a la massa unes 5 o 6 cullerades de pa ratllat per aconseguir una consistència millor; ho barregem i comencem a donar forma a les hamburgueses. Finalment, les cuinem en una paella amb un rajolí d'oli.

Els nostres consells per aconseguir una hamburguesa perfecta

Tot i arrebossar-les amb pa ratllat, és probable que les hamburgueses no arribin a adquirir la consistència desitjada i se'ns desfacin quan les fregim a la paella. Per evitar que això passi, et recomanem que les posis al congelador durant uns 30 minuts abans de cuinar-les.

Ja tens tots els passos per gaudir de les hamburgueses sense fer servir carn. Tres maneres delicioses de preparar hamburgueses veganes. Tria la que més t'agradi i gaudeix-ne!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.