{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Estalviaràs temps i guanyaràs en salut. Anima’t a treure partit d’aquest petit gegant: el teu aliat, el microones.

Et donem dues receptes molt senzilles perquè descobreixis que bé que queden al microones i perquè t’animis a provar-ho amb altres aliments. Cuinar al microones permet utilitzar molt menys oli i, per tant, menjar d’una manera més saludable.

L’únic inconvenient que té el microones és que el menjar, un cop ha sortit del forn, es refreda ràpidament. Així que tingues la taula preparada per quan acabi la cocció i bon profit!

Recepta de llucet amb ceba

Preparació: 5 min

Temps de cocció: 12 min

Recepta per a 6 persones

Ingredients:

6 rodanxes de llucet

1 ceba

2 escalunyes

25 g de mantega o oli d’oliva

1 cullerada de sucre morè

3,5 dl de cervesa negra

1 pastilla de caldo de peix

Una mica de julivert

Sal i pebre

Preparació:

Escalfeu l’oli a potència màxima durant 1 minut. Afegiu-hi la ceba i les escalunyes, picades fines. Tapeu-ho i cuineu-ho 3 minuts al 100 % de potència en microones de 850 W, fins que estiguin toves. Afegiu-hi el sucre morè, remeneu-ho i cuineu-ho durant 30 segons al 50 % de potència.

Salpebreu les rodanxes de peix, afegiu-hi el julivert picat al damunt i col·loqueu-les a la font, sobre la ceba. Regueu-les amb la cervesa i afegiu-hi la pastilla de caldo trossejada.

Cuineu-ho a potència màxima 3 minuts. Retireu les rodanxes de peix, passeu-les a una plata de servir calenta i reserveu-les.

Feu la salsa 5 minuts més fins que s’hagi reduït. Cobriu el peix amb aquesta salsa i serviu-lo. Si es vol una salsa més fina, passeu-la per la batedora abans de cobrir les rodanxes de llucet.

Consell

Si ho prefereixes, pots fer servir filets de llucet congelat. En aquest cas, no els descongelis: augmenta el temps de cocció 5 minuts i llest. També pots substituir les rodanxes de llucet per salmó i el julivert per anet.

 

Recepta de terrina de bacallà amb escopinyes

Preparació: 10 min

Temps de cocció: 24 min

Recepta per a 6 persones

Ingredients:

600 g de bacallà fresc

Ratlladura de llimona

3 clares

1,5 dl de nata

Sal i pebre

Per a la salsa

6 g de mantega

1 branca d’api

1 escalunya

1 full de llorer

1 culleradeta de Maizena

½ dl de vi blanc

1 cullerada de vinagre

½ dl de nata

1dl de caldo de peix

100 grams d’escopinyes

150 g d’escopinyes en llauna

Preparació:

Trossegeu el bacallà, salpebreu-lo i tritureu-lo en un robot juntament amb les clares i la ratlladura de llimona. Quan sigui una pasta, afegiu-hi la nata líquida i barregeu-ho.

Greixeu una terrina de microones i ompliu-la amb la pasta; cobriu-la amb film transparent, punxeu-lo i cuineu-ho al 100 % durant 5 minuts i, al 50 %, 5 minuts més.

Mentrestant, en una paella al foc, enrossiu la ceba i l’api picats molt fins en la mantega fosa. Afegiu-hi el vi, el vinagre, el caldo i el llorer i coeu-ho 10 minuts.

Incorporeu la Maicena i les escopinyes i cuineu-ho 2 minuts més. Afegiu-hi la nata.

Desemmotlleu la terrina i afegiu-hi la salsa per sobre. Llest!

Aquesta recepta es pot fer completament al microones si té grill.

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre