{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

La gastronomia per Setmana Santa ens ofereix preparacions culinàries amb els ingredients més característics d’aquesta època de l’any: sopa d’all amb pa, potatges de cigrons amb bacallà, dolços com les torrades de Santa Teresa i els bunyols, a més de moltes altres, com les mones de Pasqua, els pestiños, els tortells o la llet fregida, etc. Es tracta d’una època plena de tradicions i costums, culinaris i d’altres tipus, molt lligats a la religió, i que es repeteixen any rere any. Els costums gastronòmics per Setmana Santa són molt concrets, però, amb aquests mateixos ingredients, us penso proposar un parell de receptes que de ben segur seran diferents de les típiques de cada any.

 

TRINXAT DE BACALLÀ

Podem anomenar així aquest plat perquè és similar al trinxat català, però canviant-hi la col pel bacallà. Com es prepara?

  • Ingredients: bacallà, patates, oli d’oliva, julivert, allioli i pebrot vermell.
  • Preparació: poseu a coure les patates pelades i tallades en una cassola amb aigua. Quan estiguin tendres, apagueu el foc i afegiu-hi el bacallà (descongelat si és que estava congelat). Deixeu-lo uns 5 minuts, i retireu els dos ingredients. Traieu la pell al bacallà i esqueixeu-lo a trossos petits amb l’ajuda d’una forquilla. L’amaniu amb oli, allioli, julivert picat i pebrot vermell i el serviu damunt d’una torradeta de pa, tipus canapè! Original i deliciós!

 

TRUITA DE BACALLÀ

Per què no feu una truita amb bacallà? Hi podeu afegir també algun vegetal, com ceba, albergínia o pastanaga, i us pot quedar una truita estupenda amb les restes d’un bacallà salat esqueixat que tingueu d’algun altre plat més elaborat d’aquestes dates. També la podeu acompanyar amb una mica d’hummus o crema de cigrons amb pa, així incorporeu també llegums al vostre àpat.

Ja veieu, doncs, que la cuina de Setmana Santa va més enllà de la tradició dels ous de Pasqua. Espero que us agradin aquestes receptes! Us animo a pensar en d’altres amb aquests aliments!

 

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre