{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Moltes vegades hem de preparar el dinar de l’endemà mentre fem el sopar per a aquell dia. Però hi ha dies en què fer el doble de feina se’ns fa una muntanya. I què passa aleshores? Què dinem avui? Quan arriba l’hora de dinar, normalment ens inclinem per opcions que no s’inclouen en el marc d’una alimentació saludable, i ho fem més sovint del que ens agradaria.

Què dinem avui?

De vegades ens costa planificar-nos correctament per fer el sopar, sobretot pensant en els més petits de la casa. L’ideal és triar opcions que es complementin amb el que hagin dinat. A l’article Claus per equilibrar els menús escolars amb el sopar, donàvem unes idees per poder-les aplicar en el dia a dia. Per fer-ho, el més recomanable és planificar-se cada setmana, invertir uns 15 minuts durant el cap de setmana per fer un menú setmanal que ens ajudarà a sortir de dubtes, i que també ens ajudarà a revisar el rebost i a evitar els excessos durant la compra.

En aquest article us donem idees d’àpats ràpids, lleugers i, per descomptat, adequats, perquè contenen els grups d’aliments que recomanen els experts: verdures i hortalisses, hidrats de carboni i proteïnes.

Què dinem avui? Recursos ràpids

Us proposem que tingueu al rebost conserves i aliments no peribles que us puguin treure d’algun mal pas, com ara peix (tonyina, verat, sardines, etc.) i marisc (musclos, escopinyes, cloïsses, etc.), verdures (pebrots, carxofes, espàrrecs, xampinyons, etc.), i llegums (llenties, cigrons, mongetes, etc.).

Una altra opció durant el cap de setmana, a més de planificar el menú, és aprofitar els moments en què cuinem per preparar-ne més quantitat, o bé (diumenge a la tarda, per exemple) per cuinar algunes receptes que podem emmagatzemar al congelador perquè es mantinguin correctament fins que ens les mengem. Després simplement ens haurem de recordar de treure-les al matí i deixar-les a la nevera, o descongelar-les directament al microones. El que provarem sempre d’evitar és descongelar els aliments a temperatura ambient, per aconseguir una higiene alimentària correcta.

Plats ràpids

Quins plats podem preparar?

  1. 1.       Amanida amb arròs, verat i formatge
  2. 2.       Ous remenats amb xampinyons i pa
  3. 3.       Llenties amb verdures i cloïsses, amanides amb oli i vinagre
  4. 4.       Amanida de tomàquet, cigrons i bacallà esqueixat
  5. 5.       Arròs a la cubana amb ou

Què tenen en comú tots aquests plats que hem comentat? Doncs que són equilibrats i que entren en el marc d’una alimentació saludable, perquè contenen aliments que aporten proteïnes, hidrats de carboni i verdures.

En altres ocasions, també hem donat idees de receptes ràpides que ens poden ajudar quan no tenim decidit què menjar o bé quan no tenim temps. 

Entre totes aquestes receptes tens diverses opcions per fer un àpat ràpid. Ara ja saps què dinem avui i, com hem vist, cuinar de pressa no està renyit amb menjar de manera saludable.

Les proteïnes contribueixen al manteniment dels ossos en condicions normals.

Com es prepara?