{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

És habitual que els dissabtes i els diumenges, com que tenim més temps, o perquè quedem amb amics o amb familiars per reunir-nos al voltant de la taula o, simplement, perquè és cap de setmana, ens permetem un capritxet que no ens solem permetre durant la setmana. Sí, ens referim a l’aperitiu. Ens encanta lluir-nos amb alguna recepta que haguem après durant la setmana. A veure què et semblen aquests 3 aperitius saludables i, a la vegada, sensacionals amb què segur que ningú no queda indiferent.

3 aperitius de Nadal

Moniato deluxe amb salsa pesto amb iogurt

Per fer els moniatos deluxe necessites:

  • 2 moniatos
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • ½ culleradeta d’all granulat
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • ½ culleradeta d’orenga
  • 1 pessic de pebre
  • 1 pessic de sal
  • 1 bosseta de plàstic

Per fer la salsa pesto amb iogurt cal 1 iogurt natural, 40 o 50 fulles d’alfàbrega fresca, 30 g de pinyons, 1 gra d’all, 1 cullerada d’oli d’oliva, sal i pebre al gust. Pots preparar aquesta salsa prèviament i reservar-la a la nevera, perquè a mesura que passen els dies, agafa un gust més intens.

Per preparar els moniatos deluxe, comença tallant-los a trossos grans. Després, fes una barreja amb totes les espècies i amb l’oli a la bosseta de plàstic. Introdueix els trossos de moniato i fes que s’impregnin bé, per totes bandes, amb la barreja. Per fer-los, l’ideal és ficar?los al forn (prèviament escalfat) a 200 °C durant uns 10 minuts.

Mentrestant, pots preparar la salsa pesto amb iogurt. Per començar, torra els pinyons en una paella i vés amb molt de compte perquè no se’t cremin; aprofita la calor i enrosseix l’all, tallat a làmines, a la mateixa paella amb un pèl d’oli d’oliva. Agafa la meitat de les fulles d’alfàbrega i posa-les al got de la batedora juntament amb l’all i el iogurt, rectifica-ho de sal i pebre, afegeix un rajolí d’oli d’oliva i tritura-ho. Pica ben fina la meitat restant de l’alfàbrega, afegeix-la al got de la batedora i integra-la a la salsa amb una cullera.

A sucar moniatos!

Torrada de guacamole amb bacallà fumat

Un aperitiu elegant i amb un toc exòtic per al Nadal. Per fer aquesta recepta necessites els ingredients següents:

  • 2 alvocats
  • 9 o 10 llesques de pa de llavors
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba tendra
  • suc de llimona
  • filets de bacallà fumat
  • sal
  • oli d’oliva

Per començar, talla els alvocats pel mig, retira’n l’os i treu-ne la polpa amb una cullera. En un bol, aixafa-la amb una forquilla i amaneix-la amb un rajolí de suc de llimona. Pela el tomàquet i la ceba tendra i talla’ls ben petitets. Incorpora’ls a l’alvocat i barreja’ls fins que estigui tot ben integrat. Rectifica-ho de sal i afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva. Torra el pa i munta la torrada: suca una bona quantitat de guacamole i disposa-hi al damunt un filetet de bacallà fumat.

Clava-li una bona queixalada!

Paté mousse de formatge de cabra amb nous

Per fer aquesta mousse necessites els ingredients següents:

  • 200 g de formatge de rul·lo de cabra
  • 200 ml de nata líquida per muntar
  • 60 g de nous
  • quatre fulls de gelatina
  • sal
  • pebre

Comença reservant 2 o 3 nous per decorar i tritura la resta fins que quedin com pols. Munta la nata fins que aconsegueixis un punt molt consistent. Introdueix el formatge al microones durant uns 15 segons, fins que s’estovi, i posa’l al got de la batedora juntament amb les nous triturades, una mica de sal i una mica de pebre. Hidrata la gelatina amb un pèl d’aigua calenta, escorre-la bé i barreja-la amb el formatge de forma homogènia. A poc a poc, incorpora la nata amb moviments envoltants, perquè no s’abaixi. Deixa-ho reposar a la nevera perquè es refredi.

Acompanya’l amb unes torrades amb panses i gaudeix del moment!

N’has pres nota? Podràs esperar al cap de setmana? Tasta’ls i explica’ns què t’han semblant els 3 aperitius saludables més sorprenents.

Com es prepara?