{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les nostres amanides es poden preparar amb el tipus de verdura que preferim: amb canonges o ruca, amb enciam, amb bledes, amb escarola, amb espinacs… Hi ha mil opcions! I, a més de la verdura, podem afegir-hi un munt d’ingredients per aconseguir amanides de plat únic per guanyar en salut.

La importància de les verdures (i fruites, dels vegetals en general) en la nostra alimentació és clara: les verdures ens aporten aigua, fibra, vitamines i minerals. Per poder utilitzar-les en una amanida com a plat combinat, únic o complet (com preferim anomenar-lo) és bàsic que l’amanida contingui:

 • Un aliment que ens aporti hidrats de carboni complexos: pasta, arròs, patata, cuscús, blat de moro dolç…
 • Vegetals: com més i de més colors, millor!
 • Un aliment que ens aporti proteïna: pernil, carn picada, peix, ou, alguns llegums…

Aquí van algunes idees d’amanides completes:

 • Amanida de pasta: amb tots els ingredients necessaris per convertir-la en un plat complet, ja que s’elabora amb xampinyons, cibulet, pernil dolç, formatge fresc i blat de moro. La salsa de iogurt l’hi dóna el toc decisiu de gust. En aquest article també teniu altres idees per preparar 5 receptes d’amanida de pasta. Deixeu volar la imaginació!
 • Amanida de pasta amb salmó: similar a l’anterior, però canviem la carn pel peix. La combinació de pasta amb salmó és espectacular. Barrejada, a més, amb poma, cogombre i nous pelades... encara és molt millor!
 • Amanida de mongetes amb perdiu: com que els llegums ens aporten hidrats de carboni i proteïna, aquesta també serà una amanida completa i d’allò més original!
 • Amanida alemanya: la típica amanida alemanya amb patates, ou dur, tonyina i olives negres, la podem condimentar amb iogurt https://www.danone.es, i així podrem utilitzar menys maionesa, i fer-la una mica més lleugera!
 • Amanida de calamars i espàrrecs: també una amanida completa! Les anelles de calamar estan arrebossades amb pa ratllat, d’aquesta manera tindrem els tres grups d’aliments. No fan entrepans de calamars arrebossats? Doncs també amanides!
 • Amanida de tofu i xampinyons: us agrada el tofu? Tasteu-lo amb aquesta amanida tan bona de blat de moro dolç, xampinyons i pinya. És boníssima i molt refrescant. 

Ja ho veieu, hi ha mil idees que podem utilitzar per personalitzar les amanides. I no oblideu que, a més dels ingredients utilitzats, el toc culinari final i decisiu ens el donarà la salsa amb què les amanim. 

El punt primaveral de les amanides dependrà de la fruita que hi afegim. Fruita d’aquesta temporada, com préssec, síndria, taronja, gerds, groselles o maduixes. Que bo!

Com es prepara?