{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Les barbacoes són conegudes mundialment com el procés per cuinar tot tipus de carns. Però són molt més que això! Són trobades socials entre amics i família. Avui vaig a convertir-vos en experts en barbacoes i que tothom parli de la vostra graella. Per a això, hem de considerar els següents punts, apunteu ben:

  • Perquè la barbacoa sigui reeixida, com a xef has de tenir tots els utensilis necessaris per manipular els aliments, sempre nets i considerar les pautes de seguretat. No us poden faltar: la graella, uns guants que ens puguin protegir del foc, unes pinces per manejar la carn dins de la barbacoa, un ganivet i un raspall per netejar després bé les brases.
  • El lloc on l'anem a realitzar és un factor que condicionarà la nostra trobada, per això us recomano que a l'hora de decidir-ho ho penseu bé. El lloc ideal és a l'aire lliure, protegit del vent, allunyat de vegetació i que no li toqui molt el sol, que s'estigui fresc.

En el moment d'acció has de considerar els següents consells bàsics:

  • Encendre el foc 1 hora abans perquè estigui calenta quan vulguem posar damunt les peces. Assegureu-vos que quan poseu la carn, aquesta estigui calenta. La sal s'ha de posar al final.
  • Utilitzeu combustibles naturals. El carbó vegetal o la fusta són bones opcions. Per a un correcte manteniment, és recomanable que tapeu la barbacoa quan estigui calenta.
  • Utilitza herbes aromàtiques per donar-li un toc especial, ho notaràs en el sabor (sàvia, romaní, farigola, etc.)

Per aconseguir una bona cocció:

  • És aconsellable optar per una calor intensa en posar les peces i després rostir-ho a menys temperatura, així aconseguirem que la calor exterior s'iguali a l'interior. Primer, ho podeu posar a uns 3/4cm i després a uns 5/6, pujar-la una mica.
  • Una vegada posades les peces a la graella, és aconsellable posar barreres perquè no s'escapi la calor pels costats. Ah… i un bon xef ha de saber que la temperatura interna de la carn per aconseguir un resultat sucós no ha de superar els 65º. Ho sabíeu?
  • Durant la cocció us recomano paciència, especialment per a les peces més gruixudes, i vigilància constant. No tingueu pressa… val la pena ;)

Encara que, les carns són les protagonistes de les barbacoes: de be (costelles), de vedella (xurrascos, entrecots, el costelles en tires…), broquetes, etc, podem rostir més aliments. Els amants de les verdures us encantaran a la graella: patates, tomàquets, carbassons, albergínies… i així preparar broquetes de diferents gustos… molt saboroses i riques! I pels quals preferiu el peix, us recomano rostir unes sardines, que queden molt bé, o salmó, emperador… El que més us agradi! Això sí, rostiu el que rostiu, millor que sigui un producte local i de qualitat.

Un complement ideal en una barbacoa és una bona salsa. Per a aquesta ocasió, la salsa barbacoa és la recomanada, creada especialment per a l'ocasió. No obstant això, deixeu-me que us proposi una idea riquíssima per innovar i sorprendre als vostres amics: acompanyar la carn amb una salsa de iogurt, de iogurt amb taronja, o bé amb alvocat. Els encantarà!

Per acabar, us aconsello a més que completeu la vostra jornada amb algun joc de taula o activitat amb alguna pilota o pilota per fer-ho més divertit i amè.

Què aprofiti i molt bon cap de setmana a tots!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre