{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Hi ha molts plats de cullera típics d’aquestes terres. Per exemple, els pucheros i l’olla gitana. També són molt característiques les sopes fredes, com l’arxiconegut gaspatxo, l’ajoblanco, la pipirrana i el salmorejo.

Avui ens centrarem, precisament, en la recepta del salmorejo.

A diferència del gaspatxo, de consistència més líquida, el salmorejo té una textura cremosa perquè duu molta molla de pa. El salmorejo és una crema espessa deliciosa que es pren freda, servida habitualment com a primer plat, tradicional de Còrdova (Andalusia). S’elabora aixafant molla de pa, i s’hi afegeix all, oli d’oliva, vinagre, sal i tomàquets. De vegades també se serveix com a salsa d’acompanyament per remullar altres aliments.

Receptes de salmorejo

Aquí tens un parell de receptes de salmorejo diferents, una de més tradicional i l’altra de més innovadora, a veure quina prefereixes:

RECEPTA DE SALMOREJO CORDOVÈS TRADICIONAL

Ingredients (per a 4 persones):

1 kg de tomàquets

125 g de pa dur

1 gra d’all

40 ml d’oli d’oliva

30 ml de vinagre (opcional) i sal

Per a la guarnició:1 ou dur, 100 g de pernil salat i unes gotetes d’oli d’oliva verge extra.

Elaboració:

Posa el pa en remull en una plata. Quan estigui remullat, escorre’l i deixa’l en una plata fonda amb el tomàquet net i trossejat, l’all, l’oli, el vinagre i la sal. Tritura-ho tot amb la batedora o aixafa-ho al morter, fins a obtenir un puré lleuger; després, passa-ho pel colador xinès perquè quedi més fi. Pica a trossets petits l’ou dur i el pernil. A l’hora de servir-lo, posa el salmorejo en racions individuals per a cada comensal i reparteix l’ou, el pernil i l’oli d’oliva per sobre. Serveix-lo molt fred.

Si t’agrada més espès i li poses més quantitat de pa, és recomanable que el serveixis en un bol petit i que no en preparis gaire quantitat per persona, perquè atiparà més.

En canvi, si t’agrada la recepta tradicional de salmorejo cordovès, però vols preparar-ne una versió una mica més lleugera, pots posar-hi menys oli d’oliva i menys sal i, a canvi, afegir-hi una mica de iogurt desnatat per espessir. El gust no és exactament igual, però el resultat queda molt cremós i bo.

H3 RECEPTA DE SALMOREJO DE COGOMBRE AMB IOGURT

Aquest deliciós salmorejo canvia el tomàquet per cogombre. Pren-ne nota!

Ingredients (per a 4 persones):500 g de cogombres, 50 g de pa dur, 1 gra d’all, 2 iogurts naturals o Oikos, 40 ml d’oli d’oliva, de manera opcional vinagre de vi o suc de llimona, i sal; per a la guarnició: olives negres picades i unes fulles de menta o d’anet.

Elaboració:

En primer lloc, pela i trosseja els cogombres i talla el pa a trossos. Col·loca en un bol tots els ingredients: els 2 iogurts, el pa i el cogombre trossejats, l’all, l’oli d’oliva, la sal i, si vols, el vinagre o el suc de llimona. Ho bats bé, fins que quedi una textura fina. Per servir aquesta versió de salmorejo, decora’l amb unes olives negres picades i una mica de menta. Molt bo i súper fàcil i ràpid de preparar!

Sigui quina sigui la teva recepta preferida, el salmorejo és excel·lent per prendre a totes hores, tant com a aperitiu com per a un deliciós primer plat. Triomfaràs, segur!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.