{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Les amanides són el plat estrella de l'estiu, gràcies a les múltiples qualitats que tenen: són refrescants, lleugeres i delicioses. Però, a més, admeten una gran varietat d'ingredients: llegums, arròs, verdures, formatges, pasta, etc. Tenim una infinitat de receptes per escollir. A més a més, són molt fàcils de preparar, de manera que no hi ha excusa per no prendre'n! Aquí et deixem cinc receptes d'amanides fàcils i sanes ideals per a l'estiu. Pren-ne nota!

Receptes d'amanides d'estiu per combatre la calor

Amanida Waldorf

Aquesta amanida es va crear a la ciutat de Nova York fa més de cent anys. Avui dia, continua sent una de les receptes més demanades gràcies als dos ingredients principals: la poma i la fruita seca.

Ingredients per preparar una amanida Waldorf:

  • 3 cullerades de maionesa
  • 1 cullerada de crema agra
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 tiges d'api
  • 2 pomes verdes
  • 1 enciam
  • 1 grapadet de nous

Per fer aquesta amanida, comencem rentant l'enciam i el disposem en una plata gran. Tallem les tiges d'api a trossets petits i els incorporem. Pelem les pomes, les trossegem i les afegim juntament amb el grapat de nous.

Per fer el condiment, barregem en un bol la maionesa, la crema, la llimona i la sal. Ho aboquem a la plata de l'amanida i remenem.

Els nostres consells: la salsa d'aquesta amanida admet certes variacions. Una d'elles consisteix a substituir la crema agra per un parell de cullerades de iogurt natural. Tu tries!

Kartoffelsalat

Aquest és el nom que rep l'amanida de patata típica d'Alemanya. Depenent de cada regió del país, els ingredients d'aquest plat poden variar. Aquí et deixem la recepta clàssica:

Ingredients per preparar una kartoffelsalat:

  • 4-5 patates grans
  • 1 ceba petita
  • 4 salsitxes de Frankfurt
  • Cogombrets agredolços (al gust)
  • 2 ous
  • 4 cullerades de maionesa
  • 2 culleradetes de mostassa
  • Julivert picat
  • Sal i pebre

Bullim les patates i els ous en una olla amb aigua calenta abundant durant uns 20-30 minuts. Els escorrem, els pelem i els tallem a trossos per col·locar-los en un plat o una plata gran. A continuació, tallem la ceba a tires, les salsitxes a rodanxes, els cogombrets a trossets petits i els incorporem també. Salpebrem al gust.

Per fer la salsa, posem la maionesa en un bol, hi afegim la mostassa i un rajolí del suc dels cogombrets. Ho barregem bé i amanim l'amanida amb aquesta salsa. Quan el condiment estigui totalment incorporat, afegim una miqueta de julivert picat per sobre de l'amanida.

Amanida de síndria amb formatge feta

Es tracta d'una recepta lleugera i refrescant que incorpora una de les fruites estrella de l'estiu. La curiosa combinació de la síndria amb el formatge feta farà que aquesta amanida sigui una de les teves preferides.

Ingredients per preparar una amanida de síndria amb formatge feta:

  • 2 rodanxes grans de síndria
  • 150 grams de formatge feta
  • 40 grams d'ametlles pelades
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre de Mòdena
  • 1 grapat de ruca fresca
  • Unes fulletes de menta
  • El suc de mitja llimona
  • Sal i pebre

Posem les fulles de ruca en un plat fondo. A continuació, traiem les llavors de la síndria, la tallem a trossos i l'afegim al plat. Hi incorporem després les ametlles pelades, el formatge feta i un parell de fulles de menta.

Per fer la salsa, barregem el vinagre amb el suc de llimona i l'oli d'oliva. Salpebrem al gust i ho barregem bé. Ja només queda afegir-ho a l'amanida, i llest!

Amanida d'arròs amb fesols

Es tracta d'una amanida molt completa, ideal per menjar-la freda i molt rica en fibra. Aquí en tens la recepta!

Ingredients per preparar una amanida d'arròs i fesols:

  • 2 tasses d'arròs llarg
  • 200 grams de fesols en conserva
  • 1 tomàquet gran
  • 1 alvocat petit
  • ½ ceba vermella
  • 3 tiges de coriandre
  • 2 cullerades d'oli
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • Sal i pebre

Bullim l'arròs durant uns 20 minuts en aigua amb sal abundant. Mentrestant, escorrem els fesols i els rentem amb aigua calenta. Quan l'arròs estigui llest, l'escorrem i el col·loquem en una plata juntament amb els fesols. Piquem el tomàquet, el coriandre i l'alvocat a trossets petits. Tallem la ceba a tires i ho afegim tot. Amanim l'amanida amb l'oli, el vinagre, la sal i el pebre. Si volem, podem incorporar-hi també un rajolí de llimona per potenciar encara més el gust.

Amanida en roba negra

Aquesta recepta deu el seu nom tan peculiar a un ingredient especial: la xocolata. Vols descobrir com es prepara aquesta amanida?

Ingredients per preparar una amanida en roba negra:

  • 1 paquet d'amanida variada
  • 2 porcions de xocolata
  • 100 grams de formatge parmesà
  • 2 cullerades d'oli
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • Sal i pebre

Rentem l'enciam i el col·loquem en una plata juntament amb el formatge parmesà tallat a trossos molt fins. L'amanim amb l'oli, el vinagre, la sal i el pebre. Finalment, ratllem les peces de xocolata i les afegim per damunt. Senzill i deliciós!

Ja pots gaudir d'aquesta col·lecció d'amanides variades d'estiu. Tota una selecció d'amanides delicioses que segur que et seran de molta ajuda aquest estiu.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.