{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

D'albergínies farcides n'hi ha moltíssimes versions. Mmmm! Són tan bones i tan suaus de gust que tant és amb quins ingredients les farceixis, sempre seran un plat irresistible. Avui t'ensenyarem dues maneres alternatives de preparar unes albergínies farcides de tonyina que estem segurs que es convertiran en un plat habitual a la teva taula.

Com que tenen un gust molt suau, les albergínies són una verdura que queda bé en un munt de preparacions culinàries. Nosaltres, a Alimenta Somriures ja les hem vistes en diferents receptes: lasanya light, pastís de verdures (com a recepta fàcil i econòmica per fer al forn), medallons d'albergínia, etc. Farcides també són molt habituals, per això pots trobar-ne tantes receptes.

Les receptes d'albergínies farcides de tonyina que aprendràs a fer aquí et poden ajudar a l'hora de cuidar-te el colesterol alt. La tonyina té tots els beneficis nutricionals del peix blau, greixos insaturats omega-3 i 6, vitamines i minerals. Però, què és l'omega-3? On es troba? Els àcids grassos omega-3 contribueixen a mantenir els nivells normals de colesterol sanguini amb una ingesta diària de 2 g d'aquest àcid gras, i es troben sobretot en el peix blau, les nous i les llavors de lli.

Receptes d'albergínies farcides de tonyina

Precisament aquests beneficis nutricionals són els que fan que aquesta classe de peix sigui ideal per ajudar a reduir el colesterol alt. És important que afegeixis al teu menú plats amb tonyina, verat, salmó, bonítol, arengades o sardines, per exemple.

Vegem doncs un parell d'idees diferents d'albergínies amb tonyina!:

Opció 1. Albergínies farcides de tonyina i pebrot vermell.

Ingredients: 2 albergínies

 

  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 50 g de formatge ratllat (opcional)
  • Una mica de comí mòlt, sal, pebre negre i oli d'oliva.

 

Elaboració:

En primer lloc, prepara bé totes les verdures que necessitaràs per al farciment: pica ben fina la ceba; obre el pebrot vermell, treu-ne les llavors i talla'l a daus petits, i pica ben fins els dos grans d'all. A continuació, prepara les albergínies per rostir-les. Per fer-ho, talla-les per la meitat i, amb un ganivet, fes uns talls en diagonal a cada meitat per tota la polpa. Les pots rostir al microones (tapades a màxima potència durant 8 minuts) o al forn (a uns 200 °C durant 35-40 minuts). Mentre es fan les albergínies, posa una paella al foc amb una mica d'oli i sofregeix-hi la ceba picada i l'all picat amb un pessic de sal durant 5 minuts. Després, afegeix-hi el pebrot vermell picat. Deixa que es vagi fent tot ben a poc a poc durant 20 o 30 minuts com a mínim, fins que quedi ben sofregit. Quan les albergínies estiguin rostides, en treus la polpa de l'interior amb una cullera. Afegeix a la paella les llaunes de tonyina ben esmicolades i la polpa de les albergínies. Barreja-ho tot i condimenta-ho amb sal, pebre negre i comí. Ja tens el farciment llest! Només has de farcir les quatre pells d'albergínia i, si vols, gratinar-les amb una mica de formatge pel damunt. És una recepta fàcil, bona i saborosa!

Opció 2. Albergínies farcides de tonyina i espinacs.

Ingredients:

  • 2 albergínies
  • 150 g de ceba
  • 2 grans d'all
  • 300 g d'espinacs frescos
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 50 g de formatge ratllat
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de farina fina de blat de moro
  • Pinyons torrats, sal, pebre negre mòlt i oli d'oliva.

Elaboració:

Neteja i talla les albergínies per la meitat i, igual que en la recepta anterior, rosteix-les al microones. Mentre es fan, pica ben fina la ceba i els alls, i ofega-ho en una paella amb una mica d'oli. A continuació, buida la polpa de les albergínies i afegeix-la a la paella, juntament amb la ceba i els alls ja rossos. Afegeix-hi també els espinacs frescos (nets i trossejats) i deixa'ls coure durant uns minuts. Després, bat els dos ous amb la farina, sal i pebre i afegeix la barreja a la paella amb els altres ingredients. Per acabar, afegeix-hi també la tonyina esmicolada i els pinyons, i deixa que cogui a foc lent uns minuts, perquè es barregin bé tots els gustos. Un cop fet el farciment, reparteix-lo amb una cullera a les meitats d'albergínia buides, afegeix-hi el formatge ratllat i posa-ho a gratinar.

Quina de les dues opcions t'agrada més? Totes dues elaboracions són per a 2-4 persones. Depenent de la gana que tinguis i amb què acompanyis aquest plat, pots servir mitja albergínia o bé una albergínia sencera per persona.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.