{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Hi ha dos grans grups de pasta, la seca i la fresca. Aquesta última, elaborada de manera artesanal, s’acostuma a reservar per farcir (raviolis, panzerotti, lasanya…), necessita refrigeració i menys temps de cocció que la seca, que s’elabora amb sèmola de blat dur i aigua. La seca, més pràctica per la seva conservació llarga, sol ser més allargada (espaguetis, tallarines…). A més, però, podem parlar d’un altre tipus de pasta, la integral, que aporta menys calories ?ja que conserva la fibra del segó i no incorpora greixos? i més nutrients. Igual que la fresca, el temps de cocció és més curt.

Per la mida i la forma

Una vegada feta la distinció segons el tipus d’elaboració de la pasta, podem classificar-la segons la mida.

Llarga: potser la pasta més popular i utilitzada és l’espagueti, que s’adapta a un munt de receptes i companyies. Per la seva llargada, cal parar molta atenció perquè no es trenqui durant la cocció i que aquesta sigui igual d’un extrem a l’altre. Dins d’aquest grup es troba també el linguine o tallarina, parent pròxim de l’espagueti, ja que només se’n diferencia perquè té forma plana, i els tirabuixons, que s’enrotllen en espiral.

Cintes: els fettuccini (amb una amplada d’uns 5 mm), els tagliatelle (d’uns 8 mm) i els pappardelle (de fins a 2 cm) són els tres tipus de pasta llarga en cintes més reconeguts. Tots tres estan recomanats per preparar-los amb salses; quan l’amplada baixa dels 5 mm se solen utilitzar com a ingredient de sopes.

Curta: dins de la pasta curta hi ha una gran varietat encapçalada pels macarrons (els més populars dels tubs), estrets i normalment rectes. En què es distingeixen dels penne? També es tracta d’uns tubs curts, però l’exterior és estriat i estan tallats al biaix. Els tirabuixons (amb forma de cargol), els llaços (papallones dentades) i els colzes (semicirculars) són els més coneguts d’aquest grup.

Placa: és la pasta més utilitzada per farcir: canelons, lasanya, nyoquis, raviolis, tortel·linis… Formatge, pernil i carn solen ser els ingredients que els acompanyen.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre