{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Som el que mengem! Segurament has sentit aquesta dita més d’un cop, oi? Els aliments que prenem influeixen en la nostra manera de viure i en el nostre organisme. Una alimentació rica, saludable i variada no només ens farà trobar-nos millor per fora, també per dins, ja que el nostre organisme gaudirà de tots els nutrients essencials i li facilitarem algunes tasques com la digestió. Per poder gaudir d’una digestió lleugera i eficaç, no hi ha res millor que introduir al menú aliments que continguin un alt contingut de fibra de sègol, de segó, de gra de civada i de gra d’ordi. Aquí tens una llista amb molts d’ells!

Aliments que contenen fibra

Cereals

Els cereals, si es consumeixen en la versió integral, poden ser una excel·lent font de fibra i vitamines. Dins d’aquest grup no només es troben els cereals que prenem per esmorzar, sinó  que també n’hi ha d’altres com ara:

L’arròs

L’arròs integral, a més a més de contenir fibra, també conté vitamina E i vitamines del grup B.

La pasta

Les pastes que deriven del blat contenen, a més de la fibra pròpia d’aquest cereal, vitamines A, B1 i B2.

El pa blanc

Com que està elaborat amb blat o sègol, el pa és un aliment que conté fibra, a més d’una aportació important d’hidrats de carboni.

Les patates

Un aliment que també conté fibra. Es recomana prendre’n diàriament uns 150 g. És preferible consumir-les bullides, cuites o rostides per evitar que continguin greixos addicionals.

El sègol o la civada també són dues fonts de fibra excel·lents que, de fet, podem trobar en forma de llavors o de flocs, ideals per barrejar-los en receptes i esmorzars.

Fruita seca

La fruita seca conté proteïnes i greixos, i una part, tot i que més petita, de fibra. Les fruites seques més riques en aquest nutrient són les ametlles, que aporten uns 14 mg de fibra per cada 100 g; i els festucs, amb una aportació de 10 mg.

Fruita

La fruita és, juntament amb la verdura i les hortalisses, una de les fonts més importants de fibra i vitamina.

Prunes

Les prunes són refrescants i molt còmodes de menjar. El seu principal component és l’aigua, per això tenen molt poques calories. Contenen al voltant de 2,1 g de fibra per cada 100 g.

Kiwi

El kiwi és el rei de les fruites amb fibra, ja que n’aporta 2,12 g per cada ració de 100 g. També té un alt contingut en vitamina C: 100 g de kiwi cobreixen el 100 % de les nostres necessitats d’aquesta vitamina.

Maduixes

A més de fibra, les maduixes o els maduixots també ens aporten minerals com el magnesi, el potassi i el fòsfor. Es tracta d’una fruita que aporta també vitamina C i antioxidants.

Taronja

Igual que passa amb el kiwi, n’hi ha prou amb prendre una taronja per cobrir les nostres necessitats diàries de vitamina C. Pel que fa a la fibra, té una aportació de 2 g per cada 100 g de producte.

Pera

La pera és una de les fruites amb més aigua i amb una destacada aportació de fibra. És un aliment deliciós que podem trobar als mercats gairebé tot l’any.

Poma

Si ens la mengem amb pell, la poma és una de les fruites que conté més fibra. Però si ens la prenem pelada i ratllada pot tenir l’efecte contrari: ser astringent.

El meló, el préssec i el raïm són fruites que també tenen fibra, encara que menys que les que hem esmentat abans.

Verdures i hortalisses

Juntament amb la fruita, la verdura i les hortalisses són dels aliments més saludables que podem trobar. De fet, és recomanable consumir-ne a diari. Les verdures i les hortalisses contenen fibra soluble i insoluble, i estan compostes per hidrats de carboni, proteïnes, greixos i, sobretot, vitamines i minerals.

Totes les verdures i hortalisses contenen fibra. Però n’hi ha algunes, com la carabassa, l’albergínia, la col, l’escarola i l’api que contenen més fibra que d’altres: 2 mg per cada 100 g.

No obstant això, les verdures estrella són, sens dubte, les carxofes, el bròquil,l’albergínia i les bledes.

Activia

Activia és un lacti que ens ajuda a cuidar-nos la salut digestiva. El seu gust deliciós i la varietat de sabors el converteixen en les postres perfectes per a un menú complet. És una llet fermentada amb Bífidus actiregularis, un ferment present a la flora intestinal que, per tant, facilita la digestió. 

* La fibra de sègol contribueix al funcionament normal de l’intestí. La fibra de segó de blat contribueix a l’acceleració del trànsit intestinal. La fibra del gra de civada i del gra d’ordi contribueix a augmentar el volum de les femtes.

** Seguint una dieta equilibrada i un estil de vida saludable, és recomanable consumir cada dia Activia, perquè és una llet fermentada amb ferments vius del iogurt que ajuden els individus que tenen dificultats per digerir la lactosa a millorar la digestibilitat de la lactosa del producte, i calci, que contribueix al funcionament normal dels enzims digestius.

Com es prepara?