{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Sabíeu que menjant una hamburguesa, d’uns 100 g, juntament amb altres aliments, podem aconseguir un plat superequilibrat i, a més, deliciós? Us agradaria aprendre noves receptes d’hamburgueses per variar una mica? Doncs avui veurem diverses opcions de receptes d’hamburgueses, saludables i boníssimes, que estic segura que us agradaran moltíssim. Som-hi!

Si recordeu què es considera un plat equilibrat, veureu que és molt senzill aconseguir-ho també menjant hamburguesa; així tindrem un plat saludable i per llepar-nos-en els dits. Necessitem tres grups d’aliments, recordeu? Verdura crua o cuitahidrats de carboni, per exemple en forma de pa, i proteïna, en aquest cas l’hamburguesa. Així, un entrepà amb enciam, rodanxes de tomàquet, ceba i, per descomptat, hamburguesa, és un àpat equilibrat i molt saborós. I si fem la nostra pròpia hamburguesa casolana, encara millor!

Com ja deveu saber, es poden fer hamburgueses amb carn de porc, de vedella o de pollastre, però també hi ha hamburgueses vegetals, de peix o de marisc. Només cal provar amb els ingredients que us vinguin més de gust!

En primer lloc, veurem com es fa una hamburguesa típica i després ja veurem altres idees exquisides per ser més originals. És molt fàcil:

Ingredients (per a 4 persones):

  • 600 g de carn picada (la que preferiu)
  • 1 ou
  • 20 g de pa ratllat
  • Sal
  • Pebre negre

En un bol, barregeu la carn picada amb l’ou batut i el pa ratllat i ho salpebreu al vostre gust. Una vegada tingueu la barreja, la repartiu en 4 o 8 parts (segons el nombre d’hamburgueses que vulgueu) i feu pilotetes que, a continuació, heu d’aixafar per obtenir la forma desitjada. Per coure-les, és tan fàcil com ruixar-les amb una miqueta d’oli i daurar-les a la planxa.

Fàcil, oi? Doncs ara veurem altres opcions molt saboroses d’hamburgueses amb més ingredients. És tan simple com afegir a la massa trossets de l’aliment desitjat, per exemple, de bolets, o ceba, o pebrot, o espinacs… és una bona manera de menjar verdures, oi? I, què us semblaria afegir-hi mostassa? Exquisit!

Ara, per exemple, una hamburguesa de tonyina. Només cal fer una barreja amb una llauna de tonyina escorreguda, ou, pa ratllat i, perquè quedi deliciós, una mica de tomàquet i ceba sofregits. Us encantarà!

Voleu més idees de receptes d’hamburgueses? Aquí en teniu unes quantes:

Sí, hi ha moltíssimes opcions per fer plats deliciosos, saludables i originals!

I si no teniu temps o ganes de fer-les vosaltres hi ha moltes carnisseries que elaboren hamburgueses molt originals i que val la pena tastar.

Recordeu, l’hamburguesa la podeu combinar amb una mica d’amanida o verdura i una miqueta d’hidrats de carboni (pa, pasta, arròs, patata o llegum) i ja tindreu un plat equilibrat i saludable! I, per descomptat, afegiu-hi una mica de formatge per sobre. Mmm… Boníssim! Ah! També hi podeu posar una miqueta de salsa, però sense passar-vos, eh!

Gaudiu amb les hamburgueses!

Com es prepara?