{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Origen del falàfel

El falàfel és una barreja entre croqueta i mandonguilla i es prepara amb una base de llegums secs remullats. El més habitual és el de cigrons. Se sol prendre dins d’un pa de pita, amb una salsa de iogurt, o bé com a entrant, generalment acompanyat amb una mica d’amanida. És un plat que es menja a la cuina de l’Índia, el Pakistan i el Pròxim Orient.

Com moltes receptes, el seu origen és incert. Una de les possibilitats és que es creés a l’Índia, on té un lleuger toc picant. A Egipte es fa amb faves en lloc de cigrons i en algunes regions es combinen els cigrons amb les mongetes per fer la base del falàfel. Actualment, és un plat estès arreu del món gràcies als restaurants de cuina del Pròxim Orient que trobem a totes les grans ciutats.

A molts països és un plat habitual de l’anomenat street food, que es menja al carrer, igual que els hot dogs o els sandvitxos.

Com es prepara un falàfel

Per preparar el falàfel has de posar en remull cigrons o faves seques durant aproximadament 12 hores.

Recorda que pots utilitzar només faves o cigrons o bé barrejar tots dos llegums en la mateixa preparació.

Un cop passades les hores en remull, cola-les i descarta l’aigua d’hidratació.

Amb l’ajuda d’un robot de cuina, tritura els llegums fins aconseguir una pasta densa, que hauràs de barrejar amb els condiments següents:

  • All picat
  • Coriandre picat
  • Ceba picada
  • Julivert picat
  • Comí en pols
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Bicarbonat / llevat en pols

Per preparar la massa, afegeix-hi una mica d’aigua i barreja-ho bé fins aconseguir una textura compacta que et permeti fer boles sense que es trenquin.

Abans de donar-los forma, deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de mitja hora; això facilitarà el modelatge.

Modela els falàfels donant-los una forma arrodonida i lleugerament aixafada, a mig camí entre una croqueta i una mandonguilla.

Si la massa et costa de modelar, pots afegir una mica de farina o de pa ratllat a la barreja per aconseguir que sigui més compacta i més fàcil de treballar.

Fregeix els falàfels en abundant oli d’oliva ben calent durant uns minuts, fins que estiguin cruixents i daurats.

Si habitualment els fregits se’t resisteixen, arrebossa els falàfels amb farina abans de fregir-los i després et serà més fàcil.

Variants de la recepta original

A partir de la recepta original pots fer algunes variants amb els condiments aromàtics, afegint-ne o traient-ne algun o fent barreges diverses. Prova de posar-hi:

  • Canyella en pols
  • Tahina (mantega de sèsam)
  • Menta picada
  • Pebre vermell picant
  • Safrà

També pots fer falàfels de llenties o pèsols secs, seguint el mateix procediment. Queden deliciosos i són molt originals.

Pots servir el falàfel dins d’un pa de pita o bé com a entrant, acompanyat, per exemple, d’una amanida.

Salsa de iogurt per acompanyar el falàfel

Et suggerim algunes salses delicioses per servir amb els teus falàfels:

  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + pebre negre + coriandre picat
  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + tahina
  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + tahina + suc de llimona
  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + suc de llimona + comí en pols
  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + tahina + llavors de sèsam torrades
  • Iogurt natural + oli d’oliva + sal + julivert picat + coriandre picat

Pots servir els falàfels amb una o dues salses diferents i resulta deliciós combinat amb una amanida d’enciam, cuscús, llimona i menta.

Anima’t a cuinar aquesta fantàstica recepta! Bon profit!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre