{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Avui us proposo unes receptes de carn per cuinar al microones boníssimes, fàcils i ràpides de fer. 

El microones és un electrodomèstic genial per cuinar plats de manera ràpida, ja que la majoria de receptes estan llestes en 10 o 15 minuts. Recordeu l’apunt de receptes al microones en 10 minuts? 

Avui veurem més receptes exprés al microones, però amb la carn com a ingredient principal. Perquè la carn quedi ben cuinada, però sense que quedi resseca, és important que la mida de tots els trossos sigui similar i que no siguin gaire gruixuts.

Ja estem a punt per començar, només necessitareu el microones i recipients aptes per a microones (vidre, ceràmica, silicona, etc.). Som-hi? Les receptes són individuals. Us proposo:

Pollastre amb tomàquet fresc, parmesà i orenga

Necessitareu

  • 2 pits de pollastre filetejats molt fins
  • 1 tomàquet
  • formatge parmesà ratllat
  • sal
  • pebre i orenga.

Poseu els pits de pollastre en un recipient apte per a microones i salpebreu-los. Damunt del pollastre, col·loqueu-hi rodanxes de tomàquet fresc, poseu-hi orenga per sobre, formatge parmesà i oli d’oliva. Cuineu el pollastre amb el tomàquet, tapat, durant uns 5-6 minuts. Penseu que els temps de cocció varien depenent del gruix del pollastre i de la potència del microones. Ho podeu servir amb guarnició d’arròs integral i preparar-vos una amanida com a entrant. Hum!

Daus de gall dindi amb ceba i pebrots picants

Necessitareu

  • 1 filet de gall dindi
  • 1 ceba i 3 pebrots petits (1 de vermell, 1 de groc i 1 de verd)

Comenceu tallant a daus el filet de gall dindi, salpebreu-lo i cuineu-lo uns 4 minuts al microones. Reserveu-lo. Talleu a la juliana la ceba i els pebrots i cuineu les verdures durant 4 minuts al microones. Barregeu els daus de gall dindi amb les verdures, afegiu-hi mig gotet de brou, un rajolí d’oli i un bitxo i cuineu-ho durant 3 minuts més. Si no us agrada el picant podeu prescindir del bitxo. Perquè sigui un plat complet hi podeu afegir uns cigrons. Per llepar-se’n els dits! Ja m’explicareu si us agrada.

Filet de vedella amb ceba i rocafort:

Necessitareu

  • 1 filet de vedella (fi)
  • 1 ceba
  • formatge rocafort
  •  una mica de llet

Piqueu la ceba ben fina i la cuineu uns 3 minuts al microones. Reserveu-la. En el mateix recipient (sense la ceba), trossegeu-hi el formatge rocafort (afegiu-ne més o menys quantitat segons si la salsa us agrada més o menys forta) amb una mica de llet i foneu la barreja escalfant-ho un parell de minuts. Remeneu el formatge fins que en quedi una pasta i afegiu-hi la ceba ja cuinada. Barregeu-ho al mateix recipient i afegiu-ho per damunt del bistec prèviament salpebrat. Cuineu-ho durant 4-5 minuts i serviu-ho. M’encanta aquesta recepta! La ceba li dóna un toc més sucós a la salsa. Ja ho veureu!

Pastís de carn al microones

necessitareu

  • ½ ceba
  • ½ carbassó i ½ pebrot vermell
  •  ¼ de llauna de tomàquet triturat natural
  • carn de vedella picada
  • 2 patates grans
  • formatge ratllat per fondre
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Trossegeu la ceba, el carbassó i el pebrot a daus, salpebreu-los, afegiu-hi el tomàquet triturat i cuineu-ho tot al microones durant 4 minuts. Mentrestant, peleu i talleu les patates a rodanxes fines, afegiu-hi sal i cuineu-les durant 3 minuts. En un recipient a part, cuineu-hi la carn salpebrada uns 4 minuts i, una vegada passat aquest temps, afegiu-hi la salsa de tomàquet i verdures i barregeu-ho tot. Cuineu uns 4 minuts més la barreja i ja podeu muntar el pastís. En un recipient nou aneu alternant capes de patata i de carn amb tomàquet i verdures. L’última capa ha de ser de patates i haureu d’afegir-hi el formatge ratllat per fondre. Cuineu 3 minuts el pastís i podeu acabar la cocció gratinant el formatge fos al microones si disposa d’aquesta funció, o al forn. Aquest plat agrada moltíssim a tothom!

Conill amb ceba i all

Necessitareu

  • ½ conill trossejat
  • 1 all
  • ½ ceba gran
  • ½ got de brou de verdures
  • herbes provençals
  • un rajolí d’oli d’oliva verge
  • sal i pebre

Piqueu la ceba i l’all i cuineu-los durant 3 minuts en un recipient amb tapa apte per al microones, juntament amb l’oli. Afegiu-hi el conill, trossejat prèviament, salpebrat, juntament amb el brou i les herbes provençals. Cuineu el plat al vapor durant uns 8 o 12 minuts (depenent del gruix dels trossos de conill). Podeu servir el conill amb unes patates al vapor (punxeu un parell de patates de la mida d’1 ou i cuineu-les al microones durant 5 minuts).

Bé, què us ha semblat? Ja veieu que amb el microones podeu cuinar moltíssims plats i més de pressa que amb la cuina tradicional. Recordeu que els temps de cocció variaran depenent del gruix dels ingredients i de la potència del microones. El meu consell és que comenceu amb temps de cocció curts i aneu afegint temps si us queda cru. És millor fer-ho així, ja que si es crema o el plat queda massa fet o ressec, ja no us el podreu menjar!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre