{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Aprèn a elaborar unes boníssimes cuixes de pollastre al forn amb un toc extra deliciós: salsa de iogurt.

Com es preparen unes cuixes de pollastre al forn

Per començar, talla unes quantes cebes en forma de mitja lluna i col·loca-les en una safata de forn, amb una mica d’oli d’oliva, sal, pebre negre, un rajolí de vi dolç, dos grans d’all pelats i dues fulles de llorer partides per la meitat.

Cuina la ceba al forn a 180 °C durant uns 20 minuts, remenant-la de tant en tant perquè no s’enganxi.

Seguidament, salpebra les cuixes de pollastre (pots calcular dues o tres unitats per comensal) i col·loca-les a la safata de forn. Cuina-les durant uns 20-25 minuts donant-los la volta un parell de vegades durant la cocció.

Quan estiguin cuites, treu la safata del forn, pinta les cuixes de pollastre amb una capa fina de mel o sucre i torna a introduir la safata al forn, però pujant una mica més la temperatura (entre 200-220 °C) per aconseguir que les cuixes quedin lleugerament caramel·litzades.

Per a la recepta pots fer servir una base només de ceba o bé combinar-hi altres verdures. Prova-ho amb ceba, pebrot groc i pebrot vermell, o bé amb carbassó i ceba, encara que per evitar que el carbassó es desfaci el pots introduir al mateix temps que posis les cuixes de pollastre al forn. Pots tallar totes les verdures a tires fines.

Variants de la recepta

Prova amb la mateixa recepta, però en lloc de vi dolç afegeix a la base de ceba una cullerada sopera de mostassa antiga juntament amb un rajolí de salsa de soja i un altre de suc de llimona. Aquesta combinació és deliciosa i segur que sorprendrà els paladars més exigents.

Per donar-li un toc extra d’aroma i color, abans de servir el plat a taula ratlla una mica de pell de llimona damunt del pollastre.

Una altra opció molt interessant és substituir el vi dolç per una cullerada de curri o de comí en pols, per aconseguir un toc oriental molt aromàtic. Afegeix-hi més o menys quantitat d’espècies segons els teus gustos.

En aquestes dues variants de receptes pots fer el pas de la mel damunt del pollastre, tot i que no és imprescindible fer-ho. Si a casa no us agrada la mel, no cal que facis aquest últim pas.

Salsa de iogurt per acompanyar les cuixes de pollastre

Per aconseguir un toc final per a aquesta deliciosa recepta, pots preparar una salsa de iogurt que l’acompanyi. Prepara-la barrejant un iogurt natural amb una cullerada sopera d’oli d’oliva, un toc de sal, pebre negre i all en pols.

Prova també les combinacions següents:

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva, all i julivert sec.

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva i pebre vermell dolç.

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva i mostassa antiga.

Pots servir la salsa damunt del pollastre calent o bé deixar la salsa al centre de la taula, perquè cada comensal se la serveixi al gust.

Per donar un toc extra de color a la salsa, pots picar-hi una mica de cibulet o julivert al damunt.

La salsa de iogurt com a acompanyament d’un plat

En alguns països on la gastronomia es caracteritza per ser picant, és típic servir una salsa de iogurt com a acompanyament dels plats, perquè ajuda a neutralitzar el sabor picant a la boca.

Acompanyar un plat de carn amb una salsa de iogurt també ens ajuda a suavitzar el plat, pel contrast de sabor i temperatura.

Posa fil a l’agulla i gaudeix d’aquesta fantàstica recepta i, per què no, crea les teves pròpies salses de iogurt combinant els ingredients que més t’agradin.

Com es prepara?