{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

El salmó és un dels peixos blaus més versàtils i deliciosos. En els darrers anys, ha destacat especialment des d’un punt de vista tant nutricional com gastronòmic. De tota manera, si no tens el costum de preparar-ne a casa, és normal que et preguntis com cuinar-lo de la millor manera i sense que perdi tot el seu deliciós sabor. T’ensenyem com fer-ho!

Quines propietats ofereix el salmó?

Entre les propietats nutricionals del salmó, destaca sobretot el seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega-3. També té un contingut important de vitamines com la D, la B6 i la B3, juntament amb bons nivells de minerals com el seleni, el fòsfor i el calci.

Com es pot cuinar?

Hi ha moltes tècniques diferents per preparar el salmó i infinitat de receptes possibles. Nosaltres et presentem les tècniques més senzilles de preparar aquest magnífic peix, així com una recepta perquè les posis en pràctica.

  • Papillota: La papillota és una tècnica molt senzilla per cuinar salmó fresc. Només cal que posis el salmó embolicat amb paper d’alumini o paper de forn formant una espècie de recipient ben segellat i que ho introdueixis al forn. El salmó es cuina gràcies al vapor que es genera i s’aconsegueix una textura molt sucosa. També pots emprar recipients de silicona dissenyats especialment per a aquest tipus de productes, que et permetran cuinar el peix al microones. Molt pràctic i ràpid!
  • Planxa: Una altra opció fàcil és fer-lo a la planxa, cosa que li aportarà una textura més cruixent per l’exterior sense perdre tendresa a dins.
  • Forn: El forn és un dels millors aliats per cuinar salmó. És un mètode molt senzill i que et permet combinar-lo amb moltes receptes diferents. A més, pots aprofitar la calor per cuinar unes verdures i/o patates per acompanyar-lo.

I si hi ha dies que no et ve de gust cuinar-lo, també pots optar pel salmó fumat, una alternativa que combina perfectament amb amanides o aperitius.

T’animes a preparar alguna recepta?

Salmó a la planxa amb salsa de iogurt

La salsa de iogurt és un dels amaniments que més escau al salmó, així que en aquesta ocasió et presentem una recepta de salmó a la planxa amb salsa de iogurt i anet. És molt ràpida de fer i molt saborosa.

Ingredients:

  • 2 rodanxes de salmó fresc
  • 1 iogurt cremós natural no ensucrat
  • 1 gra d’all
  • 1 llima
  • Anet
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Per fer la salsa només has de barrejar bé el iogurt en un bol per donar-li una textura més cremosa: el tipus grec és el que proporciona un acabat millor per a aquesta salsa.
  2. Pica molt bé l’all i afegeix-lo al iogurt. A continuació, afegeix-hi el suc de la llima, l’anet, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de sal i pebre.
  3. Lliga-ho bé amb unes barnilles i deixa que reposi a la nevera de 10 a 15 minuts perquè el iogurt absorbeixi tots els sabors.
  4. Mentrestant, posa un rajolí d’oli d’oliva en una paella calenta i fes el salmó amb un polsim de sal i pebre, vigilant que no es passi i que quedi ben tendre.
  5. Treu la salsa de la nevera uns quants minuts abans de consumir-la perquè perdi una mica de fred i després col·loca-la com a base del plat amb el salmó damunt i una branqueta d’anet per decorar. JA HO TENS A PUNT!

Si et ve de gust una salsa de iogurt amb un toc diferent, també pots provar-ho amb una salsa de iogurt amb herbes aromàtiques que li donaran un sabor molt mediterrani. Acompanya’l amb uns espàrrecs verds i tindràs un plat perfecte!

Amb aquests consells et convertiràs en un expert preparant salmó i podràs gaudir de tot el que t’ofereix el seu consum.

Com es prepara?