{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Menges albergínies normalment? Si la resposta és no, aviat et farem canviar d’opinió. Amb aquestes receptes ho tindràs ben fàcil i aconseguiràs plats deliciosos i alhora saludables. Recorda que les verdures contenen aigua, fibra i vitamines, per això són perfectes per consumir-ne setmanalment. L’albergínia és molt baixa en calories i conté nutrients com ara fibra, potassi o magnesi.

Pren nota de les nostres receptes

Albergínies farcides de verdures i arròs

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 150 g d’arròs
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • ½ carbassó
  • 2 pastanagues
  • Curri

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant pelem els tomàquets, ratllem les pastanagues i bullim l’arròs en 300 ml d’aigua durant 10-15 minuts, fins que estigui al punt. Quan hagi passat el temps de repòs, amb un ganivet fem un tall vorejant la forma de l’albergínia i en tallem la carn a dauets, però sense treure-la de la pell. D’aquesta manera, quan estigui rostida la podrem treure amb facilitat.

A continuació, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Buidem l’albergínia i en reservem la polpa. Trossegem la ceba, els tomàquets i el mig carbassó, i ho ofeguem a la paella amb una mica d’oli fins que la ceba estigui escalfada. Hi afegim la polpa de l’albergínia i les pastanagues i ho cuinem uns minuts. Hi afegim l’arròs, curri al gust i ho barregem tot molt bé. Finalment farcim les albergínies, i ja està! A punt per gaudir-ne!

I per postres, per fer encara més complet aquest menú, podem prendre un Danacol, ideal per combatre el colesterol!

Albergínies farcides de verdures i pollastre

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 6 filets de pit de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Orenga
  • Pebre
  • Vi blanc

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant, tallem a trossos petits els tomàquets, el pit de pollastre (i hi afegim pebre) i la ceba. Quan hagi passat la mitja hora, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Les buidem i en reservem la polpa.

Posem a escalfar la ceba a la paella. Després hi afegim el pit de pollastre, els tomàquets i la polpa de l’albergínia, amb un raig de vi blanc i orenga. Deixem que es cuini bé tota la barreja. Quan ja estigui feta, farcim les albergínies.

Albergínies farcides de verdures i formatge

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets
  • Formatge parmesà ratllat
  • Oli d’oliva

Preparació:

Rentem les albergínies per fora i els traiem la tija. Per evitar que donin un gust amargant al plat, les tallem en dos trossos, les ruixem amb suc de llimona i les deixem reposar tapades durant mitja hora. Mentrestant podem trossejar la ceba, el gra d’all, els tomàquets, els pebrots i el carbassó. Quan hagi passat la mitja hora, fornegem les albergínies de 30 a 40 minuts a 180º. Les buidem i en reservem la polpa.

Posem la ceba i el gra d’all a escalfar en una paella amb oli. Al cap de dos minuts hi afegim la resta de verdures i ho cuinem tot. Quan estigui a punt, farcim les albergínies i hi afegim el formatge ratllat al damunt. Les introduïm al forn a 180º fins que es fongui el formatge.

Recorda que, per postres, pots prendre un deliciós Danacol. Si afegeixes Danacol a la teva dieta, pots reduir fins a un 10 % més el colesterol alt. Bon profit!

*Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 i un 10 % en 2 o 3 setmanes amb una ingesta diària d’1,5 a 2,4 g de fitosterols. No és per a persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No és recomanable per a dones durant l’embaràs i la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d’esterols vegetals: 3 g/dia. Seguiu una dieta saludable amb fruita i verdura. Si preneu alguna medicació, consulteu el metge. Conté sucres que hi són presents de manera natural.

Com es prepara?