{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Amanida completa amb calci

Ingredients

(per a 4 persones):

  • 400 g de pasta especial per a amanides
  • 2 pomes reineta
  • Un grapat de nous picades
  • 200 g de dauets de pit de gall dindi

Per a la salsa de iogurt:

  • Un Densia
  • Un gra d'all
  • Oli d'oliva
  • El suc de mitja llimona
  • Sal
  • Pebre

Per preparar aquesta amanida de pasta posa un cassó amb aigua i sal al foc. Quan trenqui el bull, afegeix-hi la pasta i deixa-la coure durant el temps que indiqui el fabricant.

Quan estigui llesta, escorre la pasta i deixa-la refredar.

A continuació, pela i talla a dauets les pomes i els trossets de pit de gall dindi i reserva'ls a part.

Mentre la pasta s'acaba de refredar, prepara la salsa amb Densia. Per fer-ho, aboca al got de la batedora un iogurt, el gra d'all, el suc de mitja llimona, un raig d'oli d'oliva, sal i pebre al gust.

Ho bats durant uns 30 segons fins que tots els ingredients estiguin perfectament integrats.

Finalment, posa la pasta en una plata i afegeix-hi els trossos de gall dindi i de poma que havies reservat.

Barreja bé tots els ingredients i incorpora-hi la salsa feta amb Densia. Per acabar afegeix-hi les nous i… ja està a punt per menjar-vos-la!

 

Per ajudar a reduir la pèrdua de densitat òssia, és important seguir una bona alimentació, equilibrada, suficient i variada, en què incloguem lactis, verdures o hortalisses i cereals, entre altres grups d’aliments. Per fer-ho, podem optar per combinar diferents grups d’aliments amb receptes com ara les amanides de pasta. Si aquestes amanides de pasta, a més a més, són riques en calci, contribuïm a aportar la quantitat necessària d’aquest mineral i ajudem a reduir la pèrdua de densitat òssia. A partir de 50 anys, cal ingerir 1.200 mg de calci al dia.

Aprofitarem aquestes amanides per fer una aportació de calci a la dieta. El calci té una importància especial per a la salut dels ossos. Consumir-ne 500 mg contribueix a reduir la pèrdua de densitat òssia. La ingesta de calci recomanada varia segons l’etapa de la vida en què us trobeu, i augmenta en períodes determinats, com ara durant la menopausa.

Per ampliar la informació d’aliments amb calci, us recomanem que llegiu aquest apunt titulat On podem trobar el calci?

Com que estem parlant d’amanides, encara que siguin de pasta, les hortalisses seran un component bàsic de totes les receptes que es proposen en aquest apunt. Per aconseguir que l’amanida de pasta sigui equilibrada i completa, recordeu que les verdures haurien d’ocupar, en proporció,  la meitat del plat com a mínim.

Com veureu a continuació, en algunes de les receptes incorporarem aliments rics en vitamina C (cítrics, pebrot, ceba, col verda…). Si voleu saber-ne més sobre els macronutrients i micronutrients que influeixen en el manteniment dels ossos, podeu llegir l’article Les claus per cuidar-te els ossos.

Aquestes són les receptes que us proposem per fer una amanida de pasta rica en calci:

  • Espirals de pasta, brots verds, ruca, tomàquets cirerol, formatge de cabra, llavors de sèsam i tonyina.
  • Espirals de colors, enciam, pebrot vermell, maionesa, iogurt Densia, formatge ratllat, julivert i pit de pollastre.
  • Farfalle, col verda, nous, fruita deshidratada, oli d’oliva, tomàquet deshidratat i gall dindi a rodanxes.
  • Macarrons, endívia, tomàquet, pastanaga, ceba, vinagre balsàmic, formatge fresc i bonítol.
  • Nyoquis, enciam, olives negres, pipes de gira-sol, dauets de formatge, rodanxes de llimona i salmó.

Us ve de gust tastar-les?

Són boníssimes i molt refrescants i saboroses per prendre aquesta primavera.

*Densia conté calci. El calci ajuda les dones postmenopàusiques més grans de 50 anys a reduir la pèrdua de mineral ossi. La baixa densitat de mineral ossi és un factor de risc de fractures per osteoporosi. L'efecte beneficiós s'obté amb un consum diari mínim de 1.200 mg de calci.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.