{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El cigró és el llegum més important al nostre país, ja que és l’ingredient imprescindible de moltes escudelles i carns d’olla. Els cigrons es divideixen en dos grups: kasubi, originaris d’Europa i de l’Amèrica del Nord, que són els que es consumeixen a Espanya (castellans, pedrosillano, blanc lletós, venoso andalús), i desi, que provenen de l’Índia i de l’Orient Mitjà. El seu contingut en lípids és més elevat que el de la resta de llegums i aporten gran quantitat de fibra. S’han d’hidratar durant 12 hores en 4 litres d’aigua calenta (a 60 graus) amb 20 grams de sal per cada quilo de cigrons. La cocció ha de començar a 60 graus i el volum del líquid ha de ser quatre vegades el dels cigrons.

També pots menjar els cigrons en puré amb tomàquet i oli d’oliva, una mena d’hummus (el puré de cigrons típic de l’Orient Mitjà), que ajudarà els nens a tenir una alimentació rica en fibra. A més, és un plat molt ràpid de fer que tindràs a punt en 10 minuts.

Què necessites: 300 grams de cigrons cuits (si són els que sobren de la carn d’olla, millor), 100 ml de brou, 5 tomàquets vermells molt madurs, ½ gra d’all, una mica de comí mòlt, orenga, oli d’oliva verge, sal.

Preparació: Tritura els cigrons a la batedora. Afegeix-hi el brou que calgui i una miqueta d’oli d’oliva perquè emulsioni bé. Ha de quedar una crema espessa, no líquida, i amb certa textura. Amaneix-ho amb comí mòlt. Ratlla la polpa dels tomàquets amb un ratllador manual. Afegeix-hi una miqueta d’all ratllat, comí, orenga, sal i oli d’oliva verge i barreja-ho bé.

Com es prepara?