{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Receptes amb pocs ingredients

En aquest article et proposaré 7 plats que pots preparar amb menys de 5 ingredients:

Tallarinesamb pesto d’alfàbrega

Ingredients: per a 400 g de pasta necessitaràs 1 manat d’alfàbrega, 3 grans d’all, 50 g de pinyons i 100 g de formatge parmesà. Per condimentar, necessitaràs una miqueta de sal i oli d’oliva. Preparació: pots començar a preparar la recepta mentre s’escalfa l’aigua per bullir-hi la pasta. En primer lloc, neteja i pica l’alfàbrega ben petitona, pela i pica els alls, i després aixafa’ls amb el morter amb una mica de sal i amb els pinyons. Quan bulli l’aigua, bull la pasta fins que estigui al dente, aboca-hi les tallarinesi reserva una tassa de l’aigua de cocció. A part, barreja el formatge amb oli d’oliva, alfàbrega i la barreja dels alls amb els pinyons que has picat anteriorment al morter. Per acabar, utilitza l’aigua de cocció reservada per donar a la salsa pesto la textura necessària, fins que n’obtinguis una textura de crema suau però espessa. Barreja la pasta i la salsa, i serveix-ho al moment! Per fer el menú complet: decora el plat amb ruca i tomàquets cirerol.

Pollastre i ou ferrat amb verdures saltades

Ingredients (per persona): 200 g de saltat de verdures al gust, 1 ou, 100 g de pit de pollastre, oli d’oliva i sal. A més a més, es fa en poc temps! Preparació: en una paella, salta les verdures en oli calent. Paral·lelament, o després a la mateixa paella, condimenta el pit de pollastre i fes-lo pels dos costats. Prepara un ou ferrat. Emplata el saltat de verdures amb l’ou ferrat i el pit de pollastre, serveix-ho calent i llest! Per fer el menú complet: acompanya aquest plat combinat amb unes llesques de pa.

Sandvitx d’alvocat i formatge

Ingredients (per persona): 2 llesques de pa, ¼ d’alvocat madur tallat a rodanxes fines, 2 talls de formatge fresc tipus mozzarella i una mica de mantega. Preparació: escalfa el pa a la torradora. Quan estigui calent, unta’l amb mantega (només una miqueta), afegeix-hi el formatge i l’alvocat i torna-ho a torrar fins que es fongui el formatge. Per fer el menú complet: pots acompanyar el sandvitx amb una amanida ben bona.

Crema de carabassa

Ingredients (per persona): 200 g de carabassa pelada i tallada a trossos, 1 patata mitjana pelada i tallada, 3 formatgets, oli d’oliva i sal. Preparació: en una cassola, posa a bullir la carabassa i la patata amb una mica d’aigua (fins a cobrir la carabassa, o fins i tot menys, segons si vols una textura més o menys espessa). Passats uns minuts, quan estiguin toves, retira-les del foc. Afegeix-hi els formatgets, bat-ho i afegeix-hi una mica d’oli d’oliva i sal. Per fer el menú complet: t’aconsellem un segon plat, com per exemple un peix al forn amb una miqueta d’arròs o un plat de llegums.

Triangles de formatge fregits amb melmelada

Ingredients (per persona): 5-6 triangles del formatge que prefereixis, per exemple, un formatge curat d’ovella d’aproximadament mig centímetre de gruix, farina de galeta, ou batut, farina i oli d’oliva. Preparació: passa els triangles de formatge per farina, ou batut i farina de galeta. Fregeix-los en oli calent abundant fins que estiguin ben rossos, retira’ls i reserva’ls amb paper de cuina absorbent. Per fer el menú complet: aquests triangles, acompanyats de la melmelada o la salsa que més t’agradi, es poden convertir en un deliciós aperitiu per prendre abans de dinar o per acompanyar un plat.

Cuscús amb llom

Ingredients (per persona): 1 filet de llom, 70 g de cuscús, 70 ml de brou de pollastre, sal i oli d’oliva. Preparació: talla el filet de llom a trossos i salpebra’l per coure’l al foc amb una miqueta d’oli. Quan el llom estigui fet, incorpora el cuscús i, a continuació, incorpora el brou de pollastre (ja calent), remenant amb una cullera de fusta. Al cap de poc temps, apaga el foc i deixa reposar el plat a la cassola. Així, el cuscús absorbirà el brou. Quan ja no quedi brou, barreja-ho i serveix-ho. Per fer el menú complet: de primer plat t’aconsellem preparar una amanida o una crema de verdures.

Lluç al forn amb salsa maionesa

Ingredients (per persona): 1 filet de lluç, ½ gra d’all, 50 g de maionesa, 1 cullerada de formatge ratllat i oli d’oliva. Preparació: barreja el formatge ratllat amb la maionesa i reserva-ho. En una plata de forn, posa el filet de lluç amb un raig d’oli, els alls pelats i picats i, a sobre de tot, cobreix-ho amb la barreja anterior. A continuació, posa’l al forn a 200 °C, a mitja alçada, fins que la maionesa s’enrosseixi. Per fer el menú complet: ja que has d’encendre el forn, per què no ho aprofites per fer una patata i unes verdures rostides per acompanyar?

Què et sembla aquesta selecció de receptes amb menys de 5 ingredients? Amb aquestes idees, t’has inspirat per fer el dinar o el sopar d’avui?  

Com es prepara?