{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Aprèn a elaborar unes boníssimes cuixes de pollastre al forn amb un toc extra deliciós: salsa de iogurt.

Com es preparen unes cuixes de pollastre al forn

Per començar, talla unes quantes cebes en forma de mitja lluna i col·loca-les en una safata de forn, amb una mica d’oli d’oliva, sal, pebre negre, un rajolí de vi dolç, dos grans d’all pelats i dues fulles de llorer partides per la meitat.

Cuina la ceba al forn a 180 °C durant uns 20 minuts, remenant-la de tant en tant perquè no s’enganxi.

Seguidament, salpebra les cuixes de pollastre (pots calcular dues o tres unitats per comensal) i col·loca-les a la safata de forn. Cuina-les durant uns 20-25 minuts donant-los la volta un parell de vegades durant la cocció.

Quan estiguin cuites, treu la safata del forn, pinta les cuixes de pollastre amb una capa fina de mel o sucre i torna a introduir la safata al forn, però pujant una mica més la temperatura (entre 200-220 °C) per aconseguir que les cuixes quedin lleugerament caramel·litzades.

Per a la recepta pots fer servir una base només de ceba o bé combinar-hi altres verdures. Prova-ho amb ceba, pebrot groc i pebrot vermell, o bé amb carbassó i ceba, encara que per evitar que el carbassó es desfaci el pots introduir al mateix temps que posis les cuixes de pollastre al forn. Pots tallar totes les verdures a tires fines.

Variants de la recepta

Prova amb la mateixa recepta, però en lloc de vi dolç afegeix a la base de ceba una cullerada sopera de mostassa antiga juntament amb un rajolí de salsa de soja i un altre de suc de llimona. Aquesta combinació és deliciosa i segur que sorprendrà els paladars més exigents.

Per donar-li un toc extra d’aroma i color, abans de servir el plat a taula ratlla una mica de pell de llimona damunt del pollastre.

Una altra opció molt interessant és substituir el vi dolç per una cullerada de curri o de comí en pols, per aconseguir un toc oriental molt aromàtic. Afegeix-hi més o menys quantitat d’espècies segons els teus gustos.

En aquestes dues variants de receptes pots fer el pas de la mel damunt del pollastre, tot i que no és imprescindible fer-ho. Si a casa no us agrada la mel, no cal que facis aquest últim pas.

Salsa de iogurt per acompanyar les cuixes de pollastre

Per aconseguir un toc final per a aquesta deliciosa recepta, pots preparar una salsa de iogurt que l’acompanyi. Prepara-la barrejant un iogurt natural amb una cullerada sopera d’oli d’oliva, un toc de sal, pebre negre i all en pols.

Prova també les combinacions següents:

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva, all i julivert sec.

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva i pebre vermell dolç.

- Iogurt natural, sal, oli d’oliva i mostassa antiga.

Pots servir la salsa damunt del pollastre calent o bé deixar la salsa al centre de la taula, perquè cada comensal se la serveixi al gust.

Per donar un toc extra de color a la salsa, pots picar-hi una mica de cibulet o julivert al damunt.

La salsa de iogurt com a acompanyament d’un plat

En alguns països on la gastronomia es caracteritza per ser picant, és típic servir una salsa de iogurt com a acompanyament dels plats, perquè ajuda a neutralitzar el sabor picant a la boca.

Acompanyar un plat de carn amb una salsa de iogurt també ens ajuda a suavitzar el plat, pel contrast de sabor i temperatura.

Posa fil a l’agulla i gaudeix d’aquesta fantàstica recepta i, per què no, crea les teves pròpies salses de iogurt combinant els ingredients que més t’agradin.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre