{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Aprèn a triomfar amb els teus aperitius

Casa teva és plena de convidats i no saps què donar-los per picar?   Tens una festa i sempre acabes servint els mateixos aperitius? Tranquil·la, sempre hi ha una solució deliciosa perquè els teus aperitius, a més de saborosos, siguin lleugers i molt saludables.

Ingredients com el formatge, el tomàquet, l'alvocat o el iogurt poden esdevenir els millors aliats a l'hora de preparar un pica-pica per a tota mena de convidats.  Amara't de les millors cultures gastronòmiques, la italiana, la mexicana, o l'àrab, sense oblidar-te, per descomptat, de l'espanyola.

No t'oblidis de claus com combinar ingredients d'origen vegetal com el tomàquet o els espàrrecs amb d'altres de procedència animal com el salmó, la tonyina o el pernil salat. Els derivats làctics també són una aposta segura a l'hora d'elaborar aperitius, ja que tant les diverses textures que tenen com el seu gust sempre sumen en qualsevol mos.

Anota aquestes diferents idees i no dubtis a provar de fer-les totes, perquè t'assegurem que qui les tasti repetirà.

Aperitius fàcils i ràpids

Cassoletes de tonyina i tomàquet

El tomàquet i la tonyina formen una d'aquestes parelles perfectes i infal·libles que segur que utilitzes en més d'una de les teves receptes estrella. Aquest aperitiu el pots preparar en molt poc temps.

  • Massa per a la cassoleta
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pot de salsa de tomàquet

Aboca les dues llaunes de tonyina en un bol i assegura't d'haver-ne tret abans l'excés d'oli. A continuació al mateix bol afegeix-hi un got de tomàquet. Barreja bé tots els ingredients fins que quedi una massa uniforme. Col·loca una cullerada de la barreja en cada una de les cassoletes.

Com veus és una recepta molt senzilla i que no costa gaire de preparar, a més a més, sempre poden ajudar-nos els més petits de la casa. Si vols, afegeix-hi més ingredients com ou dur o pebre. Experimenta per veure què és el que més els agrada als teus convidats!

Banderilles casolanes de pernil i formatge

Un altre dels imprescindibles en qualsevol casa i un aperitiu molt útil. El pernil i el formatge són una altra d'aquestes combinacions guanyadores. Aquesta recepta t'encantarà perquè és molt simple.

  • 20 talls de pernil salat o dolç
  • Dauets de formatge
  • Asts per a broquetes

Agafa un ast per a broquetes i clava-hi un dau de formatge.Enrotlla un tall de pernil i col·loca'l a continuació del formatge. Repeteix aquest procés un parell de vegades. No omplis tota la broqueta ja que ha de quedar espai per poder agafar-la.

Una altra manera més vistosa de fer aquesta broqueta és punxar un dau de formatge just a la punta del bastó i a continuació enrotllar el tall de pernil al voltant del formatge, intentant que un dels extrems quedi clavat en el bastonet de la broqueta. Si ho fas amb compte, podràs recrear la forma d'una rosa.

Aperitius freds

Torrada d'alvocat i formatge d'untar

L'alvocat és conegut per tots els seus beneficis ja que entre d'altres està compost per teïnes, potassi o àcids grassos omega-3.

  • Una bossa de torrades de pa
  • 2 alvocats madurs
  • 200 g de crema de formatge

Buida els alvocats sobre un bol i aixafa'ls amb una forquilla fins que aconsegueixis una textura cremosa. Agafa una torrada i suca-la amb una capa de crema de formatge de manera uniforme. Ara col·loca una cullerada d'alvocat sobre la crema de formatge i llest! Si vols, pots augmentar el gust de l'alvocat amb un raig de suc de llimona o d'oli d'oliva.

Hummus amb crostonets

Si hi ha un producte típic de la gastronomia àrab que hem acceptat de bon grat és l'hummus. Aquesta recepta és perfecta per a un bon aperitiu.

  • 400 g de cigrons cuits
  • Oli d'oliva
  • Suc de llimona
  • Mig got d'aigua
  • Un pessic de sal
  • Una cullerada de sèsam

Posem els cigrons al got de la batedora, hi afegim el suc de llimona, la sal i el gra d'all (abans hem de pelar-lo). Ho triturem tot bé i anem afegint-hi a poc a poc l'oli i l'aigua fins a aconseguir la textura desitjada. Finalment hi incorporem les llavors de sèsam que li donen aquest toc oriental i tornem a triturar-ho tot.

Aperitius originals

Gotets d'amanida de marisc

Un plat com l'amanida de marisc sempre és perfecte per a un menú de festa, no obstant això, què passa si el volem convertir en un aperitiu i que tothom tasti els millors productes del mar? Uns gots petits poden solucionar-te la vetllada i convertir-se en la mesura perfecta per gaudir de l'amanida de marisc.

  • 12 gambes pelades i tallades
  • 12 musclos frescos i tallats
  • Mitja ceba
  • 1 pebrot verd tallat a dauets

Primer pela i talla tots els ingredients. Col·loca'ls en una plata de manera que quedin ben repartits. Finalment amaneix-ho tot amb sal, oli d'oliva i vinagre. Senzill i una autèntica explosió de sabors. Prova amb diferents peixos o mariscs.

Ous farcits de surimi

Tothom coneix els ous farcits i en cada casa es preparen d'una manera diferent però potser no has tastat mai aquesta versió.

  • 6 ous durs
  • 4 bastonets de surimi
  • Salsa rosa

Talla els ous durs en 2 meitats, buida'ls i col·loca el rovell en un bol. Pica en porcions molt petites el surimi i afegeix-lo al bol juntament amb els rovells. A continuació afegeix-hi la salsa rosa i barreja-ho fins que estigui tot ben integrat. Col·loca una cullera d'aquesta massa en cada una de les meitats d'ou. Si vols, pots reservar una mica de rovell i repartir-lo per damunt de cada ou farcit.

Aperitius per a festes

Espàrrecs cruixents

Sí, ho has llegit bé, un espàrrec pot ser cruixent i deliciós alhora. Refrescants, senzills i perfectes per esdevenir l'aperitiu més original de les teves festes.

  • Un parell de pots d'espàrrecs
  • 100 g de pa ratllat

Amb tan pocs ingredients, segur que ja t'imagines que fàcils que són de preparar aquests espàrrecs cruixents. Aboca el pa ratllat en un plat pla. A continuació, i un per un, vés arrebossant els espàrrecs en el pa ratllat... i ja està!

Broquetes de formatge de cabra amb melmelada

L'intens i característic gust del formatge de cabra combina a la perfecció amb la melmelada. Sense aquest aperitiu, una festa no és el mateix. Encara que aquí et parlem de la melmelada de tomàquet, no deixis de provar de fer-les amb melmelada de maduixa o de gerds.

  • Formatge de cabra en rotlle
  • Un pot de melmelada de maduixa
  • Llavors de sèsam o de rosella

Retira la pela del formatge de cabra de manera que només quedi la part tova. Pasta el formatge fent boletes petites (si el formatge està a temperatura ambient podràs treballar-lo millor). Punxa cada una de les boletes en una broqueta. Quan ja les tinguis totes, mulla-les al pot de melmelada una per una. Quan ja estiguin, empolvora-les amb les llavors perquè quedin més compactes.

Als teus convidats els encantarà la facilitat amb què es mengen, a més del seu gust. I com a punt extra, t'ajudaran a deixar la taula més bonica.

Has vist que fàcil i ràpid que pot ser preparar aperitius per als teus convidats? Ara ja saps què toca, posar-ho en pràctica. No t'oblidis d'explicar-nos com t'han sortit.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.