{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El microones pot ser una gran solució en un moment determinat. Aquest electrodomèstic és genial si volem millorar la cocció. Per exemple, per preparar el sofregit d’una recepta més elaborada, gràcies al microones, podem reduir considerablement la quantitat d’oli. D’altra banda, podem fer-lo servir directament per cuinar receptes i si, a més, són econòmiques, encara millor. Aquí teniu alguns exemples de receptes boníssimes que podem cuinar amb el microones.

Albergínies farcides de carn i verdura: per fer aquesta recepta necessitarem 2 albergínies, ½ kg de carn de porc picada, 1 cullerada de ceba picada amb espècies al gust, 1 cullerada d’all en pols, 3 o 4 cullerades de tomàquet fregit, sal i oli d’oliva. Primer rentem i tallem les albergínies de manera longitudinal per la meitat, els fem uns talls a la part del mig i els afegim un rajolí d’oli d’oliva. Les fiquem al microones durant 9 minuts a màxima potència. Quan ja estiguin, les traiem i posem al microones la ceba, l’all i la sal, durant aproximadament 3 minuts. Mentrestant, buidem la polpa de les albergínies i la tallem a trossets. Quan traiem la ceba, hi afegim la carn i la posem uns 3 minuts més. Finalment, hi fiquem el tomàquet i la polpa de l’albergínia picada durant 1 minut. Per acabar, podem empolvorar les albergínies amb una mica de formatge, i amb l’opció de grill les escalfem durant un parell de minuts més. Llestes per menjar!

Samfaina, en un tres i no res: necessitem 1 albergínia, 1 carbassó, 1 ceba, ½ pebrot vermell, 2 cullerades de tomàquet fregit, oli, sal i pebre. Aquesta recepta consisteix a tallar les verdures a trossets (com més petits, més de pressa es cuinen), i a posar-los en un recipient apte per a microones (si el tapem, també es cuinaran més de pressa), amb oli, sal i pebre, durant uns 8 minuts aproximadament. Quan falti un minut, hi afegim el tomàquet fregit ben barrejat. Una preparació ràpida, oi? Doncs sí, una guarnició, superràpida, de primera.

Pastís de tonyina al microones: els ingredients són 3 llaunes de tonyina, 4 ous, 3 cullerades de tomàquet fregit, 3 de maionesa, sal, pebre i orenga. Posem tots els ingredients al got de la batedora i fem una massa homogènia. En un recipient adequat, aboquem aquesta barreja i la posem durant 8 minuts, aproximadament, al microones a màxima potència. Si en treure-la veiem que no està del tot feta, l’introduïm uns 2-3 minuts més. La preparació d’aquest pastís és bufar i fer ampolles, facilíssima!

Pastís de pollastre al microones: per a aquest pastís necessitarem dos pits de pollastre grans (picats), 1 pastanaga, ½ ceba, 4 xampinyons mitjans, un grapat de pèsols, 1 ou, 2 cullerades de mostassa, 1 cullerada d’all en pols, sal, pebre, formatge en talls i bacó a talls. Comencem tallant les verdures a dauets petits. En un bol, a part, barregem la carn picada amb l’ou, la mostassa i l’all i ho remenem tot barrejant-ho molt bé. Ho retoquem de sal i pebre, hi afegim les verduretes tallades i ho barregem molt bé perquè es reparteixi uniformement. En una safata apta per al microones, greixada amb oli, posem la meitat de la barreja, la cobrim amb els talls de formatge, hi afegim la resta de la barreja i posem els talls de bacó per sobre. Ho tapem amb paper de plàstic transparent, apte per a microones, i ho tornem a ficar durant 10-12 minuts, aproximadament. És convenient deixar-ho reposar durant uns minuts abans de retirar el plàstic, i ja ho podem servir. Amb la bona fila que fa us farà venir salivera!

Brownie de xocolata: els ingredients són 3 ous, 125 g de sucre, 3 cullerades de llet, 125 g de xocolata per fondre, 125 g de mantega, ½ sobre de llevat, 80 g de farina i 50 g de nous (podem utilitzar una altra fruita seca, o no posar-ne). Primer, fonem la xocolata amb la mantega al microones durant 2-3 minuts (vigileu bé que no bulli). Després, batem els ous i el sucre amb les cullerades de llet i el llevat. En aquest moment, hi afegim la barreja de xocolata i mantega, sense que estigui massa calenta, i de seguida hi afegim la farina i les nous picades, i ho remenem bé. Engreixem un motlle apte per a microones i hi aboquem la barreja. Ho introduïm tot, a màxima potència, durant 5 minuts aproximadament. Quan hagin passat aquests minuts, és important deixar reposar el brownie uns 5 minuts més, amb la porta tancada. I... 3, 2, 1, clic! Superràpid, oi que sí? I el millor de tot és que és deliciós!

Els temps de les preparacions són orientatius i depenen de cada microones, per això convé posar menys minuts primer i, si ens queda cru, sempre serem a temps de posar-lo uns minuts més.

Quin goig que fa tot! A més, és facilíssim. Ara ja no teniu excusa per no preparar receptes al microones. De ben segur que us encantaran.

Bon profit!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre