{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Avui us proposo unes receptes de carn per cuinar al microones boníssimes, fàcils i ràpides de fer. 

El microones és un electrodomèstic genial per cuinar plats de manera ràpida, ja que la majoria de receptes estan llestes en 10 o 15 minuts. Recordeu l’apunt de receptes al microones en 10 minuts? 

Avui veurem més receptes exprés al microones, però amb la carn com a ingredient principal. Perquè la carn quedi ben cuinada, però sense que quedi resseca, és important que la mida de tots els trossos sigui similar i que no siguin gaire gruixuts.

Ja estem a punt per començar, només necessitareu el microones i recipients aptes per a microones (vidre, ceràmica, silicona, etc.). Som-hi? Les receptes són individuals. Us proposo:

Pollastre amb tomàquet fresc, parmesà i orenga

Necessitareu

  • 2 pits de pollastre filetejats molt fins
  • 1 tomàquet
  • formatge parmesà ratllat
  • sal
  • pebre i orenga.

Poseu els pits de pollastre en un recipient apte per a microones i salpebreu-los. Damunt del pollastre, col·loqueu-hi rodanxes de tomàquet fresc, poseu-hi orenga per sobre, formatge parmesà i oli d’oliva. Cuineu el pollastre amb el tomàquet, tapat, durant uns 5-6 minuts. Penseu que els temps de cocció varien depenent del gruix del pollastre i de la potència del microones. Ho podeu servir amb guarnició d’arròs integral i preparar-vos una amanida com a entrant. Hum!

Daus de gall dindi amb ceba i pebrots picants

Necessitareu

  • 1 filet de gall dindi
  • 1 ceba i 3 pebrots petits (1 de vermell, 1 de groc i 1 de verd)

Comenceu tallant a daus el filet de gall dindi, salpebreu-lo i cuineu-lo uns 4 minuts al microones. Reserveu-lo. Talleu a la juliana la ceba i els pebrots i cuineu les verdures durant 4 minuts al microones. Barregeu els daus de gall dindi amb les verdures, afegiu-hi mig gotet de brou, un rajolí d’oli i un bitxo i cuineu-ho durant 3 minuts més. Si no us agrada el picant podeu prescindir del bitxo. Perquè sigui un plat complet hi podeu afegir uns cigrons. Per llepar-se’n els dits! Ja m’explicareu si us agrada.

Filet de vedella amb ceba i rocafort:

Necessitareu

  • 1 filet de vedella (fi)
  • 1 ceba
  • formatge rocafort
  •  una mica de llet

Piqueu la ceba ben fina i la cuineu uns 3 minuts al microones. Reserveu-la. En el mateix recipient (sense la ceba), trossegeu-hi el formatge rocafort (afegiu-ne més o menys quantitat segons si la salsa us agrada més o menys forta) amb una mica de llet i foneu la barreja escalfant-ho un parell de minuts. Remeneu el formatge fins que en quedi una pasta i afegiu-hi la ceba ja cuinada. Barregeu-ho al mateix recipient i afegiu-ho per damunt del bistec prèviament salpebrat. Cuineu-ho durant 4-5 minuts i serviu-ho. M’encanta aquesta recepta! La ceba li dóna un toc més sucós a la salsa. Ja ho veureu!

Pastís de carn al microones

necessitareu

  • ½ ceba
  • ½ carbassó i ½ pebrot vermell
  •  ¼ de llauna de tomàquet triturat natural
  • carn de vedella picada
  • 2 patates grans
  • formatge ratllat per fondre
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Trossegeu la ceba, el carbassó i el pebrot a daus, salpebreu-los, afegiu-hi el tomàquet triturat i cuineu-ho tot al microones durant 4 minuts. Mentrestant, peleu i talleu les patates a rodanxes fines, afegiu-hi sal i cuineu-les durant 3 minuts. En un recipient a part, cuineu-hi la carn salpebrada uns 4 minuts i, una vegada passat aquest temps, afegiu-hi la salsa de tomàquet i verdures i barregeu-ho tot. Cuineu uns 4 minuts més la barreja i ja podeu muntar el pastís. En un recipient nou aneu alternant capes de patata i de carn amb tomàquet i verdures. L’última capa ha de ser de patates i haureu d’afegir-hi el formatge ratllat per fondre. Cuineu 3 minuts el pastís i podeu acabar la cocció gratinant el formatge fos al microones si disposa d’aquesta funció, o al forn. Aquest plat agrada moltíssim a tothom!

Conill amb ceba i all

Necessitareu

  • ½ conill trossejat
  • 1 all
  • ½ ceba gran
  • ½ got de brou de verdures
  • herbes provençals
  • un rajolí d’oli d’oliva verge
  • sal i pebre

Piqueu la ceba i l’all i cuineu-los durant 3 minuts en un recipient amb tapa apte per al microones, juntament amb l’oli. Afegiu-hi el conill, trossejat prèviament, salpebrat, juntament amb el brou i les herbes provençals. Cuineu el plat al vapor durant uns 8 o 12 minuts (depenent del gruix dels trossos de conill). Podeu servir el conill amb unes patates al vapor (punxeu un parell de patates de la mida d’1 ou i cuineu-les al microones durant 5 minuts).

Bé, què us ha semblat? Ja veieu que amb el microones podeu cuinar moltíssims plats i més de pressa que amb la cuina tradicional. Recordeu que els temps de cocció variaran depenent del gruix dels ingredients i de la potència del microones. El meu consell és que comenceu amb temps de cocció curts i aneu afegint temps si us queda cru. És millor fer-ho així, ja que si es crema o el plat queda massa fet o ressec, ja no us el podreu menjar!

Com es prepara?