{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El menjar ràpid és el que es prepara just al moment de consumir-lo, en un tres i no res, i que a més no necessita coberts per fer-ho. Segur que heu anat a algun restaurant de menjar ràpid, però si ho prepareu a casa podeu fer que sigui molt més saludable.

Hi ha infinitat d’opcions de menjar ràpid! Per exemple, unes hamburgueses elaborades per nosaltres mateixos a casa serien una molt bona elecció. Us deixo aquest enllaç on explicava com preparar-les. També hi trobareu les varietats de tonyina o verdures, per evitar la monotonia als vostres menús.

Una altra recepta de menjar ràpid per excel·lència és la pizza, com sabeu tradicional d’Itàlia, que des de temps gairebé immemorials ha anat modificant les seves varietats, ja que admet moltíssims ingredients, a gust del consumidor! Simplement heu de sucar la base amb una mica de salsa de tomàquet i després afegir-hi els ingredients que més us agradin o us vinguin de gust en aquell moment, i acabar empolvorant-ho amb una miqueta de formatge, o sense. Podeu preparar-la amb verdures i pollastre o gall dindi, de carn a l’estil bolonyesa, de pernil dolç i tonyina, de ruca o espinacs i salmó. Tot això és per donar-vos idees, ja que, com us dic, hi ha milers d’ingredients segons el vostre gust. Us proposo que proveu de posar-hi un ou batut damunt de la resta d’ingredients, queda boníssim.

Us deixo la recepta per preparar la massa o base, que us aportarà hidrats de carboni complexos,gràcies a la farina (que pot ser de blat o d’altres cereals), tan importants en la dieta diària. També s’utilitza oli d’oliva, un greix d’alta qualitat nutricional. Els ingredients que necessiteu són els següents:

  • 200 ml d’aigua
  • 300 g de farina
  • ½ culleradeta de sal
  • 1 sobre de llevat sec de forner o 20 g de llevat fresc
  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra

Per elaborar-la heu de seguir aquests passos:

  1. Poseu en un recipient ampli l’aigua tèbia (a uns 37 °C) i dissoleu-hi el llevat.
  2. Tireu-hi l’oli i la sal i remeneu-ho bé.
  3. Aneu afegint-hi la farina a poc a poc, fins que us quedi una massa que es desprengui de les parets del recipient.
  4. Amasseu-ho durant uns 10 minuts en una taula, posant una mica de farina a sobre perquè no s’enganxi la massa.
  5. Torneu-la a posar al recipient i cobriu-la amb un drap humit fins que dobli la seva mida, més o menys.
  6. Estireu-la fent la forma al gust.

Us recomano que en feu més quantitat i la congeleu en boletes, de manera que quan us vingui de gust una pizza, només haureu de descongelar la massa. I ara... mans a l’obra!

També podem considerar menjar ràpid els entrepans, tan típics aquí. M’imagino que tots sabeu com preparar-los, així que us proposo alguns dels entrepans més clàssics a Espanya: de truita de patates (amb ceba o sense), de calamars, de tonyina amb tomàquet i olives, de llom amb formatge, d’embotit, de sobrassada amb formatge, vegetal amb ou dur i maionesa, entre altres moltíssimes alternatives.

Una innovació als entrepans, molt present actualment, són els sandvitxos,elaborats amb pa de motlle, en què es poden incloure els mateixos ingredients que us he proposat per als entrepans. I si us ha sobrat pa del dia anterior? Abans de tirar-lo, podeu fer uns paninis o crostini, que són com una pizza, però amb la base de pa; ja sabeu, poseu el tomàquet, els ingredients que preferiu i ho fornegeu entre 3 i 5 minuts. Els paninis s’elaboren amb trossos més grans de pa (com un entrepà partit per la meitat) i els crostiniamb llesques.

I no podia deixar passar per alt els nuggets de pollastre, facilíssims de preparar. Necessitareu 2 pits de pollastre, 175 g de formatge cremós i una mica de sal. Per a l’arrebossat: 2 ous, 4 cullerades de farina de blat (o altres cereals), 4 cullerades de pa ratllat i oli abundant, per fer un fregit correcte. La preparació comença picant, amb una picadora, els pits de pollastre fins que formin una pasta. Ho barregeu amb el formatge, fins que aquesta pasta sigui homogènia, ho rectifiqueu de sal i feu boletes petites. Per arrebossar-les, les passeu per farina, ou batut i pa ratllat. És important que l’oli estigui a una temperatura mitjana, perquè es cuini tant per dins com per fora. Una variant dels nuggets, que està boníssima, és la següent: talleu els pits a tires no massa gruixudes, les passeu per farina i ou i, finalment, en lloc de pa ratllat, utilitzeu una picada de fruita seca i sèsam (us recomano les nous i les avellanes). Senzillament exquisits!

Ara que teniu tantes propostes, només heu de posar en pràctica les que us agradin més.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.