{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Amb un robot de cuina es poden preparar milers de receptes: carns, peixos, masses diverses per fer pa o altres productes, rebosteria, arrossos, pastes, llegums, verdures, postres, begudes i refrescos, aus, salses, sopes i cremes, etc.

En tot cas, avui ens centrarem en tres receptes amb iogurt per a Thermomix. Prepararem un menú format per un primer plat, un segon i les postres.

Som-hi amb la proposta!

  • Primer plat: SOPA FREDA DE COGOMBRE I IOGURT

Per a aquesta sopa freda, que podeu posar de primer plat al menú, necessitareu uns 600 g de cogombres (4-5 unitats segons la mida), 4 iogurts naturals sense sucre, fulles de menta fresca, un raig de suc de llimona, pebre, sal i oli d’oliva verge extra.

Comenceu netejant bé els cogombres, pelant-los i tallant-los a trossets. A continuació, els poseu al got del robot de cuina juntament amb els iogurts, la menta, el suc de llimona, una mica de sal i una miqueta de pebre. Us recomano programar el robot 3 minuts a una velocitat progressiva 5-7-9. Tan senzill com això! Aboqueu la sopa de cogombre i iogurt en una gerra i reserveu-la a la nevera. Abans de servir la sopa, remeneu-la bé. Podeu decorar-la amb uns dauets de cogombre i unes gotes d’oli d’oliva.

  • Segon plat: SALMÓ MARINAT AMB WASABI DE IOGURT

Per al marinat del salmó necessitareu 250 g de salmó fresc, 100 g de sal grossa, 85 g de sucre, 5 g de pebre mòlt, 1 branquilló d’anet fresc i 2 peles de llimona. Per a la salsa wasabi de iogurt (el wasabi és un condiment japonès) necessitareu 1 iogurt Griego natural, una culleradeta de wasabi, 5 g d’oli d’oliva, 50 g de sèsam torrat, 50 g de llavors de rosella i 25 ml de salsa de soja. Amb tot això, comencem!

Poseu al got tots els ingredients del marinat (excepte el salmó), barregeu-ho durant 25 segons a velocitat progressiva 4-6-8. Ho reserveu. Talleu els filets de salmó, els col·loqueu en una safata i els cobriu amb la barreja. Ho tapeu amb paper de plàstic i els gireu cada mitja hora, durant 1 hora i mitja de temps més o menys (3 o 4 voltes en total). Un cop hagi transcorregut aquest temps, netegeu bé els filets sota l’aigua i els eixugueu. Mentrestant, podeu anar preparant la salsa de iogurt: poseu el iogurt, el wasabi i l’oli al robot de cuina, i ho barregeu durant 10 segons a velocitat 3. I a emplatar! Esteneu els filets de salmó, els pinteu amb la salsa, i els empolvoreu amb el sèsam i les llavors de rosella. Una exquisidesa ben senzilla!

Us recomano servir-ho damunt d’unes torradetes de pa integral, que us aportaran hidrats de carboni i, així, acabareu d’equilibrar bé aquest menú.

  • Postres: PA DE PESSIC DE IOGURT AMB AVELLANES

Necessitareu 150 g d’avellanes torrades i sense pela, 140 g de sucre, 3 ous, 75 g d’oli, 1 iogurt Griego natural, 1 sobre de llevat i 180 g de farina.

Mentre elaboreu la massa del pa de pessic amb el robot de cuina, preescalfeu el forn. Per a la massa, comenceu triturant 100 g (dels 150 g) d’avellanes, programant 10 segons a una velocitat progressiva de 5-10. Ho reserveu. La resta d’avellanes les trenqueu a trossos grans.

Al got del robot hi poseu el sucre i els ous, i ho programeu 3 minuts a velocitat 4. L’oli, el iogurt i el llevat els programeu 2 minuts a velocitat 3 ½. Al resultat d’aquesta barreja hi afegiu la farina i l’avellana mòlta, que havíeu reservat, i programeu 1 minut a velocitat 3. Fins aquí l’elaboració de la massa amb el robot. Ja només us falta coure-la al forn! Engreixeu un motlle, hi aboqueu el contingut i, a sobre, hi poseu els 50 g d’avellanes trossejades. Amb aproximadament 25 minuts a 180 °C n’hi haurà prou per tenir acabat aquest pa de pessic tan bo.

Que vagi de gust!

Com es prepara?