{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

El terme italià al dente fa referència al punt de cocció concret que fa que notem una certa resistència en la pasta quan la mosseguem.

El truc consisteix a controlar a la perfecció el temps de cocció de la pasta.

Pasta al dente. Com es fa

  1. Omple una cassola amb el triple d’aigua que la quantitat de pasta que vulguis coure i afegeix-hi sal.
  2. No hi aboquis la pasta fins que l’aigua trenqui el bull.
  3. Remena només al començament, perquè la pasta no s’enganxi.
  4. No cal que tornis a remenar durant la resta de la cocció.
  5. Cou la pasta amb la cassola destapada i a foc mitjà, sense que perdi ebullició.
  6. Tasta la pasta després de sis o set minuts. La pasta al dente té una textura consistent però no dura.
  7. Finalment, escorre-la amb un colador i serveix-la amb la teva salsa preferida. 

Receptes amb pasta

Aquí tens dues receptes que hem anat veient amb pasta: saludables i boníssimes. Prova de fer-les!

Pasta amb bolets

Amanida tèbia de pasta amb iogurt

 

Diferents tipus de pasta

Hi ha nombrosos tipus de pasta en funció de la forma, els ingredients i els colors, tot i que es divideixen en dos grans grups: la fresca i la seca. Descobreix quina mena de pasta prefereixes i podràs fer receptes originals i diferents.

Pasta integral, una opció saludable

Encara que hi hagi varietats diferents de pasta, totes es poden trobar en l’opció integral. Les versions integrals contenen més fibra, minerals i vitamines que la pasta normal. La pasta integral es fa a partir de farina integral, que s’aconsegueix triturant el gra, sense separar-ne cap de les parts. Com que s’aprofita tot el gra, també s’aprofiten tots els nutrients. A més a més, té el mateix valor energètic que les pastes refinades o normals. Prioritza’n el

Com es prepara?