{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Rep el nom d’allioli (a base d’all i oli) aquella salsa deliciosa que acompanya carns, rostits, arrossos i també alguns peixos i mariscos. Els ingredients són mínims: all i oli —tal com ho indica el nom—, una mica de sal i, si de cas, unes gotes de llimona, però l’elaboració requereix una autèntica destresa culinària.

L’allioli, també anomenat ajoaceite o ajiaceite en altres localitats com Múrcia, Albacete, Granada o Castelló, es consumeix fred (els ingredients han d’estar a temperatura ambient abans de la preparació), tot i que de vegades també s’utilitza per elaborar plats gratinats al forn.

Per fer un allioli perfecte és recomanable tenir un morter fondo (si és de ceràmica, millor) i una mà de morter de fusta de boix.

Hi ha gent que a la preparació hi afegeix un o dos rovells d’ou, però en aquest cas es tractaria d’una maionesa amb all. La salsa allioli autèntica ha de tenir un color groguenc i no pas blanquinós com el de la maionesa.

També, de vegades, al principi de l’elaboració, s’hi afegeix un raig de vinagre perquè lligui millor i no es talli. En altres ocasions, al final s’hi pot posar unes quantes gotes de llimona. L’allioli és perfecte per acompanyar les botifarres picants, l’arròs a banda valencià, els peixets malaguenys, el bacallà ab burrida balear i les patates rostides. Hi ha una versió catalana d’aquesta salsa que té molt d’èxit que consisteix a afegir-hi codony. En altres llocs, l’allioli es “perfuma” amb olives o anxoves picades i també amb tàperes.

Com fer un allioli perfecte pas a pas

Ingredients: 6 grans d’all, 250 ml d’oli d’oliva, unes quantes gotes de suc de llimona, un pessic de sal.

  1. Pela els grans d’all i posa’ls al morter. Aixafa’ls ben bé i tira-hi un pessic de sal.
  2. Afegeix-hi l’oli d’oliva a poc a poc, remenant el conjunt contínuament, fins a obtenir una salsa espessa i ferma.
  3. Posa-hi unes quantes gotes de llimona i, quan la salsa estigui ben lligada, afegeix-hi unes quantes gotes d’aigua.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.