{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Hi ha persones que en el seu dia a dia segueixen una dieta basada en el consum de productes vegetals, però que, a més a més, també s’alimenten amb els productes que s’obtenen de l’animal viu, com ara la llet, els ous, la mel, etc. A aquestes persones se’ls anomena vegetarians. D’altra banda, els vegans són persones que únicament i exclusiva s’alimenten amb productes d’origen vegetal, sense incloure cap aliment procedent dels animals.

Cada dia hi ha més persones que segueixen aquestes filosofies d’alimentació, i el tofu, la soja, el seitan o les verdures són els ingredients principals dels seus plats. Et sonen? Avui et proposem 5 receptes vegetarianes amb aquests ingredients tan populars. Treu paper i boli!

5 plats vegetarians fàcils

Cuscús amb verdures i espècies

El cuscús és un plat vegetarià senzill i ràpid. Els ingredients necessaris són els següents:

  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 3 xampinyons
  • ½ bròquil
  • ¼ de coliflor
  • Tomàquets cirerol
  • 2 gots de cuscús
  • aigua
  • oli d’oliva
  • sal
  • comí
  • farigola
  • nou moscada
  • curri

Per començar, talla les verdures a quadradets i sofregeix-les en una paella gran amb una mica d’oli d’oliva. Mentrestant, posa a bullir un cassó amb aigua (pots mirar el paquet del cuscús, per saber quanta aigua necessites per coure’l). Condimenta les verduretes amb les espècies, rectifica-les de sal i, quan les tinguis llestes, afegeix el cuscús per enrossir-lo una mica. Retira la paella del foc i, quan bulli l’aigua, aboca-la-hi i remena-ho tot. El cuscús es farà en uns minuts i estarà llest per menjar. Afegeix-hi al final els tomàquets cirerol partits i nets. Voilà! Ve de gust, oi?

Fideus d’arròs amb pebrots i tofu

Quins ingredients necessites?

  • 240 g de fideus d’arròs
  • 450 g de tofu ferm
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermells
  • gingebre fresc al gust, 2 cullerades soperes de salsa de soja, curri al gust, all en pols, sal, oli d’oliva i pebre negre mòlt

El primer que cal fer és escórrer molt bé el tofu, embolicant-lo amb paper de cuina i posant-hi un pes al damunt. Passats 15 minuts, talla’l a daus mitjans. Després, passa’l per una paella amb una mica d’oli perquè s’enrosseixi per totes bandes i reserva’l. Talla els pebrots a tires, ratlla el gingebre i salta’l durant uns minuts a la mateixa paella on has enrossit el tofu. Rectifica-ho de sal i pebre, afegeix la salsa de soja, el curri i l’all, i deixa-ho sofregir tot durant cinc minuts més. Mentrestant, en un cassó amb aigua bullent, fes els fideus seguint les instruccions del fabricant. Incorpora el tofu a la paella i, després de donar-li unes voltes, afegeix-hi els fideus remenant fins que tot estigui ben barrejat. Boníssims!

Seitan en mandonguilles amb salsa de bolets

El seitan és un altre clàssic de la cuina vegetariana. Per fer aquest plat necessites:

  • 12 mandonguilles de seitan
  • 200 g de bolets (pot ser de qualsevol tipus)
  • 250 ml de llet concentrada
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • nou moscada
  • pebre negre mòlt
  • sal
  • oli d’oliva

Per començar, neteja bé els bolets amb un paper de cuina o amb un drap humit i reserva’ls. Talla la ceba i els alls a quadradets molt petits (brunoise). En una paella amb un raig d’oli d’oliva, enrosseix bé les mandonguilles, donant-los voltes perquè es facin per tots els costats. Afegeix-hi la ceba i, quan es estigui ben rossa, incorpora els bolets i deixa que es coguin bé. Aboca-hi la llet concentrada i rectifica de pebre, nou moscada i sal. Vés remenant de tant en tant fins que tinguis una salsa cremosa. Ja en pots gaudir!

Paté de rovellons i nous

Els ingredients necessaris són:

  • 500 g de rovellons (es poden fer servir altres bolets, com ara xampinyons)
  • 1 ceba
  • 80 g de nous sense closca
  • 3 alls
  • 1 culleradeta de llevat de cervesa
  • oli d’oliva
  • pebre
  • sal

Primer, escalfa el forn a 180 °C per torrar-hi les nous. Comença tallant la ceba i els alls a rodanxes finetes. Fes-los en una paella amb l’oli calent durant uns minuts fins que quedin rossos, afegeix-hi els rovellons tallats i fes-los durant uns minuts més. Torra les nous al forn, ja calent, durant un parell de minuts. En el got de la batedora, posa la barreja dels ingredients de la paella, el llevat de cervesa, una mica de sal i una mica de pebre i bat-ho fins a fer una pasta. Incorpora-hi les nous i bat-ho, amb intensitat, fins a obtenir una crema fina i homogènia. Ja tens les torrades preparades?

Hamburguesa de cigrons i carbassó

Entre els plats vegetarians també tindrem l’opció de gaudir d’unes hamburgueses ben bones. Per fer aquesta proposta, necessitareu:

  • 1 carbassó
  • 250 g de cigrons cuits
  • 1 ou
  • ½ ceba
  • 100 g de farina de blat
  • 1 cullerada sopera de farina de blat de moro
  • 50 g de pa ratllat per arrebossar
  • sal
  • pebre
  • farigola
  • orenga
  • all en pols
  • oli d’oliva

Comença rentant bé el carbassó, ratlla’l i deixa que s’escorri en un colador durant 15 minuts. Escorre i esbandeix bé els cigrons i tritura’ls amb la ceba i una mica de farigola i orenga. Afegeix-hi l’ou, el carbassó i la barreja de les dues farines i pasta-ho enèrgicament fins a aconseguir una massa homogènia. Salpebra-la i deixa-la a la nevera durant mitja hora aproximadament. Amb un motlle, prepara les hamburgueses, arrebossa-les amb el pa ratllat i passa-les per la paella amb una mica d’oli d’oliva, deixant que es facin bé i donant-los la volta amb compte. Una alternativa genial per menjar llegums!

Perquè també puguis fer unes postres, et proposem aquest pastís lleuger de pera i Savia que duu una base de pa de pessic, un toc de Savia i unes peres cuites. Unes postres per sorprendre!

I recorda que si segueixes una dieta que sí que inclou aliments d’origen animal, els aliments d’origen vegetal hi han d’abundar. Així que si ets dels qui porta una dieta amb tots els grups d’aliments, ja pots prendre nota d’aquests plats i posar fil a l’agulla tu també, perquè són deliciosos!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre