{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan hi ha nens petits a casa, una celebració com és el dia de la mare es viu de forma especial. Si encara no has pensat què fer, et proposem una idea fantàstica per celebrar-ho: regalar-li uns bombons de fruites que pugui fer la mainada de la casa, senzills, però boníssims.

Prepara el regal del dia de la mare

Ara veurem tres idees una mica diferents entre elles. Són aquestes:

BOMBONS AMB FRUITA I XOCOLATA

El tipus de xocolata que cal triar depèn dels gustos culinaris de la nostra família. Pot ser xocolata negra, xocolata amb llet o xocolata blanca. En primer lloc, cal posar la xocolata en bany maria per temperar-la. Escalfem dues terceres parts d’una rajola de xocolata i, quan estigui molt calenta, hi afegim el que queda. Remenem el contingut total de xocolata. Després, aboquem la xocolata en un motllo especial per a bombons, perquè són els que ens aniran millor. Cal moure una mica el motlle perquè no quedin espais d’aire lliures i tornar-lo a omplir fins al límit del motlle. Posteriorment, amb l’ajuda d’una espàtula llisa, eliminem l’excés de xocolata de la superfície.

Quan s’acabi la xocolata, guardem els bombons a la nevera unes hores perquè se solidifiquin.

Quan tinguin una consistència que ens ho permeti, desemmotllem els bombons i els desem en un recipient bonic per regalar a la mare de la casa.

Abans de menjar-los, decorem els bombons amb trossets de fruites: amb un pinzell, pintem els trossets de fruita amb xocolata desfeta, pel costat en què s’hi enganxarà el bombó (amb el mateix procediment que hem fet anteriorment per desfer-lo). Els enganxem i llestos!

Consell: fruites com ara les maduixes o els plàtans són les més fàcils de preparar.

BOMBONS DE FRUITES

Aquesta altra versió de bombons de fruites es fa sense xocolata, mitjançant gelatines de gustos. Sempre hi ha alguna mare que els prefereix! Per a un regal bonic i atractiu, podem triar la gelatina del color que més ens agradi.

Els ingredients necessaris són: gelatina del gust que triem (més o menys quantitat segons vulguem), 250 ml d’aigua freda, 250 ml d’aigua calenta i sucre blanc.

Preparem la gelatina segons ens indiqui l’envàs (en la majoria dels casos, amb la proporció d’aigua indicada anteriorment) i l’aboquem en un motlle. El motlle ha de ser gran, perquè no hi hagi una altura de gelatina superior a 1,5 cm per impedir que es trenqui. La desem en fred i, quan estigui solidificada, la dividim en unitats més petites (tipus bombó) amb l’ajuda d’un ganivet afilat. Només ens faltarà arrebossar cadascuna individualment en sucre.

S’han de servir molt fredes, i a gaudir-ne!

FRUITA AMB COBERTA DE XOCOLATA

Per fer aquesta última opció, recomanem fruites com ara plàtans, maduixes, prunes o préssec. D’altres amb més aigua no aniran bé, perquè no s’hi enganxarà la xocolata, com pot ser el cas del meló o la síndria.

Només necessitarem la fruita que vulguem i la xocolata que més ens agradi!

Primerament, escalfem la xocolata durant 10 minuts, aproximadament, a foc lent, o fins que estigui desfeta del tot. Amb l’ajuda d’un pal de fusta, submergim els trossos de fruita a la xocolata de forma ràpida, per no donar temps a la xocolata a tornar a estar sòlida, perquè es mantingui líquida.

Col·loquem la fruita coberta de xocolata en un paper d’alumini i la deixem a la nevera unes hores fins que se solidifiqui, i ja està!

Què t’han semblat aquestes tres idees per regalar el dia de la mare? Quina t’agrada més?

Triïs la que triïs, segur que traiem un gran somriure a la mare de la casa! Bon dia de la mare a tothom!

Com es prepara?