{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

La veritat és que, si no ets una persona gaire creativa o original, menjar una amanida cada dia pot ser avorrit. Amb el temps, se t'esgoten les idees i els colors de l’amanida acabar sent sempre els mateixos. De vegades, només cal un simple canvi en la base de l'amanida per donar-li un toc especial i diferent. Coneixes la col xinesa? Avui, per donar-te una empenta per trencar la monotonia i aportar un color verd nou a les teves amanides, et volem proposar tres receptes a base de col xinesa per llepar-se els dits.

Amanida de col xinesa, alvocat i formatge fresc

Ingredients (quantitats al teu gust):

  • Col xinesa
  • Formatge fresc de cabra
  • Alvocat
  • Tomàquet Kumato

Elaboració:

  1. En primer lloc, talla la tija de la col xinesa. No la utilitzarem.
  2. Renta les fulles amb aigua freda fins que estiguin ben netes i talla-les al teu gust.
  3. Renta el tomàquet Kumato i talla’l en daus petits.
  4. Pela l’alvocat i talla’l en quadradets petits.
  5. Talla el formatge fresc de la mateixa manera que el tomàquet i l’alvocat.
  6. Barreja tots els ingredients en un bol.

Per amanir:

Si vols, pots afegir-hi un toc de salsa pesto, que donarà a la teva amanida un toc especial al més pur estil italià!

Amb què puc combinar-la?

Pots completar l’àpat d’avui amb una exquisida tonyina amb ceba i uns daus de patata al forn.

Amanida de col xinesa i quinoa

Ingredients (quantitats al teu gust):

  • Col xinesa
  • Quinoa
  • Cirerols
  • Blat de moro

Elaboració:

  1. Treu la tija de la col xinesa.
  2. Renta les fulles amb aigua freda fins que quedin ben netes i després talla-les.
  3. Renta bé els cirerols i talla’ls per la meitat.
  4. Barreja tots els ingredients en un bol.

I per amanir... salsa vinagreta!

Per amanir aquesta deliciosa amanida de col xinesa i quinoa, et volem proposar la salsa vinagreta. Preparar-la a casa és ben senzill: només has de batre amb una forquilla 3 cullerades d’oli d’oliva, 1 cullerada de vinagre, 1 de mel i sal, i obtindràs la salsa perfecta.

Amb què puc combinar-la?

Ara que ja tens l’amanida, pensem en el segon plat perfecte per a aquest primer tan apetitós. Què et sembla si fem un salmó al forn amb bastonets de pastanaga? La quinoa aportarà hidrats de carboni i proteïnes a la teva amanida, però un segon plat de salmó oferirà la quantitat de proteïna que falta en el teu menú d’avui i també greixos de qualitat omega-3 i un alt contingut de vitamina D.

Amanida de col xinesa, poma i fruita seca

Ingredients (quantitats al teu gust):

  • Col xinesa
  • Poma
  • Panses
  • Nous

Elaboració:

  1. Talla la tija de la col xinesa, ja que no la necessitarem.
  2. Talla’n les fulles i renta-les amb aigua freda fins que estiguin netes.
  3. Renta la poma i talla-la com en grills fins. Pots pelar-la si vols, però, si la rentes bé, no serà necessari.
  4. Barreja en un bol la col, els grills de poma, les nous i les panses.

Per amanir:

Has provat la salsa de iogurt Danone? És un complement perfecte per a l’amanida de col xinesa, poma i fruita seca. A l’enllaç següent trobaràs tot el que necessites per aprendre a preparar aquesta salsa deliciosa: https://www.danone.es/es/recetas/comidas/salsa-yogur-casera.html

Amb què puc combinar-la?

Per acompanyar l’amanida de col xinesa, poma i fruites seques et proposem que preparis unes apetitoses broquetes de pit de gall dindi a la planxa amb salsa de soja, mel i llavors de sèsam i arròs. Així aportaràs al teu àpat els hidrats de carboni i les proteïnes que hi falten per obtenir el menú equilibrat que desitges.

Què t’ha semblat? Amb aquestes tres receptes, ja no tens excusa per no donar un toc especial i diferent als teus àpats i dir adeu a la monotonia en les amanides.

Com es prepara?