{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les barbacoes són conegudes mundialment com el procés per cuinar tot tipus de carns. Però són molt més que això! Són trobades socials entre amics i família. Avui vaig a convertir-vos en experts en barbacoes i que tothom parli de la vostra graella. Per a això, hem de considerar els següents punts, apunteu ben:

  • Perquè la barbacoa sigui reeixida, com a xef has de tenir tots els utensilis necessaris per manipular els aliments, sempre nets i considerar les pautes de seguretat. No us poden faltar: la graella, uns guants que ens puguin protegir del foc, unes pinces per manejar la carn dins de la barbacoa, un ganivet i un raspall per netejar després bé les brases.
  • El lloc on l'anem a realitzar és un factor que condicionarà la nostra trobada, per això us recomano que a l'hora de decidir-ho ho penseu bé. El lloc ideal és a l'aire lliure, protegit del vent, allunyat de vegetació i que no li toqui molt el sol, que s'estigui fresc.

En el moment d'acció has de considerar els següents consells bàsics:

  • Encendre el foc 1 hora abans perquè estigui calenta quan vulguem posar damunt les peces. Assegureu-vos que quan poseu la carn, aquesta estigui calenta. La sal s'ha de posar al final.
  • Utilitzeu combustibles naturals. El carbó vegetal o la fusta són bones opcions. Per a un correcte manteniment, és recomanable que tapeu la barbacoa quan estigui calenta.
  • Utilitza herbes aromàtiques per donar-li un toc especial, ho notaràs en el sabor (sàvia, romaní, farigola, etc.)

Per aconseguir una bona cocció:

  • És aconsellable optar per una calor intensa en posar les peces i després rostir-ho a menys temperatura, així aconseguirem que la calor exterior s'iguali a l'interior. Primer, ho podeu posar a uns 3/4cm i després a uns 5/6, pujar-la una mica.
  • Una vegada posades les peces a la graella, és aconsellable posar barreres perquè no s'escapi la calor pels costats. Ah… i un bon xef ha de saber que la temperatura interna de la carn per aconseguir un resultat sucós no ha de superar els 65º. Ho sabíeu?
  • Durant la cocció us recomano paciència, especialment per a les peces més gruixudes, i vigilància constant. No tingueu pressa… val la pena ;)

Encara que, les carns són les protagonistes de les barbacoes: de be (costelles), de vedella (xurrascos, entrecots, el costelles en tires…), broquetes, etc, podem rostir més aliments. Els amants de les verdures us encantaran a la graella: patates, tomàquets, carbassons, albergínies… i així preparar broquetes de diferents gustos… molt saboroses i riques! I pels quals preferiu el peix, us recomano rostir unes sardines, que queden molt bé, o salmó, emperador… El que més us agradi! Això sí, rostiu el que rostiu, millor que sigui un producte local i de qualitat.

Un complement ideal en una barbacoa és una bona salsa. Per a aquesta ocasió, la salsa barbacoa és la recomanada, creada especialment per a l'ocasió. No obstant això, deixeu-me que us proposi una idea riquíssima per innovar i sorprendre als vostres amics: acompanyar la carn amb una salsa de iogurt, de iogurt amb taronja, o bé amb alvocat. Els encantarà!

Per acabar, us aconsello a més que completeu la vostra jornada amb algun joc de taula o activitat amb alguna pilota o pilota per fer-ho més divertit i amè.

Què aprofiti i molt bon cap de setmana a tots!

Com es prepara?