{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Habitualment a l’estiu sortim més i quedem més amb els amics. El fet que el dia sigui més llarg i que faci més calor, dóna peu a quedar més sovint que a l’hivern per prendre una beguda refrescant a la terrassa d’un bar de prop de la platja, a l’ombra, o fins i tot a les terrasses de les cases és molt habitual veure grups d’amics que es reuneixen amb l’excusa de fer una barbacoa o... una súper barbacoa! Ja saps que també es poden fer barbacoes de peix?

Amb aquestes excuses, és habitual que fem una mica de piscolabis o d’aperitiu abans dels àpats tradicionals; per això et volem donar unes quantes idees per preparar piscolabis estiuencs:

7 piscolabis ideals per a l’estiu

- El típic meló amb pernil, que tots hem provat, és una bona decisió pel seu poder refrescant. El contrast entre dolç i salat, cada vegada més de moda, és perfecte. Però et proposem que en facis una versió diferent: tasta la pinya amb pernil (o fins i tot amb cecina). És boníssim!

- Una bona opció són els dàtils amb bacó, ideals perquè, tot i que hem de fregir el bacó, és un piscolabis que se serveix tebi. Podem preparar-ho una estona abans i després escalfar-ho una mica. També s’hi pot afegir una mica de formatge blau abans d’embolicar el dàtil amb el bacó.

- I uns gotets de gaspatxo en format de chupito? Lleugers i refrescants!

- Una altra opció genial són les broquetes amb síndria, cirerols, mozzarella i alfàbrega. Es fan boletes de síndria i es punxen a la broqueta en aquest ordre: síndria, cirerol i mozzarella, i es reguen amb oli d’alfàbrega.

- Una altra opció ideal són llesques de pa amb hummus amb iogurt. El millor és tenir preparat l’hummus, ben fred, i servir-lo per una banda i al costat les llesques soles, per evitar que el pa s’estovi. Una idea original és afegir uns dauets de remolatxa cuita en el moment de la preparació de l’hummus per tal de donar-li un toc de color i fer-lo més estiuenc!

- Una recepta boníssima per a l’estiu, que es pot combinar amb unes crudités de verdures (palets de pastanaga, api, pebrot, cogombre, etc.), és el mutàbal o babaganuix. Per preparar aquesta crema d’albergínia, hem de coure 4 albergínies al forn i després passar-les per la batedora amb un all, una mica de sal, 2 cullerades de tahina (pasta de sèsam) i comí en pols. Ho batem tot, ho posem en un bol i ho deixem a la nevera perquè es refredi. A l’hora de servir-ho es decora amb una mica de pebre vermell i, de manera opcional, unes branquetes de cibulet. Per preparar aquesta recepta, si volem aconseguir una textura més rústica, podem fer-la amb el morter.

- I no ens podíem oblidar del guacamole, de receptes del qual n’hi ha moltes versions. Una de les combinacions més bones és la de l’alvocat picat amb una forquilla, amb tomàquet i ceba tendra tallats a trossets petits, i tot integrat en una massa. També hi ha l’opció de triturar-ho tot amb la batedora per obtenir una crema més fina i homogènia.

Heu vist quantes opcions? El millor és que defugim els fregits i les salses contundents amb massa greix.

Gaudiu dels piscolabis estiuencs!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.