{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Les cremes de verdures són una opció excel·lent per poder incloure aquest grup d’aliments en els nostres menús. Són molt versàtils i, per tant, ens ofereixen una enorme varietat de receptes. A més, són preparacions culinàries ideals perquè els més menuts de casa es comencin a familiaritzar amb les verdures.

Quina és la característica bàsica de les cremes de verdures?

De vegades es confonen les cremes amb els purés, ja que són molt similars. Per elaborar totes dues receptes, cal un aliment principal. Utilitzar verdures en aquestes preparacions ens aporta sabor i, si n’hi posem de diferents, incorporarem a les nostres receptes tots els nutrients que aporten i, per tant, n’obtindrem les propietats nutricionals.

Tant per a les cremes com per als purés cal una cocció i una trituració final. Ara bé, la característica principal de les cremes és que requereixen un ingredient lacti. Una opció excel·lent seria el iogurt.

Un altre avantatge de les cremes és que són receptes que es poden prendre fredes a l’estiu i calentes a l’hivern.

Com es prepara una crema de verdures

Per gaudir d’una bona crema, és important fer servir ingredients de primera qualitat.

Per obtenir una textura més fina, ens podem ajudar amb un robot de cuina, que ens facilitarà la trituració i farà que el resultat final sigui més lleuger. Una altra opció molt vàlida és utilitzar un colador xinès per passar les verdures ja triturades; d’aquesta manera aconseguirem una textura molt més liquida.

Et ve de gust una crema de verdures deliciosa i diferent? A continuació et presentem dues opcions fabuloses:

Crema anisada de carabassa rostida, pastanaga i patata amb iogurt

Ingredients:

  • 500 g de carabassa
  • 2 patates
  • 4 pastanagues
  • 1 tros de fonoll
  • Anís estrellat
  • 400 ml de brou de verdures
  • 1 iogurt sencer Danone

Elaboració:

  1. El primer de tot és preparar la carabassa: cal cuinar-la a la papillota juntament amb l’anís estrellat durant 30 minuts a 180 °C.
  2. A continuació, retira-la del forn. Pela la carabassa i talla-la a trossets petitons. Fes el mateix amb el fonoll i les pastanagues.
  3. Quan hagis tallat tots els ingredients, afegeix-hi el brou i deixa-ho coure 30 minuts a foc lent.
  4. Una vegada cuinat, tritura-ho per fer-ne crema. Si t’agrada que tingui una textura molt més suau, passa-la per un colador xinès.
  5. Per acabar, afegeix-hi el iogurt, barreja-ho bé i deixa que la crema faci un últim bull. I ja la tens a punt per gaudir-ne!

Crema de carbassó amb ceba caramel·litzada i poma àcida

Ingredients:

  • 2 cebes
  • 1 poma
  • 2 patates
  • 750 g de carbassó
  • 1 iogurt sencer Danone

Elaboració:

  1. Per començar, pica la ceba i cou-la a foc lent fins que es caramel·litzi.
  2. Mentrestant, pela els carbassons i talla’ls a daus petits; fes el mateix amb la patata i finalment amb la poma.
  3. Quan la ceba s’estigui torrant, afegeix-hi el carbassó i ofega’l un parell de minuts.
  4. Seguidament cobreix els ingredients amb aigua i afegeix-hi la patata. Deixa-ho coure uns 15 minuts.
  5. A continuació, afegeix-hi la poma i que cogui 5 minuts més.
  6. Per acabar, tritura-ho i afegeix-hi el iogurt barrejant-ho tot bé, i ja tens una recepta deliciosa!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre