{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

És habitual que els dissabtes i els diumenges, com que tenim més temps, o perquè quedem amb amics o amb familiars per reunir-nos al voltant de la taula o, simplement, perquè és cap de setmana, ens permetem un capritxet que no ens solem permetre durant la setmana. Sí, ens referim a l’aperitiu. Ens encanta lluir-nos amb alguna recepta que haguem après durant la setmana. A veure què et semblen aquests 3 aperitius saludables i, a la vegada, sensacionals amb què segur que ningú no queda indiferent.

3 aperitius de Nadal

Moniato deluxe amb salsa pesto amb iogurt

Per fer els moniatos deluxe necessites:

  • 2 moniatos
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • ½ culleradeta d’all granulat
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • ½ culleradeta d’orenga
  • 1 pessic de pebre
  • 1 pessic de sal
  • 1 bosseta de plàstic

Per fer la salsa pesto amb iogurt cal 1 iogurt natural, 40 o 50 fulles d’alfàbrega fresca, 30 g de pinyons, 1 gra d’all, 1 cullerada d’oli d’oliva, sal i pebre al gust. Pots preparar aquesta salsa prèviament i reservar-la a la nevera, perquè a mesura que passen els dies, agafa un gust més intens.

Per preparar els moniatos deluxe, comença tallant-los a trossos grans. Després, fes una barreja amb totes les espècies i amb l’oli a la bosseta de plàstic. Introdueix els trossos de moniato i fes que s’impregnin bé, per totes bandes, amb la barreja. Per fer-los, l’ideal és ficar‑los al forn (prèviament escalfat) a 200 °C durant uns 10 minuts.

Mentrestant, pots preparar la salsa pesto amb iogurt. Per començar, torra els pinyons en una paella i vés amb molt de compte perquè no se’t cremin; aprofita la calor i enrosseix l’all, tallat a làmines, a la mateixa paella amb un pèl d’oli d’oliva. Agafa la meitat de les fulles d’alfàbrega i posa-les al got de la batedora juntament amb l’all i el iogurt, rectifica-ho de sal i pebre, afegeix un rajolí d’oli d’oliva i tritura-ho. Pica ben fina la meitat restant de l’alfàbrega, afegeix-la al got de la batedora i integra-la a la salsa amb una cullera.

A sucar moniatos!

Torrada de guacamole amb bacallà fumat

Un aperitiu elegant i amb un toc exòtic per al Nadal. Per fer aquesta recepta necessites els ingredients següents:

  • 2 alvocats
  • 9 o 10 llesques de pa de llavors
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba tendra
  • suc de llimona
  • filets de bacallà fumat
  • sal
  • oli d’oliva

Per començar, talla els alvocats pel mig, retira’n l’os i treu-ne la polpa amb una cullera. En un bol, aixafa-la amb una forquilla i amaneix-la amb un rajolí de suc de llimona. Pela el tomàquet i la ceba tendra i talla’ls ben petitets. Incorpora’ls a l’alvocat i barreja’ls fins que estigui tot ben integrat. Rectifica-ho de sal i afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva. Torra el pa i munta la torrada: suca una bona quantitat de guacamole i disposa-hi al damunt un filetet de bacallà fumat.

Clava-li una bona queixalada!

Paté mousse de formatge de cabra amb nous

Per fer aquesta mousse necessites els ingredients següents:

  • 200 g de formatge de rul·lo de cabra
  • 200 ml de nata líquida per muntar
  • 60 g de nous
  • quatre fulls de gelatina
  • sal
  • pebre

Comença reservant 2 o 3 nous per decorar i tritura la resta fins que quedin com pols. Munta la nata fins que aconsegueixis un punt molt consistent. Introdueix el formatge al microones durant uns 15 segons, fins que s’estovi, i posa’l al got de la batedora juntament amb les nous triturades, una mica de sal i una mica de pebre. Hidrata la gelatina amb un pèl d’aigua calenta, escorre-la bé i barreja-la amb el formatge de forma homogènia. A poc a poc, incorpora la nata amb moviments envoltants, perquè no s’abaixi. Deixa-ho reposar a la nevera perquè es refredi.

Acompanya’l amb unes torrades amb panses i gaudeix del moment!

N’has pres nota? Podràs esperar al cap de setmana? Tasta’ls i explica’ns què t’han semblant els 3 aperitius saludables més sorprenents.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.