{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

El salmó és un dels peixos blaus més versàtils i deliciosos. En els darrers anys, ha destacat especialment des d’un punt de vista tant nutricional com gastronòmic. De tota manera, si no tens el costum de preparar-ne a casa, és normal que et preguntis com cuinar-lo de la millor manera i sense que perdi tot el seu deliciós sabor. T’ensenyem com fer-ho!

Quines propietats ofereix el salmó?

Entre les propietats nutricionals del salmó, destaca sobretot el seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega-3. També té un contingut important de vitamines com la D, la B6 i la B3, juntament amb bons nivells de minerals com el seleni, el fòsfor i el calci.

Com es pot cuinar?

Hi ha moltes tècniques diferents per preparar el salmó i infinitat de receptes possibles. Nosaltres et presentem les tècniques més senzilles de preparar aquest magnífic peix, així com una recepta perquè les posis en pràctica.

  • Papillota: La papillota és una tècnica molt senzilla per cuinar salmó fresc. Només cal que posis el salmó embolicat amb paper d’alumini o paper de forn formant una espècie de recipient ben segellat i que ho introdueixis al forn. El salmó es cuina gràcies al vapor que es genera i s’aconsegueix una textura molt sucosa. També pots emprar recipients de silicona dissenyats especialment per a aquest tipus de productes, que et permetran cuinar el peix al microones. Molt pràctic i ràpid!
  • Planxa: Una altra opció fàcil és fer-lo a la planxa, cosa que li aportarà una textura més cruixent per l’exterior sense perdre tendresa a dins.
  • Forn: El forn és un dels millors aliats per cuinar salmó. És un mètode molt senzill i que et permet combinar-lo amb moltes receptes diferents. A més, pots aprofitar la calor per cuinar unes verdures i/o patates per acompanyar-lo.

I si hi ha dies que no et ve de gust cuinar-lo, també pots optar pel salmó fumat, una alternativa que combina perfectament amb amanides o aperitius.

T’animes a preparar alguna recepta?

Salmó a la planxa amb salsa de iogurt

La salsa de iogurt és un dels amaniments que més escau al salmó, així que en aquesta ocasió et presentem una recepta de salmó a la planxa amb salsa de iogurt i anet. És molt ràpida de fer i molt saborosa.

Ingredients:

  • 2 rodanxes de salmó fresc
  • 1 iogurt cremós natural no ensucrat
  • 1 gra d’all
  • 1 llima
  • Anet
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Per fer la salsa només has de barrejar bé el iogurt en un bol per donar-li una textura més cremosa: el tipus grec és el que proporciona un acabat millor per a aquesta salsa.
  2. Pica molt bé l’all i afegeix-lo al iogurt. A continuació, afegeix-hi el suc de la llima, l’anet, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de sal i pebre.
  3. Lliga-ho bé amb unes barnilles i deixa que reposi a la nevera de 10 a 15 minuts perquè el iogurt absorbeixi tots els sabors.
  4. Mentrestant, posa un rajolí d’oli d’oliva en una paella calenta i fes el salmó amb un polsim de sal i pebre, vigilant que no es passi i que quedi ben tendre.
  5. Treu la salsa de la nevera uns quants minuts abans de consumir-la perquè perdi una mica de fred i després col·loca-la com a base del plat amb el salmó damunt i una branqueta d’anet per decorar. JA HO TENS A PUNT!

Si et ve de gust una salsa de iogurt amb un toc diferent, també pots provar-ho amb una salsa de iogurt amb herbes aromàtiques que li donaran un sabor molt mediterrani. Acompanya’l amb uns espàrrecs verds i tindràs un plat perfecte!

Amb aquests consells et convertiràs en un expert preparant salmó i podràs gaudir de tot el que t’ofereix el seu consum.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre