{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Les llenties són uns llegums que aporten proteïnes vegetals i hidrats de carboni, nutrients fonamentals en el dia a dia de petits i grans. I és que hi ha mil maneres de preparar les llenties! Des de la típica recepta de l'àvia fins a la recepta més avantguardista, les llenties admeten tota mena de preparacions. Aprèn amb Alimenta Somriures com es preparen les llenties

Com es fan les llenties

Si utilitzes llenties seques, les de tota la vida, recorda que les has de deixar en remull a temperatura ambient durant unes 12 hores la nit anterior perquè adquireixin el seu punt màxim de qualitat. Si utilitzes les que es compren en pots de vidre, és millor rentar-les per treure'ls la màxima quantitat de sal i aigua de la conserva. En la majoria de receptes de llenties s'acostumen a fer servir les seques, tot i que si vols utilitzar les de pot de vidre, seria la quantitat indicada multiplicada per 3.

Llenties de l'àvia

Necessites 400 g de llenties seques, 2 pastanagues grans, 2 grans d'all, 2 cebes, 2 patates, 1 pebrot vermell, 1 porro, 1 tomàquet madur, 1 xoriço, 1 tros de cansalada, aigua, pebre vermell de la Vera, oli d'oliva i sal.

Comença picant la ceba i l'all a trossos petits (a la brunoise). Pela i trosseja les pastanagues, el pebrot vermell i el tomàquet, i enrosseix-los amb un raig d'oli d'oliva. Afegeix-hi també el porro. Posa-hi una culleradeta de pebre vermell de la Vera i remena-ho durant un minut. Afegeix-hi aigua fins a cobrir la meitat de l'olla. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi les llenties i la cansalada i rectifica-ho de sal. Després d'una mitja hora, afegeix-hi el xoriço, tallat a rodanxes grans, i les patates pelades i tallades a trossos grans. Deixa que bulli una mitja hora més, remenant de tant en tant, a foc suau. Tasta-ho, per rectificar-ho de sal o deixar-ho més estona al foc, si cal.

Crema de llenties

Per preparar aquesta crema de llenties hauràs de sofregir una mica de ceba i all, barrejar-ho amb les llenties i triturar-ho bé. Aquí tens la recepta completa de la crema de llenties. Boníssima!

Hamburgueses de llenties

Per fer aquesta recepta necessites 300 g de llenties seques, 3 cebes tendres, 150 g de pa ratllat, orenga, 2 branquillons de julivert fresc, oli d'oliva, sal i pebre negre.

Bull les llenties (hidratades prèviament) a foc mitjà-alt, durant 20-30 minuts. Quan estiguin fredes, barreja-les amb les cebes trossejades al got de la batedora i tritura-ho tot amb la batedora de mà. Afegeix-hi el pa ratllat, el julivert fresc, una mica d'orenga, sal, 2 cullerades soperes d'oli d'oliva i pebre. Barreja-ho tot molt bé, amb la batedora, fins a obtenir una pasta homogènia. Dóna'ls forma amb un motlle o amb les mans i fes-les a la paella amb un raig d'oli d'oliva per cada banda fins que estiguin ben rosses. Serveix-les amb un pa d'hamburguesa torrat i una mica de salsa de tomàquet i enciam. Exquisides!

Amanida de llenties tèbia

Els ingredients necessaris són 300 g de llenties, 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 1 ceba, 2 patates, unes fulles d'enciam, oli d'oliva i sal. Per amanir-ho: 50 ml de vinagre de Mòdena, 100 ml d'oli d'oliva, sal, ½ pebrot verd, 1 tomàquet, 1 ceba tendra i 1 ou dur.

Bull les llenties amb els alls, el llorer, la ceba, sal i oli d'oliva, durant uns 45 minuts. En una olla a part, bull les patates amb pell (ben rentades, això sí) i senceres, uns 30 minuts i deixa que es refredin. Mentrestant, prepara la vinagreta tallant la ceba, el pebrot i el tomàquet molt fins i saltant-los uns dos minuts, després afegeix-hi el vinagre. Deixa que es refredi, afegeix-hi la resta d'oli i una mica de sal, i bat-ho fins a fer una emulsió. Afegeix-hi l'ou dur i barreja'n la meitat amb les llenties escorregudes. Munta el plat posant-hi unes fulles d'enciam, les patates tallades a rodanxes i, al damunt, les llenties amanides. Acaba repartint la resta de la vinagreta per sobre de l'amanida.

Cebiche de llenties

Necessites 300 g de llenties, 2 cebes vermelles, 1 pebrot verd i 1 pebrot vermell, el suc de 3 llimes i de 2 llimones, oli d'oliva, coriandre, sal i pebre.

Comença bullint les llenties fins que estiguin toves. Mentrestant, talla la ceba a daus petits, els pebrots a tires fines (a la juliana) i pica el coriandre molt petit. Barreja les llenties amb les verdures i afegeix-hi el suc de les llimes i les llimones. Finalment, rectifica-ho de sal i pebre, i afegeix-hi oli d'oliva, barrejant-ho tot molt bé.

Has vist quines exquisideses? Quina deu ser la millor recepta de llenties? Quin goig que fan!

Per si encara et queden fulls per omplir al receptari, aquí tens una recepta de llenties guisades amb rap.

I de postres, un iogurt Danone!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.