{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Pot ser que ja hagueu llegit, en alguna ocasió, que una de les receptes amb iogurt més elaborades són les salses. Per exemple, una salsa de iogurt amb herbes aromàtiques, una salsa de iogurt amb mel o una salsa de iogurt amb tomàquet i alfàbrega. Totes aquestes receptes es poden fer servir com a salsa de iogurt per a amanides o per preparar una pasta amb iogurt, per exemple. De fet, la recepta grega tzatziki, feta amb iogurt, cogombre i menta, és una de les salses gregues més conegudes i amb més èxit a tot el món.

Receptes amb iogurt grec

Avui us presentarem 5 receptes amb Oikos per sorprendre, en què aquest tipus de iogurt els dóna el toc extra de cremositat que necessiten. Vegem-les:

Risotto de salmó fumat al cava amb iogurt

Ingredients (6 persones):

  • 480 g d’arròs
  • 120 g de salmó fumat (tallat a daus)
  • 100 g de iogurt grec
  • 2 cebes escalunyes picades
  • ¼ l de cava
  • 1 l de brou de peix
  • Rodanxes de llimona
  • Fulles de menta
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

Per preparar-lo començarem sofregint les cebes en una paella gran a foc mitjà uns 3 minuts. Hi afegim el salmó i la meitat del cava, i el deixem reduir (l’alcohol s’ha d’ evaporar). Després, hi afegim l’arròs i ho sofregim a foc mitjà-alt, mentre hi anem afegint el brou de peix a poc a poc, fins que l’arròs estigui a punt, passats de 18 a 20 minuts. Ho traiem del foc i ho salpebrem. Paral·lelament, en un bol barregem el iogurt grec amb la resta del cava i amb una mica de sal. Per acabar, servim l’arròs amb una cullerada de iogurt grec a l’aroma de cava a un costat, i ho guarnim amb una rodanxa de llimona i unes fulles de menta.

Mongetes tendres amb sèsam, cebes i iogurt

Ingredients (6 persones):

  • 1 kg de mongetes tendres
  • 6 cebes tendres tallades a juliana
  • 30 g de iogurt
  • 80 g de sèsam
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 manat de cibulets
  • 2 culleradetes de salsa de soja
  • 1 rajolí de vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Pebre blanc
  • Sal

En primer lloc, escaldem les mongetes tendres en aigua bullent, fins que quedin cruixents. Després, les refredem ràpidament en aigua gelada uns segons. Les tallem totes a la mateixa mida i les separem en manats, que lligarem amb una o diverses tiges de cibulet. En una paella, saltem les cebes durant un parell de minuts. Hi afegim la meitat de les llavors de sèsam, la mostassa, el vi i la salsa de soja, i ho deixem coure a foc suau fins que trenqui el bull. Ho retirem del foc i ho salpebrem. Servim les mongetes tèbies amanides amb la salsa de les cebes, el iogurt, la resta de les llavors de sèsam i una mica d’oli.

Sopa freda de tomàquet

Aquesta sopa freda de tomàquet és molt refrescant. A més de 2 iogurts Oikos, porta tomàquets madurs, fulles d’alfàbrega fresca, oli d’oliva, sal i pebre. La combinació del gust i la dolçor del tomàquet, amb la frescor de l’alfàbrega i la cremositat del iogurt grec és espectacular! De fet, el iogurt grec ens pot ajudar en una infinitat de receptes de cremes fàcils per la textura tan agradable que té.

Bròquil gratinat amb iogurt grec

Ingredients (6 persones):

  • 500 g de cabdells de bròquil
  • 125 g de iogurt
  • 1 cullerada de parmesà ratllat
  • Pebre negre mòlt
  • 1 cullerada de pa ratllat integral
  • 1 cullerada d’ametlles trossejades.

Una condició per fer aquesta recepta amb iogurt grec: no digueu que no us agrada el bròquil, eh! I, si és així, tasteu-lo amb aquesta recepta belga! Hem de fer un tall a la base dels brots de bròquil i coure’ls al vapor durant 5 minuts o fins que estiguin tendres. D’altra banda, barregem el iogurt amb el formatge parmesà i condimentem la barreja amb el pebre. Passem els brots a una paella antiadherent i els col·loquem formant una sola capa per cobrir el bròquil amb la barreja anterior. Hi afegim el pa ratllat i les ametlles, i ho posem al forn a 190 °C de 15 a 20 minuts.

Cua de rap al vapor amb mousse de iogurt grec i encenalls de llimona confitada

Ingredients (6 persones):

  • 12 rodanxes de cua de rap
  • 70 g de iogurt grec
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 3 rovells d’ou
  • 5 gotes de suc de llimona
  • 70 g de llimona confitada
  • Oli d’oliva
  • Bitxo
  • Sal

En un bol, barregem els rovells d’ou, la sal i el bitxo, i ho remenem tot amb energia. Hi afegim a poc a poc el vinagre balsàmic, el iogurt i unes gotes de suc de llimona. Deixem coure la barreja al bany maria i remenem fins a aconseguir una crema suau tipus mousse. A continuació, fem el rap al vapor i el servim cobert amb una mica de mousse de iogurt. L’amanim amb un rajolinet d’oli d’oliva i uns encenalls de llimona confitada... i ja en podem gaudir!

Què, us ve de gust tastar alguna d’aquestes receptes? Ja teniu recursos per gaudir a la cuina amb aquestes receptes amb iogurt grec i treure tot el profit a la cremositat d’Oikos, també a la cuina.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.