{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Ara us explicarem algunes de les millors receptes de pastissos de formatge. Animeu-vos a fer-les!

El pastís de formatge és una de les postres més comunes del món. Sembla que l’origen es remunta a l’època grega, quan els atletes en prenien perquè els donés energia per competir. Els pastissos de formatge són unes postres ideals per gaudir d’un bon dolç a casa, fàcil d’elaborar i que s’adapta a tots els paladars.

Sabíeu que actualment hi ha més de 200 tipus de pastissos de formatge? Tots tenen dos ingredients base: el formatge i el sucre. Es classifiquen en dos grans grups de pastissos de formatge: els fornejats i els freds.

Aquí teniu algunes de les receptes més ben valorades:

Recepta original

1 paquet de galetes maria, 220 ml de nata líquida, 220 g de formatge cremós o fresc, 120 g de mantega, 3 làmines de gelatina, melmelada del vostre gust preferit i 20 g de sucre.

Començarem triturant les galetes amb una batedora i barrejant-les amb la mantega fosa fins a formar una massa amb els dits. Per a molts, això és el millor del pastís! A continuació, estenem la massa sobre la base d’un motlle desmuntable, fins que quedi ben compacta. En un bol posem la nata líquida i la gelatina que, prèviament, hem d’haver hidratat en aigua, i ho barregem tot. Després, posem aquesta barreja al got de la batedora i hi afegim el formatge cremós (n’hi ha que prefereixen formatge fresc) i el sucre. Quan la barreja estigui ben batuda, l’aboquem sobre la base del motlle. Després posem el motlle a la nevera, com a mínim un parell d’hores, fins que el pastís estigui totalment quallat. Traiem el pastís i el decorem amb melmelada de fruita. Llest per menjar!

Podem afegir-hi per sobre qualsevol decoració, com ara fruites del bosc, mel i nous picades, crema de llimona, codonyat, maduixa natural, kiwi natural... i moltes opcions més!

Pastís de formatge i plàtan

2 plàtans madurs, 4 ous, 70 g de farina de rebosteria, 10 g de sucre, 1 iogurt natural sense sucre, nata líquida, 140 g de formatgets i 140 g de formatge cremós.

Batem dins d’un bol els ous i el sucre. A continuació hi afegim el iogurt natural, la nata i els plàtans, i continuem batent fins a obtenir una massa cremosa bastant fina. Quan la massa sigui ben fina, hi afegim el formatge cremós i els formatgets, i amb l’ajuda de la batedora continuem batent fins que es desfacin del tot i es barregin amb la resta de la massa. Després afegim a aquesta massa la farina, molt a poc a poc, intentant que la barreja continuï fina i amb pocs grumolls. No us distragueu! A continuació engreixem el motlle que hem de fer servir amb mantega i l’empolvorem amb farina per sobre. Aboquem la massa al motlle i quan el forn arribi als 180 °C, hi fiquem el pastís i el deixem enfornar uns tres quarts d’hora.

Pastís de formatge i préssec

½ kg de mató, 2 préssecs, 125 g de farina, 75 g de mantega, 4 rovells d’ou, ½ l de nata, 180 g de sucre, 3 làmines de gelatina, el suc de 2 llimones, aigua, 2 cullerades de sucre morè, un raig de licor de taronja, una mica de nata líquida i quatre fulles de menta.

Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda. Quan s’estovin, les diluïm en el suc de llimona calent. En un bol posem la farina, la mantega fosa, 30 g de sucre i un rovell d’ou, i ho amassem tot fins que quedi una massa homogènia. L’estenem en un motlle rodó desmuntable i la fornegem a 180 °C durant 10 minuts. La deixem refredar. Fàcil, oi? Muntem la nata amb una batedora de barnilles elèctriques. En una gerra posem el mató, 120 g de sucre i tres rovells d’ou i ho batem bé. Hi aboquem el suc de llimona amb la gelatina i continuem batent fins que quedi una crema homogènia. Ho barregem amb la nata amb moviments suaus i omplim la cassoleta de massa. Ho deixem a la nevera durant unes 2 hores fins que es faci dur. No tingueu pressa! Mentrestant pelem dos préssecs, els tallem a llesques fines i cobrim la superfície del pastís amb un dels préssecs. Per a la salsa, posem l’altre préssec trossejat en una gerra, hi afegim el sucre morè, el rajolí de licor i la nata, i ho triturem tot. Escalfem una paella, hi afegim 3 cullerades de sucre i el deixem fondre fins que aconseguim un caramel que utilitzarem per esquitxar la superfície. Finalment, decorem el pastís amb unes fulles de menta i l’acompanyem amb la salsa. A menjar!

Pastís de formatge alemany

Per a la base: 200 g de farina de rebosteria, 50 g de sucre blanc, 1 ou, 50 g de mantega i ½ sobre de llevat.

Per a la crema: ½ l de llet sencera, 200 g de sucre, 2 ous (clares i rovells per separat), 1 sobre de preparació per a flams, formatge cremós i llimona ratllada.

Per fer la base del pastís, posem els ous batuts i la farina juntament amb el llevat en un bol i ho remenem tot. Hi afegim la mantega lleugerament fosa i ho barregem fins que quedi homogeni. Fem una bola amb la massa i la guardem embolicada en paper transparent a la nevera. Llest! A continuació, preparem la crema. Batem en un bol els rovells dels ous amb el sucre, després hi afegim els altres ingredients, excepte les clares, hi afegim un rajolí d’oli i ho barregem tot molt bé. Després batem les clares i les muntem amb una mica de sal i sucre i unes gotetes de llimona. Una vegada muntades, hi afegim la barreja de la crema que tenim i l’anem incorporant remenant contínuament. Us atreviu a provar de fer-lo? 

Una bona recepta de pastís de formatge ens ajudarà a acabar qualsevol àpat amb molt bon gust.

Bon profit!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.