{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Per gaudir d'una hamburguesa deliciosa no cal que estigui feta de carn. Hi ha una infinitat d'aliments d'origen vegetal que, combinant-los adequadament, ens permeten crear sabors deliciosos. Verdures, llegums, llavors, hortalisses… Les hamburgueses que et mostrem a continuació estan basades en tots aquests ingredients. Són veganes, sanes i delicioses! Què esperes per apuntar-ne la recepta?

3 hamburgueses veganes delicioses

Hamburgueses de tofu, quinoa i bròquil

Es tracta d'una hamburguesa lleugera capaç d'aportar-nos vitamines, minerals i fibra, i ideal per acompanyar-la amb una amanida d'estiu.

 Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 3 brots mitjans de bròquil
  • 40 grams de quinoa
  • 170 grams de tofu
  • Pa ratllat
  • 2 grans d'all
  • ½ ceba
  • 1 pessic de julivert
  • Sal i pebre

Per preparar la quinoa, primer l'hem de coure durant uns 15 minuts a foc suau i amb aigua abundant. Mentrestant, rentem, tallem i posem el bròquil a bullir durant uns cinc minuts, fins que quedi tovet. Quan la quinoa i el bròquil estiguin llestos, els retirem del foc i els reservem.

Piquem la ceba i el tofu i els posem en un recipient per aixafar-los, amb l'ajuda d'una forquilla, fins que s'integrin. A continuació, hi afegim la quinoa, el bròquil i els grans d'all picats i tornem a esclafar tots els ingredients fins que es formi una massa. Salpebrem al gust, hi afegim també el julivert i ho tornem a barrejar.

Posem la farina de galeta en un plat i, amb, les mans netes, anem donant forma a les hamburgueses i les passem després per la farina. Finalment, les fregim en una paella amb una cullerada d'oli, i llest per servir!

Hamburgueses de mongetes, pastanaga i pebrot

El principal ingredient d'aquesta recepta són les mongetes blanques, un tipus de llegum que ens aporta ferro. Es tracta d'un plat vegetal i consistent ideal per reposar energies.

Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 250 grams de mongetes blanques cuites
  • 2 pastanagues grans
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3 grans d'all
  • Pa ratllat amb all i julivert
  • 1 mica d'alfàbrega
  • Sal i pebre

Per fer aquesta recepta podem fer servir mongetes de pot, però si preferim triar-les naturals, recorda't de deixar-les en remull la nit anterior perquè es coguin més bé. Quan estiguin tovetes, les retirem del foc, les posem en un recipient i les aixafem amb l'ajuda d'un forquilla.

Piquem la pastanaga, l'all i els pebrots a trossos molt petits. Els saltem durant uns 10 o 15 minuts en una paella amb un rajolí d'oli. Quan estiguin a punt, els afegim al recipient amb les mongetes i ho barregem bé.

Afegim a la barreja la sal, el pebre i l'alfàbrega al gust i comencem a donar forma a les hamburgueses. A continuació, les passem pel pa ratllat per tots dos cantons i les fem a la planxa amb una cullerada d'oli.

Hamburgueses d'espinacs

Sabies que els espinacs són rics en vitamines i àcid fòlic? Són els principals protagonistes d'aquestes hamburgueses!

Ingredients per preparar les hamburgueses:

  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 3 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • Pa ratllat
  • Orenga
  • Alfàbrega
  • Sal i pebre

Bullir les patates en una olla amb aigua calenta abundant durant uns 20 o 30 minuts. Quan estiguin llestes, les escorrem i les deixem refredar.

Piquem la ceba i l'all a trossets petits i els posem en una paella a foc mitjà. Hi afegim els espinacs i sofregim tots els ingredients.

Pelem les patates, les posem en un recipient i les aixafem amb una forquilla fins que quedi un puré.  A continuació, hi afegim el sofregit dels espinacs, l'orenga, l'alfàbrega, la sal i el pebre al gust.

Afegim a la massa unes 5 o 6 cullerades de pa ratllat per aconseguir una consistència millor; ho barregem i comencem a donar forma a les hamburgueses. Finalment, les cuinem en una paella amb un rajolí d'oli.

Els nostres consells per aconseguir una hamburguesa perfecta

Tot i arrebossar-les amb pa ratllat, és probable que les hamburgueses no arribin a adquirir la consistència desitjada i se'ns desfacin quan les fregim a la paella. Per evitar que això passi, et recomanem que les posis al congelador durant uns 30 minuts abans de cuinar-les.

Ja tens tots els passos per gaudir de les hamburgueses sense fer servir carn. Tres maneres delicioses de preparar hamburgueses veganes. Tria la que més t'agradi i gaudeix-ne!

Com es prepara?