{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

La veritat és que és fonamental que ens emportem aliments que ens aportin energia i que ens hidratin, ja que les activitats que s’acostumen a fer en un càmping, com ara rutes, excursions, senderisme o passejades a cavall, requereixen un gran consum d’energia.

Per començar, el primer que hem de preparar és una bossa nevera, una nevera de gel o una nevera portàtil (tret que hàgim llogat un bungalou que disposi de nevera elèctrica), perquè no és aconsellable deixar els aliments fora del frigorífic durant més de dues hores. D’altra banda, hem de pensar que hi ha aliments, com les verdures i les fruites senceres, que no necessiten refrigeració si pensem consumir-los al cap de pocs dies.

Les preparacions ideals són les que no s’han d’escalfar i que ens podem prendre a temperatura ambient o, fins i tot, que podem refrescar amb uns glaçons.

Les amanides són les nostres grans aliades per mantenir-nos frescos. Si les fem de pasta, d’arròs o de llegums (que ja vénen cuits en pots de vidre) ens aporten hidrats de carboni complexos suficients per mantenir l’energia. El millor condiment és una vinagreta d’oli d’oliva, encara que si ens ve de gust variar i afegir-hi maionesa, és preferible comprar-ne una de comercial en algun supermercat dels voltants. Us deixem aquestes idees d’amanides: amb poma, grega, de tofu i xampinyons, amb alvocat, variada, de pasta integral, d’arròs integral... Quantes opcions! Les sopes o cremes fredes, les podem preparar a casa i emportar-nos-les a la nevera de gels. D’aquesta manera, quan vulguem prendre’ns-les, posem els glaçons a dins per refrescar-les... i llestes! Aquí teniu cinc receptes de sopes, de crema de verdures i de crema de meló.

Els entrepans i els sandvitxos també són una opció genial, perquè si hi incloem alguna verdura o hortalissa, afegint-hi una mica de pa i un aliment proteic, com el pit de pollastre rostit o qualsevol embotit sec i magre (pernil salat o llom embotit), farem un àpat complet amb tots els nutrients necessaris dels àpats principals. Heu tastat aquests entrepans saludables? I els sandvitxos vegetals? Boníssims!

La fruita és una elecció magnífica perquè, com hem comentat, no cal que estigui a la nevera si pensem consumir-la aviat, i manté intactes totes les seves propietats. Pot ser el millor esmorzar o berenar, i fins i tot com a postres ens aporta una gran quantitat de vitamines, minerals i aigua. Els sucs, així mateix, són ideals per hidratar-nos, tot i que hem de pensar que ens aporten molta més quantitat de sucres senzills i molt poca fibra.

Us animeu a passar unes vacances genials gaudint de la platja o de la muntanya en un càmping? Ara ja sabeu què podeu menjar durant aquests dies!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre