{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El cigró és el llegum més important al nostre país, ja que és l’ingredient imprescindible de moltes escudelles i carns d’olla. Els cigrons es divideixen en dos grups: kasubi, originaris d’Europa i de l’Amèrica del Nord, que són els que es consumeixen a Espanya (castellans, pedrosillano, blanc lletós, venoso andalús), i desi, que provenen de l’Índia i de l’Orient Mitjà. El seu contingut en lípids és més elevat que el de la resta de llegums i aporten gran quantitat de fibra. S’han d’hidratar durant 12 hores en 4 litres d’aigua calenta (a 60 graus) amb 20 grams de sal per cada quilo de cigrons. La cocció ha de començar a 60 graus i el volum del líquid ha de ser quatre vegades el dels cigrons.

També pots menjar els cigrons en puré amb tomàquet i oli d’oliva, una mena d’hummus (el puré de cigrons típic de l’Orient Mitjà), que ajudarà els nens a tenir una alimentació rica en fibra. A més, és un plat molt ràpid de fer que tindràs a punt en 10 minuts.

Què necessites: 300 grams de cigrons cuits (si són els que sobren de la carn d’olla, millor), 100 ml de brou, 5 tomàquets vermells molt madurs, ½ gra d’all, una mica de comí mòlt, orenga, oli d’oliva verge, sal.

Preparació: Tritura els cigrons a la batedora. Afegeix-hi el brou que calgui i una miqueta d’oli d’oliva perquè emulsioni bé. Ha de quedar una crema espessa, no líquida, i amb certa textura. Amaneix-ho amb comí mòlt. Ratlla la polpa dels tomàquets amb un ratllador manual. Afegeix-hi una miqueta d’all ratllat, comí, orenga, sal i oli d’oliva verge i barreja-ho bé.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.