{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Comencem pel principi! Per més lògic que sembli, convé recordar que una amanida és un plat fred compost principalment per hortalisses tallades i barrejades. És a dir, de vegades parlem d’amanida quan realment no ho és, perquè no hi ha una base d’hortalisses al plat.

Les amanides contenen aliments típics de temporada de la regió on es consumeixen. De fet, es tracta d’una recepta amb un munt de variacions, encara que, com hem dit, la base sol ser una verdura de fulla verda, com l’enciam, els canonges o els espinacs frescos.

Per a aquesta amanida de pasta, quina classe de pasta us agrada més? Tenim moltes opcions per a la nostra amanida: macarrons, pasta petita, llaços, pasta de colors, etc.

Us proposem aquestes 5 opcions de receptes d’amanida amb pasta:

  • Amanida tèbia de pasta amb iogurt: deliciosa combinació de llacets de pasta amb olives verdes i negres (més còmode si són sense pinyol!), tàperes, tomàquets cirerol, pernil dolç a daus i formatge emmental. A més a més, tot plegat amanit amb una deliciosa crema de iogurt!
  • Amanida de pasta amb xampinyons, formatge fresc, blat de moro i cibulet: una idea genial per als migdies més calorosos de l’estiu! També hi podem afegir uns dauets de tomàquet fresc.
  • Amanida de pasta amb bolets: la millor combinació! A aquest plat, hi podem afegir una bona base d’espinacs frescos, un ou dur ratllat i molt de formatge ratllat del que més ens agradi. Irresistible!
  • Amanida de pasta integral: la pasta integral aporta més quantitat de fibra i també és perfecta per a les nostres amanides! L’única cosa que hem de tenir en compte és que necessita més minuts de cocció. Per fer aquesta amanida més completa, a més dels ingredients que veureu en la recepta de l’enllaç, podem afegir-hi pastanaga ratllada, pebrots de diferents classes i diverses verdures més.
  • Amanida marinera de pasta amb iogurt: a la nostra amanideta de pasta i verdura, hi afegim uns musclos, unes gambetes, pop cuit i uns bastonets de cranc i ja tenim una exquisida amanida marinera!  

I no hem d’oblidar-nos del toc culinari final de la nostra amanida de pasta: la salsa!

Recordeu també que les amanides, les de pasta i les d’altres tipus, es poden prendre com a primer plat, com a guarnició o com a plat combinat, en cas que l’amanida sigui un plat complet nutricionalment.Perquè sigui complet i vàlid com a plat únic ha de contenir, a més de la base d’hortalisses i verdures, hidrats de carboni complexos i proteïna.

  • Hidrats de carboni complexos: això vol dir que l’amanida ha de contenir un cereal, com ara pasta o arròs (preferentment integrals), patata, pa o crostonets de pa torrat com a acompanyament, alguns llegums (com ara cigrons, mongetes o llenties) o blat de moro.
  • Proteïna: podem incorporar a l’amanida un ou dur (ratllat o a trossets), carn picada, trossets de pollastre o gall dindi a la planxa, tonyina, seitons, trossets de bacallà, dauets de pernil dolç o de pernil salat, formatge, bastonets de cranc, gambes, salsitxa, etc. El que més ens vingui de gust! Sempre prioritzant, això sí, el peix, l’ou i la carn blanca.

En el cas, doncs, d’aquestes amanides amb pasta, us heu fixat si són plats equilibrats nutricionalment que puguin servir com a plat únic complet? Tenen també un aliment proteic? Efectivament!

Tots són plats equilibrats que podem prendre per dinar o per sopar aquest estiu!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.