{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Després d’haver estat tot el dia sense parar, hi ha vegades que, en arribar a casa, et ve de gust prendre alguna cosa fresqueta sense renunciar a l’alimentació saludable que et va tan bé. Per això, avui et portem una crema freda deliciosa de cogombre i iogurt, senzilla de fer, que es pot prendre fresqueta de la nevera i que, a més, té una textura molt lleugera.

Saps quina és la diferència entre una crema i un puré?

Moltes vegades es confon la crema amb el puré i viceversa. És important saber que totes dues preparacions són molt semblants, perquè pràcticament comparteixen tots els ingredients, però a simple vista s’hi aprecien diferències. Això es deu al fet que en les cremes es fan servir lactis com un dels ingredients, mentre que en els purés no. Aquesta petita diferència és el que permet que les cremes tinguin una altra textura i un color i, sobretot, un gust diferents.

Afegir iogurt en comptes d’un altre lacti, a més d’aconseguir el propòsit de la crema pel que fa a variar la textura i el sabor, pot ser una alternativa a la nata o la mantega. I perfectament es pot optar per un iogurt desnatat.

Saps què ens aportarà aquesta recepta deliciosa?

El cogombre és una hortalissa que només té 13 kcal per cada 100 grams. A més, conté moltíssima aigua, concretament 95,7 grams d’aigua per cada 100 grams de cogombre. És una verdura molt adequada tant per menjar-la crua com per utilitzar-la en receptes.

D’altra banda, el iogurt ens aporta calci, un mineral necessari per al manteniment dels ossos en condicions normals, i també disposa de ferments vius que faciliten la digestió de la lactosa del producte en les persones que tenen problemes per digerir-la.

Què et sembla si preparem un parell de receptes delicioses? Anem a la cuina!

Crema freda de cogombre, ceba i iogurt

Ingredients:

  • 2 cogombres
  • 50 grams de ceba
  • 1 gra d’all
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre
  • 2 iogurts naturals Danone
  • 100 ml d’aigua
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració:

  1. Prepara un recipient per anar col·locant els ingredients que posteriorment es trituraran.
  2. Pela i talla el cogombre en forma de daus.
  3. Talla la ceba i l’all a trossets.
  4. Afegeix-hi l’oli, el vinagre, l’aigua, una mica de sal, i a triturar!
  5. Quan estigui tot ben triturat, afegeix-hi un polsim de pebre negre acabat de moldre i els iogurts i continua triturant perquè quedi ben integrat.
  6. Deixa refredar la crema a la nevera durant un mínim de 2 hores.
  7. Després d’aquest temps, ja podem posar la crema al plat i degustar-la!

Crema de cogombre, poma i iogurt

Ingredients:

  • 4 cogombres
  • 1 poma Golden
  • 1 iogurt natural Danone desnatat
  • 2 llimes

Elaboració:

  1. Pela i trosseja els cogombres.
  2. Pela la poma i retira’n els pinyols. Després, trosseja-la.
  3. En un recipient per batre, afegeix el cogombre, la poma i el iogurt, i tritura-ho.
  4. Amb l’ajuda d’un colador, filtra la crema perquè quedi ben suau.
  5. Col·loca-la a la nevera durant un mínim de 2 hores perquè estigui fresqueta.
  6. Per decorar-la, hi podem donar un toc amb una mica de ratlladura de llima.
  7. I ara a gaudir de la nostra exquisida crema de cogombre amb iogurt!

Consells:

  • Si, quan peles el cogombre, hi treus tota la part verda, serà molt menys amarg.
  • Pots aprofitar el mateix cogombre per decorar, tallant-ne rodanxes molt fines i dipositant-les sobre la crema, o bé clavades a la vora del plat.

Ja tens unes receptes de crema

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre