{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Menges albergínies normalment? Si la resposta és no, aviat et farem canviar d’opinió. Amb aquestes receptes ho tindràs ben fàcil i aconseguiràs plats deliciosos i alhora saludables. Recorda que les verdures contenen aigua, fibra i vitamines, per això són perfectes per consumir-ne setmanalment. L’albergínia és molt baixa en calories i conté nutrients com ara fibra, potassi o magnesi.

Pren nota de les nostres receptes

Albergínies farcides de verdures i arròs

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 150 g d’arròs
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • ½ carbassó
  • 2 pastanagues
  • Curri

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant pelem els tomàquets, ratllem les pastanagues i bullim l’arròs en 300 ml d’aigua durant 10-15 minuts, fins que estigui al punt. Quan hagi passat el temps de repòs, amb un ganivet fem un tall vorejant la forma de l’albergínia i en tallem la carn a dauets, però sense treure-la de la pell. D’aquesta manera, quan estigui rostida la podrem treure amb facilitat.

A continuació, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Buidem l’albergínia i en reservem la polpa. Trossegem la ceba, els tomàquets i el mig carbassó, i ho ofeguem a la paella amb una mica d’oli fins que la ceba estigui escalfada. Hi afegim la polpa de l’albergínia i les pastanagues i ho cuinem uns minuts. Hi afegim l’arròs, curri al gust i ho barregem tot molt bé. Finalment farcim les albergínies, i ja està! A punt per gaudir-ne!

I per postres, per fer encara més complet aquest menú, podem prendre un Danacol, ideal per combatre el colesterol!

Albergínies farcides de verdures i pollastre

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 6 filets de pit de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Orenga
  • Pebre
  • Vi blanc

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant, tallem a trossos petits els tomàquets, el pit de pollastre (i hi afegim pebre) i la ceba. Quan hagi passat la mitja hora, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Les buidem i en reservem la polpa.

Posem a escalfar la ceba a la paella. Després hi afegim el pit de pollastre, els tomàquets i la polpa de l’albergínia, amb un raig de vi blanc i orenga. Deixem que es cuini bé tota la barreja. Quan ja estigui feta, farcim les albergínies.

Albergínies farcides de verdures i formatge

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets
  • Formatge parmesà ratllat
  • Oli d’oliva

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant podem trossejar la ceba, el gra d’all, els tomàquets, els pebrots i el carbassó. Quan hagi passat la mitja hora, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Les buidem i en reservem la polpa.

Posem la ceba i el gra d’all a escalfar en una paella amb oli. Al cap de dos minuts hi afegim la resta de verdures i ho cuinem tot. Quan estigui a punt, farcim les albergínies i hi afegim el formatge ratllat al damunt. Les introduïm al forn a 180º fins que es fongui el formatge.

Recorda que, per postres, pots prendre un deliciós Danacol. Si afegeixes Danacol a la teva dieta, pots reduir fins a un 10 % més el colesterol alt. Bon profit!

*Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 i un 10 % en 2 o 3 setmanes amb una ingesta diària d’1,5 a 2,4 g de fitosterols. No és per a persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No és recomanable per a dones durant l’embaràs i la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d’esterols vegetals: 3 g/dia. Seguiu una dieta saludable amb fruita i verdura. Si preneu alguna medicació, consulteu el metge. Conté sucres que hi són presents de manera natural.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.