{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Fa un temps us vam donar diverses idees per fer barbacoes equilibrades, entre les quals vam veure que, juntament amb la carn a la brasa, perquè l’àpat sigui equilibrat, cal afegir-hi una mica de verdures i hortalisses. Per exemple, unes carxofes o unes albergínies i uns pebrots rostits, en forma d’escalivada, o una bona amanida, són bones contribucions per fer una barbacoa perfecta.

Ara bé, no sempre és necessari que fem carn a la brasa, i és que també podem fer, per exemple, barbacoes de peix. Ho havíeu sentit mai? N’heu fet mai cap?

Ara veurem els millors trucs per fer una bona barbacoa.

Algunes idees per fer una barbacoa de peix

Per als qui preferiu el peix, el més habitual és rostir unes sardines, que van molt bé, però també podem optar per verat, truita de riu, moll, daurada, salmó, tonyina, bonítol, peix espasa, emperador, llenguado, turbot, lluç, bacallà, llobarro… El que més us agradi! Això sí, un consell a l’hora de preparar barbacoes de peix i marisc és triar productes variats, perquè, com que segurament no fem aquest tipus de barbacoes gaire sovint, hem de prioritzar els productes locals i frescos. Ara en veurem uns quants exemples concrets:

Sardines

Como dèiem abans, rostir unes sardines a la barbacoa potser és la barbacoa de peix més coneguda. Una bona idea és marinar-les amb sal gruixuda i oli d’oliva i, després, posar-les a la graella. Ens encanten!

Salmó

Té un preu més elevat, però una barbacoa amb salmó és una garantia d’èxit. A més a més, és fàcil de cuinar i no requereix molta preparació.

Escamarlans i llagostins

Dins dels mariscos, els escamarlans i els llagostins a la graella queden genial, sobretot amb una mica de suc de llimona i oli d’oliva. Amb pocs minuts de cocció és suficient si els hem obert longitudinalment amb antelació, perquè els temps de cocció per als mariscos i cefalòpodes són molt curts.

Consells per fer una barbacoa de peix perfecta

A les barbacoes de peix, no és indispensable que marinem el peix prèviament, però això sí que en potencia el gust. Per això, especialment amb peixos de carn ferma, com ara la tonyina i el peix espasa, marinar-los ens anirà molt bé per evitar que s’assequin massa durant la cocció. Recordeu que, a part d’oli d’oliva, llimona i sal, podem fer servir una infinitat d’herbes aromàtiques per personalitzar el gust del marinat: anet, orenga, farigola, coriandre, cibulet, julivert, etc. Si no els volem marinar, sí que és aconsellable mullar el peix amb oli d’oliva per evitar que s’enganxi a la graella, i anar mullant el peix a les coccions més llargues.

A més del marinat, una altra opció per adobar la graella de peixos i mariscos que femsón les salses, com ara l’allioli, la maionesa o la salsa romesco. Trieu el condiment que més us agradi!

Ah! I no podem acabar aquest article sense esmentar les broquetes. Les broquetes de peix a la barbacoa són fàcils de manipular per fer-hi aliments més petits, com ara gambes, llagostins, calamars, sèpia o pop. També són delicioses les broquetes que es combinen amb verdures:gambetesi xampinyó, sèpia i pebrot, tonyina i ceba...

I, per convertir la barbacoa en un dinar equilibrat, amb unes patates i verdures rostides (o una amanida), per exemple, tindrem un menú complet per gaudir. Qui diu que les barbacoes només són a base de carn? La barbacoa més bona!

Com es prepara?