{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

D’entre els millors trucs per alleugerir les salses, destaquen les versions light per a pasta. Per exemple, la salsa de tomàquet no perdrà el gust si utilitzes els ingredients adequats. Amb tomàquets frescos o de llauna, llorer, orenga, pastanaga ratllada i alfàbrega deshidratada, ho pots aconseguir. Només has de pelar els tomàquets, picar-los, afegir-hi la resta d’ingredients i coure-ho tot a foc lent amb el recipient tapat.

Altres opcions de les nostres salses preferides en versió lleugera són aquestes:

Maionesa, versió casolana

En el cas de la maionesa light, la quantitat es redueix a gairebé la meitat, amb una mitjana de 360 calories per 100 g. Per aconseguir una maionesa lleugera i baixa en calories, fes-la tu mateixa. Agafa 3 cullerades de Maizena cuita i dilueix-la en aigua, mitja tassa d’oli de gira-sol, una mica de sal, una cullerada de mostassa, un ou, suc de llimona i una cullerada de vinagre. 

Amaniment lleuger de mostassa

La mostassa es converteix en la millor alternativa per animar la taula, però és possible que el seu gust et resulti massa intens. Et proposem rebaixar-la amb una barreja de iogurt natural i mel. Per fer-ho, barreja en un bol 50 g de mostassa i 25 g de mel, afegeix-hi 1 iogurt natural i barreja-ho fins a aconseguir una salsa homogènia.

Beixamel inofensiva

Segur que mai no t’havia passat pel cap la idea de fer una beixamel lleugera. Doncs és possible! Per preparar-la necessites: una tassa plena de llet desnatada, una cullerada sopera de farina de blat, una cullerada d’oli d’oliva, sal i nou moscada.

Per començar, has de desfer la farina lentament en la llet freda i afegir-hi després la sal i una culleradeta de nou moscada per condimentar-ho. Una vegada barrejats tots els ingredients, cuina’ls a foc lent o al bany maria sense parar de remenar fins que la salsa espesseixi. Quan trobis que és prou consistent, treu-la del foc i barreja-la bé. Pots fer-la servir per fer lasanya, croquetes o guarnició.

Per acompanyar carns o peixos

Les salses que acompanyen aquests aliments són, generalment, les més desitjades, però també les més pesades; sobretot si tenen com a base nata líquida, maionesa o crema de llet. La clau és substituir la base per iogurt natural, de llimona, o bé de vinagre. Una de les més famoses es fa amb crema lleugera (nata light), ceba fregida al microones i xampinyons ofegats en una mica d’oli d’oliva. Després ho passes tot per la batedora i la serveixes. El pollastre i el peix són els plats més agraïts.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.