{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Receptes amb pocs ingredients

En aquest article et proposaré 7 plats que pots preparar amb menys de 5 ingredients:

Tallarinesamb pesto d’alfàbrega

Ingredients: per a 400 g de pasta necessitaràs 1 manat d’alfàbrega, 3 grans d’all, 50 g de pinyons i 100 g de formatge parmesà. Per condimentar, necessitaràs una miqueta de sal i oli d’oliva. Preparació: pots començar a preparar la recepta mentre s’escalfa l’aigua per bullir-hi la pasta. En primer lloc, neteja i pica l’alfàbrega ben petitona, pela i pica els alls, i després aixafa’ls amb el morter amb una mica de sal i amb els pinyons. Quan bulli l’aigua, bull la pasta fins que estigui al dente, aboca-hi les tallarinesi reserva una tassa de l’aigua de cocció. A part, barreja el formatge amb oli d’oliva, alfàbrega i la barreja dels alls amb els pinyons que has picat anteriorment al morter. Per acabar, utilitza l’aigua de cocció reservada per donar a la salsa pesto la textura necessària, fins que n’obtinguis una textura de crema suau però espessa. Barreja la pasta i la salsa, i serveix-ho al moment! Per fer el menú complet: decora el plat amb ruca i tomàquets cirerol.

Pollastre i ou ferrat amb verdures saltades

Ingredients (per persona): 200 g de saltat de verdures al gust, 1 ou, 100 g de pit de pollastre, oli d’oliva i sal. A més a més, es fa en poc temps! Preparació: en una paella, salta les verdures en oli calent. Paral·lelament, o després a la mateixa paella, condimenta el pit de pollastre i fes-lo pels dos costats. Prepara un ou ferrat. Emplata el saltat de verdures amb l’ou ferrat i el pit de pollastre, serveix-ho calent i llest! Per fer el menú complet: acompanya aquest plat combinat amb unes llesques de pa.

Sandvitx d’alvocat i formatge

Ingredients (per persona): 2 llesques de pa, ¼ d’alvocat madur tallat a rodanxes fines, 2 talls de formatge fresc tipus mozzarella i una mica de mantega. Preparació: escalfa el pa a la torradora. Quan estigui calent, unta’l amb mantega (només una miqueta), afegeix-hi el formatge i l’alvocat i torna-ho a torrar fins que es fongui el formatge. Per fer el menú complet: pots acompanyar el sandvitx amb una amanida ben bona.

Crema de carabassa

Ingredients (per persona): 200 g de carabassa pelada i tallada a trossos, 1 patata mitjana pelada i tallada, 3 formatgets, oli d’oliva i sal. Preparació: en una cassola, posa a bullir la carabassa i la patata amb una mica d’aigua (fins a cobrir la carabassa, o fins i tot menys, segons si vols una textura més o menys espessa). Passats uns minuts, quan estiguin toves, retira-les del foc. Afegeix-hi els formatgets, bat-ho i afegeix-hi una mica d’oli d’oliva i sal. Per fer el menú complet: t’aconsellem un segon plat, com per exemple un peix al forn amb una miqueta d’arròs o un plat de llegums.

Triangles de formatge fregits amb melmelada

Ingredients (per persona): 5-6 triangles del formatge que prefereixis, per exemple, un formatge curat d’ovella d’aproximadament mig centímetre de gruix, farina de galeta, ou batut, farina i oli d’oliva. Preparació: passa els triangles de formatge per farina, ou batut i farina de galeta. Fregeix-los en oli calent abundant fins que estiguin ben rossos, retira’ls i reserva’ls amb paper de cuina absorbent. Per fer el menú complet: aquests triangles, acompanyats de la melmelada o la salsa que més t’agradi, es poden convertir en un deliciós aperitiu per prendre abans de dinar o per acompanyar un plat.

Cuscús amb llom

Ingredients (per persona): 1 filet de llom, 70 g de cuscús, 70 ml de brou de pollastre, sal i oli d’oliva. Preparació: talla el filet de llom a trossos i salpebra’l per coure’l al foc amb una miqueta d’oli. Quan el llom estigui fet, incorpora el cuscús i, a continuació, incorpora el brou de pollastre (ja calent), remenant amb una cullera de fusta. Al cap de poc temps, apaga el foc i deixa reposar el plat a la cassola. Així, el cuscús absorbirà el brou. Quan ja no quedi brou, barreja-ho i serveix-ho. Per fer el menú complet: de primer plat t’aconsellem preparar una amanida o una crema de verdures.

Lluç al forn amb salsa maionesa

Ingredients (per persona): 1 filet de lluç, ½ gra d’all, 50 g de maionesa, 1 cullerada de formatge ratllat i oli d’oliva. Preparació: barreja el formatge ratllat amb la maionesa i reserva-ho. En una plata de forn, posa el filet de lluç amb un raig d’oli, els alls pelats i picats i, a sobre de tot, cobreix-ho amb la barreja anterior. A continuació, posa’l al forn a 200 °C, a mitja alçada, fins que la maionesa s’enrosseixi. Per fer el menú complet: ja que has d’encendre el forn, per què no ho aprofites per fer una patata i unes verdures rostides per acompanyar?

Què et sembla aquesta selecció de receptes amb menys de 5 ingredients? Amb aquestes idees, t’has inspirat per fer el dinar o el sopar d’avui?  

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre