{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Arriba el bon temps i alhora els àpats més suaus i lleugers. Les amanides i els vegetals en general comencen a ocupar un lloc més destacat en la nostra cuina, i suplanten les sopes i les escudelles fumejants. Avui parlarem dels llegums, un aliment molt ric que molts relacionem amb plats calents i embafadors, més propis de l’hivern. Però no sempre és així, per això vull presentar-vos 5 amanides ràpides de llegums! Fresques i ideals per al bon temps!

L’alt valor nutricional dels llegums fa que no ens en puguem oblidar quan arriba el bon temps. Així que avui descobrirem els beneficis que ens aporten aquests aliments i algunes receptes originals sobre com prendre’ls quan arriba el bon temps.

Els llegums tenen una concentració molt alta de nutrients, sobretot proteïnes i hidrats de carboni, això fa que s’assemblin als productes d’origen animal, però sense l’aportació de colesterol que comporten. A més, contenen una gran quantitat de fibra!

Us presento algunes idees de receptes delicioses per treure profit dels llegums:

  • Empedrat: plat tradicional de la cuina catalana. Una amanida freda de mongetes blanques cuinades, barrejades amb bacallà sec, pebrot, tomàquet i olives negres. Aquest és un plat completíssim que ens aporta proteïna, carbohidrats i verdures. A més de l’important aportació de vitamina C. Es pot menjar com a plat combinat!
  • Amanida de soja amb gambes: aquesta rica amanida aporta un alt contingut en proteïna d’alt valor biològic. Per aconseguir un plat complet hi podem afegir uns espàrrecs o alguna altra verdura. Ben fresqueta per a l’estiu!
  • Mongetes amb ous escumats: tallem a daus patates i ceba prèviament pelades i bullides. Juntament amb aquests ingredients tallem també a daus tomàquet i pebrot verd i ho barregem amb les mongetes prèviament cuinades. Per finalitzar aquest deliciós plat, posem dos ous en un cassó d’aigua bullent i, quan estiguin fets, els muntem al damunt de tot i ho amanim al gust.
  • Amanida de tomàquet amb mongetes vermelles i alvocat: aquesta deliciosa amanida, a part d’aportar-nos vitamines, és original perquè l’alvocat li dóna una textura molt bona.
  • Pèsols, tomàquets secs, formatge de cabra i nous: boníssima! Podem acompanyar aquest entrant amb un peix al forn amb verduretes o una carn a la planxa. D’aquesta manera obtindrem tots els nutrients necessaris per a un àpat complet.

Si un dia xafogós sorpreneu els vostres convidats amb alguna d’aquestes amanides, de ben segur que els arrencareu més d’un somriure. I si, a més, els expliqueu que una dieta amb molts llegums resulta baixa en greixos, té un alt contingut en fibra i és altament nutritiva, us ben asseguro que deixaran els plats ben nets.

Deixeu volar la imaginació i comenceu a integrar els llegums en les vostres receptes!

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.