{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Amb un robot de cuina es poden preparar milers de receptes: carns, peixos, masses diverses per fer pa o altres productes, rebosteria, arrossos, pastes, llegums, verdures, postres, begudes i refrescos, aus, salses, sopes i cremes, etc.

En tot cas, avui ens centrarem en tres receptes amb iogurt per a Thermomix. Prepararem un menú format per un primer plat, un segon i les postres.

Som-hi amb la proposta!

  • Primer plat: SOPA FREDA DE COGOMBRE I IOGURT

Per a aquesta sopa freda, que podeu posar de primer plat al menú, necessitareu uns 600 g de cogombres (4-5 unitats segons la mida), 4 iogurts naturals sense sucre, fulles de menta fresca, un raig de suc de llimona, pebre, sal i oli d’oliva verge extra.

Comenceu netejant bé els cogombres, pelant-los i tallant-los a trossets. A continuació, els poseu al got del robot de cuina juntament amb els iogurts, la menta, el suc de llimona, una mica de sal i una miqueta de pebre. Us recomano programar el robot 3 minuts a una velocitat progressiva 5-7-9. Tan senzill com això! Aboqueu la sopa de cogombre i iogurt en una gerra i reserveu-la a la nevera. Abans de servir la sopa, remeneu-la bé. Podeu decorar-la amb uns dauets de cogombre i unes gotes d’oli d’oliva.

  • Segon plat: SALMÓ MARINAT AMB WASABI DE IOGURT

Per al marinat del salmó necessitareu 250 g de salmó fresc, 100 g de sal grossa, 85 g de sucre, 5 g de pebre mòlt, 1 branquilló d’anet fresc i 2 peles de llimona. Per a la salsa wasabi de iogurt (el wasabi és un condiment japonès) necessitareu 1 iogurt Griego natural, una culleradeta de wasabi, 5 g d’oli d’oliva, 50 g de sèsam torrat, 50 g de llavors de rosella i 25 ml de salsa de soja. Amb tot això, comencem!

Poseu al got tots els ingredients del marinat (excepte el salmó), barregeu-ho durant 25 segons a velocitat progressiva 4-6-8. Ho reserveu. Talleu els filets de salmó, els col·loqueu en una safata i els cobriu amb la barreja. Ho tapeu amb paper de plàstic i els gireu cada mitja hora, durant 1 hora i mitja de temps més o menys (3 o 4 voltes en total). Un cop hagi transcorregut aquest temps, netegeu bé els filets sota l’aigua i els eixugueu. Mentrestant, podeu anar preparant la salsa de iogurt: poseu el iogurt, el wasabi i l’oli al robot de cuina, i ho barregeu durant 10 segons a velocitat 3. I a emplatar! Esteneu els filets de salmó, els pinteu amb la salsa, i els empolvoreu amb el sèsam i les llavors de rosella. Una exquisidesa ben senzilla!

Us recomano servir-ho damunt d’unes torradetes de pa integral, que us aportaran hidrats de carboni i, així, acabareu d’equilibrar bé aquest menú.

  • Postres: PA DE PESSIC DE IOGURT AMB AVELLANES

Necessitareu 150 g d’avellanes torrades i sense pela, 140 g de sucre, 3 ous, 75 g d’oli, 1 iogurt Griego natural, 1 sobre de llevat i 180 g de farina.

Mentre elaboreu la massa del pa de pessic amb el robot de cuina, preescalfeu el forn. Per a la massa, comenceu triturant 100 g (dels 150 g) d’avellanes, programant 10 segons a una velocitat progressiva de 5-10. Ho reserveu. La resta d’avellanes les trenqueu a trossos grans.

Al got del robot hi poseu el sucre i els ous, i ho programeu 3 minuts a velocitat 4. L’oli, el iogurt i el llevat els programeu 2 minuts a velocitat 3 ½. Al resultat d’aquesta barreja hi afegiu la farina i l’avellana mòlta, que havíeu reservat, i programeu 1 minut a velocitat 3. Fins aquí l’elaboració de la massa amb el robot. Ja només us falta coure-la al forn! Engreixeu un motlle, hi aboqueu el contingut i, a sobre, hi poseu els 50 g d’avellanes trossejades. Amb aproximadament 25 minuts a 180 °C n’hi haurà prou per tenir acabat aquest pa de pessic tan bo.

Que vagi de gust!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.